Friday, June 23, 2017

Selamat hari raya!

Salam

Lagi sehari je lagi nak puasa
Lepas tu dah Raya!

Bz nya bulan puasa ni tak sempat2 nak update belog
Nanti after raya kita update lagi

So selamat hari raya semua
0-0 ok

Jya!

Wednesday, June 14, 2017

Jalan-jalan Osaka, Japan 2017 - Day 2

Salam

Sambungan entry hari tu
Day tu mmg rushing berjalan satu hari
Pagi2 dah keluar
Plan hari ni ke kyoto
Pusing2 kyoto
Cerita dia stay dkt osaka, jln g kyoto
Tp tmpt dia jauh2 
Nak cover semua tu depend la cukup ke tak masa

Kami naik train dari osaka ke kyoto
Takdela lama sgt jugak
Smbil2 tgk map dah smp hehe
Makan onigiri je dlm train sbb lapa

So tempat pertama nak pegi adalah Kinkakuji
Member ckp kawasan sini kalau lmbt nnt ramai org
So kami pn ke sini la dlu
Kena tukar train & naik bas nak sampai sana

1) Kinkajuji, Kyoto

 

 

 

Next nak ke Fushimi Inari. Kena naik bas balik ke Kyoto station. Then naik train turun dekat station Inari

2) Fushimi Inari, Kyoto

 
 
 

Lepas tu bergegas nak ke Arashiyama pulak. Jauh lak tu jarak dia. Naik train lagi ke Station Saga-Arashiyama naik San-In Line. Sampai pun nak start gelap dah hahaa. Laju2 jela jalan. Nak sampai punya pasal. 

 
 

Tempat ni glemer tp masa smp sini rasa mcm eh ni jeke hahaa. Mmg pokok buluh je. And byk yg patah2 mcm xde terjaga sgt. Tp entry mmg free je huhu. Penat berjalan ke train nak balik ke osaka

Sempat singgah ada illumination dekat area train situ
Dekat arashiyama station

 

Sampai osaka perut dah lapa. Plan nak g honolu ramen tp takut dah tutup. Siap amik cab nak ke sana. Tq syaima tlg callkan kedai tu tnya tutup kol bape. Sempat jgk ktrg smp dan makan mlm. 

 
 

Dah kenyang perut baru balik rumah tido
Fuhh penat berjalan satu hari
Lepas tu fikir utk plan esoknya pulak

Sambung lagi nanti
Jya! 

Saturday, June 10, 2017

Day 15 - Puasa 2017

Salam

Hari ni berbuka dekat sushi mentai
2nd time datang sini
Banyak choice lepas tu murahh! 

Takdela murah mana
Tapi kalau compared dgn sushi king or sushi zanmai ke kan
Mmg murah banyak laa wuwuwu
Harga dia either rm1.80/plate or rm2.80/plate
Chotto yasui desu nee

 
   

Harriz mmg hantu udon
So setiap kali makan sushi akan order untuk dia plain udon

Kitorang lak makan sushi je
Kalau order tendon nnt super kenyang lak
Hehe

Oklaaa
Alhamdulillah untuk rezeki hari ni
Jya! 

Jalan-jalan Osaka, Japan 2017 - Day 1

Salam

Ehem2
Bermula lah misi update belog guna henpon ekeke
So dimulakan dgn trip ke jepun aritu bersama my sisthur
Trip solo2 berdua je ni

Trip kali ni ke osaka,kyoto & kobe 

Penginapan dah book guna airbnb
Pestime guna airbnb
Alhamdulillah semua berjalan lancar
Cumanya rumah tu kena tukar train sikit kalau nak ke city

 
  
Rumah book di airbnb.semalam dlm rm120 cmtu x silap
Maaf details kena korek balik
So ktrg dok sini utk 3 malam
Oh yee trip ni sgt skjp disebabkan kakak xboleh cuti lama
4h 3m je wuwuuw

Smp je rumah tu smyg semua
Then trus keluar balik ke dotonbori
Yang penting map sume kene study dlu ye
So takdelaa sesat larat nnt hehe
Kali ni rasa adventure sikit sbb g sendiri
My translator aka husbnd takde kan hehe

 

  

Malam pusing2 area dotonbori ni jela
Smp la area kedai tutup huhu
Smp balik ke rumah dalam kol 11mlm kot
Simpan tenaga untuk day 2 pulak
Nak jalan sakan hari ke 2

Oklaa smbg nnt
Jya! 

Testing App Blog baru

Salam

Hahaa baru beli app dekat iphonee
Hahh sblm ni pakai yang free takleh trus publish katanyaa
Meh la kita beli yg rm19.90
Try sikit bole trus publish ke takk

Ok test sikitt tempek gmbar pulak

 
  

Aaaa test letak gmbar mse nak g jepun arituu hehe

Ok jom publishh! 
Kalau jadi lepas ni boleh la berblog dgn jayanya dr henpon ekkeke

Ok jya!