Tuesday, November 12, 2019

Jalan-Jalan Japan Winter 2019 - Fukui & Kanazawa

Salam

Lepas dah beberapa hari dekat Osaka
So nak menuju ke Tokyo
Tapi odw tu sempat la menyinggah ke Fukui (rumah bos lama husband masa study dekat jepun dulu)
And jugak ke Kanazawa, sebab naik shikansen ke Tokyo dari Kanazawa

Dari Osaka ke Fukui pun naik train dalam 2 jam lebih jugak la
Turun di Fukui eki, syaco amik bawak makan pusing fukui kejap & terus ke rumah dia
Dulu masa duduk sini mmg selalu jugak ke rumah syaco ni
Masa tu anak2 dia kecik2 lagi
Now semua dah besar2 dah
Cepat betul masa berlalu huhu
Kalau ikutkan mmg rindu la nak duduk balik dekat Jepun wuwuuu

Bag yang dah beranak-pinak
posing gaya apa ni
Cek tiket
selfie sikit
Mama & Harriz. nak suh gamba pun muka terpaksa 
ii tenki desu ne
From osaka to fukui
Fukui ni tsukimashita
selfie dh smpai fukui lak
Dekat rumah syaco. picture taken by harrizkun
Tengokla bukan nak tgk gmba pun isk2
Bye2 fukui dah nak masuk highway ke kanazawa

Sampai kanazawa syaco bwk g subaru car centre tah g tgk kete sbb husband minat subaru la agaknya..cuci mata je xkan beli kete lak kaan..lps tu singgah ada satu market ni sebelum ke train station

sume pasal kete jelah



Budak ni main jela dlm ni..ok gak xde la budak bosan haha
 Ni dekat market tu..ada byk jual2 barang basah sayur2 dengan buah2 je sini


Tapi sbb dh ptg dah tak ramai mana org dh pun
makanan2 depa la ni tatau apa huhuu

sedap gak air ni hehe


Sebelum naik shikansen ke Tokyo

Me and hokuriku shikansen. nampak tak drama dekat belakang tu isk3..cmtu la drama mmg byk spnjg perjalanan hahaha
Oklaa
Lepas ni cerita dekat Tokyo pulak
Jya!

Monday, November 11, 2019

Last day di Osaka - Shinsaibashi, Dotonbori Winter 2019

Salam

 Last day dekat Osaka, jalan2 area dotonbori je
Sini mmg heaven la kalau yang suka shopping
Macam2 butik ada tau
Sediakan duit je kalau nak shopping huhu
Yang best masa ni januari, time winter awal tahun mmg banyak la sale
Baju winter pun banyak sangat lawa2
Memang la rambang mata
Semua nak try weh
Rasa nak beli pun ada
Ada gak beli tapi risau tak muat bag je nnt nak sumbat semua huhuuu

Huwaa rindunyaa

Tak ingat kedai mana tapi mcm comel je baju ni hehe

Gamba jap depan abang glico hehe

wajib datang sini kalau ke osaka.kalau mlm penuh lampu area sini

syurga shopping

comei gk kan baju ni pinku pinku heee

Ni pun cun gak

dah lapar, jumpa kedai ada ebi furai ni..oishikatta! klau dtg sini kena repeat lg sini heee


malam sudaaa.. uniqlo ade, h&m ada..shinsaibashi-dotonbori

big crab..
Ada lagi la tempat2 yang tak sampai dekat osaka yang teringin nak sampai
mcm osaka castle
Sbbnya masa time dtg ni tak berapa larat nak menapa jauh sangat
So tak g la osaka castle tu
kena jalan jauh sgt tak larat huhuu
Insy next time lak

Time dekat osaka ni banyak jalan berdua dengan anak je sbb husband keje
Tapi as long ade stroller utk budak malas jalan ok je rasanya
Pastu make sure makanan biskut dgn air ada
Kena ada la entertaiment dia
Kalau tak susah la nak bawak jalan haha
Tapi banyak gakla drama
Nak jalan sangat kan hadap jela hahaa

Oklaaa until next entri
Jya!

Saturday, November 9, 2019

Trip ke Arashiyama Bamboo Forest & Gion, Kyoto

Salam

Btw ni kali kedua pergi ke Arashiyama Bamboo Forest ni 
First time dulu pergi dengan kakak
Tapi masa tu sampai dah petang sangat tak sempat sangat nak jalan
Kali ni berdua dengan Harriz lak
Papanya ada kerja masa tu
So mama jalan dua orang jela dengan harriz hee
Dari osaka naik train turun di Hankyu Arashiyama
Pastu kena jalan jauh gakla
Jalan pelan2 sampai gakla
Cuma balik tu tak mampu jalan sebab dah sesat sikit naik cab terus ke ttempat train haha

Dekat area hotel
Selfie 1,2,3



Odw menapak ke Arashiyama Bamboo Forest.Tolak je budak ni dalam stroller

Nasib ada budak tolong amik gamba mama dia hehe

Baca map ke hehe

Eh mama lagi

Sejuk sgt tu hehee..angin kuat

nyaman je sini tau

Mintak orang amikkan gamba

Dulu masa dgn kakak lalu jambatan ni dah malam gelap dh time tu haha

kalau autumn lawa ni wuwuu

sampai pun tempatnyaa..ada satu tempat ni yang lawa kalau nak amik gamba.yang lain biashe biashe jer hahaa

Budak ni mood mls amik gambar sume terpakse je haha

candid

Area dekat2 situ

Gamba sekeping dikk heee
Nak naik romantic sceneric train tu tak bukak pulak wuwuu
Dulu datang pun tak bukak gak
Time winter mmg tutup
Kena tunggu dah masuk spring baru bukak
Takde rezeki lagi

Lepas tu dari Arashiyama ni ktrg g Gion area Kyoto jap
Pusing sana tengok apa ada

Singgah makan kedai halal ramen.biase je rasa.silap order hahahh
Gion Naritaya nama kedai dia
Area Gion ni pn malam dah haaa..gitu jelah haha.kena dtg time awal sikit kot patutnyaa


 So dari pagi ke malam la jalan nya
Lepas tu baru balik hotel
Tapi masa winter nampak je dah malam
Tapi awal je lagi sebab gelap cepat
Kul 5pm dah gelap huhu

Oklaa tu je
Jya!