Tuesday, December 6, 2011

Pekan yamanaka onsen

Sambungan entri sebelum ni..jalan2 di area yamanaka onsen.haritu tengok pokok2..kali ni entri tengok2 pekan dia...
sapa setuju cakap pokok ni comel?? 

Pekan yamanaka onsen..pekan kot sebab kecik je..tapi nampak cantik pekan dia..huhu

Oh ye..ade satu tempat tu..tapi tak snap gambar pun..diorang buat macam tempat orang boleh duduk la..tapi boleh rendam kaki sekali..dengan air panas ni la..macam best je..sejuk2 pastu rendam kaki dekat air panas..tapi ramai pulak orang and malas nak kena bukak stokin, kasut bagai..so tengok jelaa...heeee

Jya!

Jalan2 di Kakusenkei@ Yamanaka Onsen


Gambar dekat bawah ni, dekat area yang kitorang pergi tu..yang cantiknya area tu ada air terjun..rasa nak terjun je tau..tapi dah konfem2 laa air tu sejuk kot..huhuuu..mampu tengok je la..heee..time tu pun kalau tengok daun banyak yang hijau2 lagi..yang dah oren2 pun banyak..time sekarang ni taktau la pulak kan..dah luruh kot..

ramai jugak orang
cantik sangat
menapak sikit nak amik gambar dekat area bawah tu tadi walaupun takde ape sangat pun.huhu

Next lepas tu jalan2 kejap dekat pekan dia..kecik je pun pekan dia..sambung dekat next entry nanti..Jya!

Monday, December 5, 2011

Happy birthday to hubby :)

Hari ni 5 disember genaplah my beloved hubby 26 tahun :) Otanjoubi omedetou beby chamm^^ heheh panggilan manja untuk mr.hubby..dulu mula2 saja main2 panggil je..lama2 terlekat pulak.heeee..Sempena besdey hubby..yang paling terfikir nak buat pun..buatkan kek la..pasal hadiah terfikir jugak..tapi macam tak tau nak belikan apa..lagipun biasa jalan keluar sama2 dengan hubby..so last2nyaa kek jela kan..nak beli apa2 nanti beli sama2 jela..and pakai duit hubby la..erkk..hahaa..tak keja kan..boleh dimaafkan la kan..heeee..lagipun susah nak pilih barang untuk lelaki ni..tak kena taste nanti rugi je beli mahal2..baik beli sama2 puas lagi baru best kann...walaupun namanya tak suprise la..heee

Berbalik pada besdey hubby..malam tadi berusaha la nak buat kek span with cream..erk aku taram jela nama tu..huhu..actually hari tu dah pernah try sekali nak buat..tapi gagal..maybe sebab takde mixer kot..kali ni dah ada mixer..so hasilnya better dari first time dulu..tapi tak boleh nak dikatakan 100% success jugakla..taktau di mana silapnya.huhu..nanti nak bertanya la dekat sifu2 yang hebat..heee

Kali ni kasi peluang hubby conquer satu entri letak gambar hubby je :P

Wajah ceria hubby :)

buat2 gaya nak tiup lilin..padehal memang tak bernyala dari awal..nak buat camne..hubby memang tak smoking pastu rumah pulak guna dapur letrek..memang takde harapan nak nyalakan lilin.heee

Time untuk potong kek~ sambil2 nyanyi lagu besdey^^

Atas dia memang saja buat macam tu..erk aku pun first time guna cream ni..susah jugak nak decorate dia..tak berapa reti..nak tulis2 atas dia..bahan tak cukup la pulak..and kek dia tak berapa nak jadi sebenarnya..kek span yang tak naik pun..and tak berapa nk lembut pun..sifu2 mintak tolong ajarkan camne nak buat kek span yang sedap..huhuu

Oh ye..kek tu patut kena masuk lama lagi dalam fridge kot..tapi sebab dah lambat pun time tu..pukul 1 lebih pagi kot semalam..so potong je la keknyaa..huhuu..

Apepun..happy besdey hubby..moga panjang umur murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang berpanjangan..berjaya dengan cemerlang dalam pelajaran..Love u forever and ever. Amin :)

Jya!

Saturday, December 3, 2011

Last picture @ Natadera

Gambar2 last ni macam wish2 pelawat2 yang datang ke temple dekat sini la kiranya..huhu

Bye2..sehingga berjumpa lagi Natadera..bila pulak taktau la..huhu^^

Jya!


Friday, December 2, 2011

Autumn in my heart @ Natadera


Heheh..bila dah banyak2 gambar nampak macam sama pulak..tapi lain2 tempat sebenanya..oh ya..otanjoubi omedetou to Kak Ayu dan juga my friend, Aida :) Moga panjang umur and murah rezeki^^

Jya!

Thursday, December 1, 2011

Berkoyou sampai ke gua @ Natadera

Heheh..boleh pulak berkoyou sampai ke gua kan..cerita di Natadera hari tu lagi..erk kalau boleh nak cerita satu2 dekat tempat tu..so dah berjela2 entrinya..erk nak letak gambar je sebenarnya..huhu..lepas jalan dekat area tasik dekat entri before ni kan..last2 sampai ke area kena mendaki la pulak..curam la jugak..jalan tu kecik..and kalau la terjatuh ke bawah..erk mintak simpang la kan..tinggi lak tu..risau jugak sebab rasa kasut yang pakai hari tu macam licin sikit..huhu.tapi ok je sampai ke atas..

Tengok family yang mendaki siap bawak anak kecik u lagi la..risau je tengok.ingatkan ada apa la dekat atas tu kan..rupanya ada macam gua kecik je..takde ape pun..tapi view memang cantik la..boleh nampak dengan jelas kawasan dalam natadera tu..


Tak lama sangat pun dekat atas tu..lepas amik gambar turun balik..time nak turun ramai pulak yang nak naik..tapi budak2 kecik macam excited je nak mendaki naik kan..suka la sebab konon2 macam adventure gitu kan..kita yang besar ni pulak cuak..heheh..maam mana nak daki gunung fuji nih..hahaha..

Jya!

p/s: oh ye..start dari entri ni kitorang dah tukar lens fish eye..tu gambar jadi bulat2 pulak..saja nak pelbagaikan gambar :)

Welcome december too..cepatnya masa berlalu..sejak jadi surirumah ni.rasa masa seriyes berlalu sangat cepat..kalau time keja dulu rasa lambatnye laa masa berlalu..huhu..

Wednesday, November 30, 2011

Berakhir sudah kelas bahasa jepun 2011

Semalam akhirnya kelas bahasa jepun yang di hadiri sejak awal bulan 10 yang lalu dah berakhir. Kelas tu seminggu sekali je..sebenarnya start dari awal bulan 9..tapi sebab lambat tau pasal kelas tu..termiss 3 kelas sebelum tu..total kelas 12 kelas je untuk 3 bulan..kalau ikutkan memang tak cukup kelas banyak tu..tapi folo je la kelas yang ah ditetapkan..kalau nak kelas private kena amik lain dan bayar lain pulak.huhuu

Kelas bermula macam biasa je semalam..sensei nak habiskan silibus dia la kan..tapi pelik jugak..last class tapi ramai pulak student yang tak datang..tak tau kenapa kan..dah last2 kelas tu, ade penerimaan sijil dah tamat kelas bahasa jepun untuk level 2 ni..and ada la bergambar beramai2..tapi gmbar ramai2 tu takde dalam simpanan sendiri la pulak..just amik gambar dengan rakan2 sekelas je..

Lepas bergambar, tiba2 ada test..sehelai je pun kertasnya..and soalan simple je..kelas bahasa jepun untuk level 3 akan bermula januari pulak dan berakhir march nanti..tak sabar nak attend kelas tu nanti..tapi sedih sikit sebab my good friend dekat kelas tu, ada 2 orang maybe tak join next class tu nanti..sebab time tu kan winter, sejuk kan.sorang tu balik thailand 3 bulan start dari next week..sorang lagi tengah pregnant..so susah sikit la nak gerak..wuwuwu..dah la paling selalu sembang2 dengan diorang je..and masa kelas pun duduk tengah2 antara diorang berdua..huhu

Me and Anna..dia ni dari thailand..kawen dengan nihonjin dekat sini.start dari 1st class dah duduk sebelah dia..memang ramah..and boleh cakap bi..so memang senang nak berkomunikasi la..tapi next class tak dapat join sebab nak balik thailand for 3 month..tak tahan sejuk katanya..

Ni pulak chairaato..dari thailand jugak..comel kan..dia tengah pregnant..next class pun tak dapat join jugak..time tu dah sarat sikit kot..lagi pun sejuk kan..member yang paling rajin reply message dekat hp..tapi dia ni tak reti cakap bi..so memang kena gambare la cakap nihongo dengan dia.huhu

Rupa dalam kelas kitorang..sensei dekat kelas ni memang ramai..diorang tukar2 ajar..yang tak ajar pun datang gak..jadi pemerhati and tolong2 student if ada tak paham..arigtou suzu*ki sensei, tama*i sensei, tanak*a sensei dan lain2..yang lain tatau nama..sebab takde ajar..huhuu

Masa penerimaan sijil..yang bagi sijil tu orang admin kot..tak pernah nampak pun before ni..tapi dia yang bagikan sijil..huhu..oh ye bagi yang attend semua kelas, dia pulangkan balik yuran untuk join kelas ni hari tu..chairaato je yang dapat rasanya..huhu

Tadaaa..my first sijil yang dapat semenjak duduk dekat nihon ni..heeee..padehal aku g 9 kali je kelas tu..patut 18jam la..tapi dekat semua orang pun dia tulis 24jam..sebab 1 kelas 2 jam kan..heee

Seronok dapat peluang pergi kelas bahasa jepun dekat sini..tak sabar nak tunggu next class pulak..so bulan 12 ni memang takde kelas la..tengah pikir2 nak ambik ke private class tu..or nak study sendiri je..huhu..

Jya!

Tuesday, November 29, 2011

Koyou sampai lebam di Natadera

Sambungan entri sebelum2 ni..erk gambar2 lagi..sementara tengah rajin nak pilih dan tempek kan..tempat ni memang besar..puas hati la kiranya jalan dalam ni..walaupun kena bayar sikit kan..heee..tu pun bila dah petang sikit dah mendung sikit2..tapi nasib baik mendung je tak hujan..huhu..


Nak tulis panjang2 malas pulak..heeeee..jya!

p/s: Petang nanti ada kelas nihongo yang terakhir..next taktau la bila pulak start..huhu

Monday, November 28, 2011

Persembahan monyet @ Natadera

Time kitorang ke Natadera hari tu, kebetulan ada orang buat persembahan..erk monyet dia yang buat persembahan..huhu..dah alang2 ramai orang tengok kitorang menyebok la sekali kan..bijak la monyet ni..yela sebab dah dilatih kan..macam pernah tengok monyet ni buat persembahan dekat tv dulu..tapi tak sure la monyet yang sama or yang lain..