FOLLOWER

Thursday, May 7, 2015

Otanjoubi omedetou sayang!


Otanjoubi omedetou sayang mamaaa
Mama love u sooo muchhh :)

Love!

Tuesday, May 5, 2015

Sesi pilih gambar

Salam

Uwaa asyik tak sempat2 masa nak pilih gambar
Nak cuci semuaa laju2
Tapi dari dslr je dah 2700 pcs
Campor dari gopro and hp mau dekat 3000pcs huhu
Fening nak pilih hehe

Monday, May 4, 2015

Alhamdulillah

Salam

Dah selamat sampai rumah lepas bercuti beberapa hari
Ikutkan nak balik esokla kannnn
Tapi memandangkan tak sanggup nak redah jem berejam2
So balikla hari ni
Walaupun gerak dah petang kira takdela jam mana pun.
Boleh la rest cukup
Esok cuti lagi yeay.

Jya! Oyasumi.

Thursday, April 30, 2015

Jalan-jalan Jepun Day 3 - 10 April 15 (Mt Fuji, Hakata @ Fukuoka)

Salam

Dah day 3 dah..cepat je kan
Pagi tu konon nak check out hotel awal nak amik densha paling awal
Sebab nak kena g tokyo balik sebab nak tukar naik shikansen ke Hakata

Untuk yang taktau map jepun. Tengoklaa jauh tak jauhh dari Tokyo ke Hakata tu haha. Dah abis bawah dah tuu.Naik shikansen pun 6 jam la jugak.Kelajuan dalam 300km/hrs. Haaa kalau dah 6 jam mmg jauhh la kan.wuwuu.

Tapi untuk JR Pass Tak boleh naik Nozomi shikansen (non-stop shikansen) Hikari shikansen boleh. Kena norikae @ transfer dekat Shin-Osaka. Naik sakura shikansen direct g Hakata.

Plan kalau keluar awal sempatla nak singgah hiroshima dulu odw g hakata. Tapi memang tak sempat laa kan. Sampai hakata je dah pukul berapa dah huhu. Rezeki semalam tak dapat tengaok Fuji San cantik. Pagi tu dari dalam densha nampaklaa Fuji san cantikk sangat. Ureshikatta! SO turun la jap g amik gambar Fuji san :)

Dari dalam train







Densha comel




Hahaa banyak gilaa gambar Fuji San ..Cantikk sangat2. Macam lukisan. Alhamdulillah. Ada hikmah stay kawaguchiko semalam. So pagi ni dapat tengok view cantik. Walaupun bukan dekat tepi tasik dikelilingi pokok sakura kan. Ni pun dah cantik sangat. Ureshikatta!



Kalau area2 yang jauh sikit dari tasik pokok sakura memang cantik2 lagi. Ni masa decide nak tukar tren g tengok Mt Fuji dekat eki gambar atas tu hihi :D

Lepas dah amik2 gambar dah puas hati baru gerak g Tokyo (2 jam) Pastu ke shi osaka (3 jam) Pastu ke Hakata(3jam) Kira satu haritu buang masa atas shikansen jelaa. Total 8 jam kottt haha

Sampai je Hakata, check in hotel lepas tu kuar balik.Nak kuar jap g makan and hard rock fukuoka. dah malam pun semua kena cepat2 

Dalam bas odw g Hard Rock Fukuoka





Beli Tshirt Hard Rock je and magnet.Pastu balik cari tempat makan area eki.

Jumpe dah kedaii makan. Malam ni makan okonomiyaki & yaki soba jelaa..Dengar okonomiyaki glemer area sini tapi tak sdp mana muak sebab tepung banyak. yaki soba dia oklaa.

Habis makan terus balik hotel tidoo n rehat2
Jalan macam ni kena cukup rest kalau tak penat sebab nak jalan banyak kan
Hari2 aktiviti full sampai tak cukup2 masa
Kadang2 ada plan yang kena skip2 

Oklaaa..tu je kotttt
Yeayyy esok cuti sampai isnin..syok2
Happy holiday minna san.
Jya!