Monday, June 20, 2011

Aladdin @ Fukui~

Salam.

Semalam kitorang makan dekat satu kedai makan pakistan dekat fukui ni..nama kedai tu Aladdin..aku dengan hubby first time la kiranya pergi kedai ni..tapi budak2 lain ade je dah pernah makan dekat sini before ni..kedai ni pun dengar2nya baru lagi siap dekat fukui ni..so far dah ada 5 branch dekat jepun ni..dekat fukui ni branch dia ke 5..sah2 la kedai orang pakistan kaya ni..haha..kedai dia pun cantik gak la..sewa pun sah2 la mahal kan.so harga makanan dia pun boleh tahan mahal gak la..tapi kalau ambik yang set untung lagi la..tapi set tu pun banyak la jugak bagi aku..huhu

Makanan kedai pakistan ni tak lain dan tak bukan mestila nasi beriyani dan roti naan...kari kambing..rasa dia sedap gakla..tapi rasanya takboleh kalahkan kedai kashmir yang dekat toyama tu..tu lagi sedap dan murah..walaupun kedai tak secantik kedai aladdin ni..haha..

Bahagian luar kedai ni..

Ada shisha siap haa tu..isk2

Salad appetizer~

Nasi beriyani ayam goreng..roti naan dengan kari kambing lupa lak nak snap..next time lak..hehe

Actually bawak dah kemera..sajala bawak kan..kot2 nak snap2 gambar...first time datang kan..sekali..bila tengok2 kemera..memory card tak ade la..lupa nak masukkan balik dalam kemera sebab before pergi tu, transfer gambar g niigata dekat komputer..sob2..terpaksala ambik gambar guna henpon je kan..jadi la..walaupun gambar tak berapa nak cantik..next time pulak ambik gambar cantik2..huhu..lepas tu penutup kemera henpon hubby boleh lak tertinggal dekat kedai tu..aishh..gomen nee hubby chang..ade rezeki kite datang lagi sekali, ade la lagi tu..mintak2 depa simpankan huhu~

Thanks for reading.
Jya!

19 comments:

Zura said...

sedap ke nasi beriyani tue..nmpak seleralah..hehe..asik makan je ingatnye..kihkih..

Hanis MY said...

owhhh tidakkkk pengsan tgk briyani... nak jugakkkk huwaaa

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

lain pesen erk berani tuuuu eheheheee...

suriani azwan said...

gila best awak kat sna..thanks coz slalu tinggalkan komen kat blog saya...

aizamia3 said...

nampak menarik.. ;)

MiSz fiFiEyQa said...

Macam sedap je tp sy x minat sgt makan nasi beriani..hehe

nur easy said...

briyani pulak.. kena masak jg ke ni?? hehe

Nini Hartini said...

kak anum suka review makanan. hehehe... tp dah ke tempat org, mkn lah puas2 kan. nnt dah blk malaysia x jumpa dah.

Rozuan Ismail said...

huhu.bila org Malaysia nak wat restoran kat sana ye?

Amanie Ashraff said...

fulamat menggugat jiwa betul la kak. haish x boleh jadi ni

Misz Ayu said...

sedapnye nsi beryaniiii! tu air ape tuuu cam beshhhh! =)

azrijohan said...

ni post menternak lemak ni..hehe

Mira Zali said...

ada jugak rupanya kedai pakistan kt cna erk.. ^_^

Mira Zali said...

ada jugak rupanya kedai pakistan kt cna erk.. ^_^

アヌム ちゃん said...

zura: boleh tahan la jugak.huhu

k.hanis: aa dekat sendai ada kedai beriyani x.hee

mya: aa pesen pakistani.hihi

suriani: thanks singah ye :)

aizamia: tenkiu..

fifie: aa belum cuba belum tau.hee

k.ez: aaa boleh ape salahnya.heee

tini: haha..nak buat camne kan..dah ambik gambar tempek je dekat blog ni.hehe

wan: eh ade je restoren mesia..huhu

amanie: aa kena cari nasik beriyani la cmni.heee

yuyuk: aa sedap la gak.hee..tahla air ape tah..taktau nama.hehee

azri: erk..haha

mira: aaa baru bukak ni..huhu

adib syazwan said...

pakistan dengan mamak lain ke ek? =_+

アヌム ちゃん said...

erk tahla..haha

Amirah Adnan said...

best tak kak makanan kat situ?

アヌム ちゃん said...

bole la..hihi