Sunday, June 19, 2011

Hokuriku Taikai 2011 @ Niigata~

Salam.

Baru sempat nak updated cerita ke Niigata semalam :) Part paling lama macam biasa part nak pilih gambar..heheh..Taikai kali ni ada 10team yang berentap..wakil dari hokuriku dan juga team2 jemputan yang lain..fukui, kanazawa, toyama, nagaoka, niigata, akita, gunma, nagoya, yamagata dan kosen..ramai jugak la yang datang..labih ramai dan lebig meriah dari kangeikai di toyama hari tu..

Dari fukui, kami 3 kereta je..lebih kurang 16 lelaki 4 perempuan..kereta panjang2 semuanya..boleh sumbat ramai2..hehe..1 ada satu je..setiap game 7-1-7 minit..main 9 orang je satu team..padang dah la besar kan.penat gakla orang2 yang bermain ni..huhu..first game start lebih kurang jam 10 pagi camtu..1st game team fukui lambat gakla..game ke 5..so awal2 tu bosan gakla menunggu..time team sendiri main je baru dok tengok tepi padang..time lain duduk2 je bawah pokok..haha

Sebelum game bermula, praktis dulu sikit2 tepi padang :)

First game Fukui vs Nagaoka, menang 1-0 :D

Kalau nak tahu, masa taikai ni..aku berpeluang jumpe dengan rakan baru di jepun ni..syaima..kitorang kenal pun sebab blog..kira rakan blog la ni.tapi tak sangka boleh jumpa :) yela sebab Niigata jauh kan.tak sangka pulak tiba2 nak pergi niigata..walaupun pada mulanya hubby cakap tak pergi taikai ni..tapi last2 dia ubah plan..pergi pulak..so before pegi niigata, dah siap2 tukar phone num dengan syaima..senang nak contact dekat sana..kebetulan syaima kata tempat taikai tu tak jauh dengan rumah dia and hubby dia pun nak jumpa member2 dia yang main dekat situ..so berjumpalah kami semalam..kecik, kurus and sweet je syaima ni..seronok betul kitorang bersembang..cerita macam2..terasa macam jumpa kawan lama pulak..heee~ thanks eh syaima sudi berjumpe sembang2..dah la duduk merata2 asyik ubah tempat duduk sebab hujan rintik2..hee..next time ada peluang kita jumpa lagi k..jangan serik pulak :D



Syaima tak tunggu sampai habis game pun..lagi pun hubby dia tak main pun semalam..lepas habis sembang2 and dia balik, baru la makan bento yang dibekalkan oleh pihak penganjur..lepas tu sambung lagi tengok game..heee

Bento yang dibekalkan oleh penganjur~

Team fukui yang tak bawak tikar duduk berlapikkan rumput jela..dah la duduk dekat hujung dunia.haha


Tak lepaskan peluang bergambar dengan hubby jugak..hak2..yelaa dah pakai jersi sama2 ni kan.. :) Nasib baikla ada ramai photographer..heee~



Selain tu jugak..pergi taikai ni..nak jumpa yuki chan ni..dia ni gf kepada member hubby..pernah gak tumpang tidur bilik dia masa singgah ke toyama hari tu..dia ni memang comel and friendly..sempat gakla bersembang2..tapi macam biasa la..nihongo aku ni kan berterabur tapi taram jela..haha..kena study dengan lebih rajin lagi nih..huhu :D



Aaa..ni pun nak cerita bola kan..tunjuk muka aku je yang lebih..haha..tapi memang Alhamdulillah la fukui dapat masuk final..masa semi final tu..rezeki fukui la sebab menang penalty kick 2-1 dengan team Nagoya..nak ikutkan, team Nagoya hebat jugak..tapi best sebab dalam 2 tu, hubby ada sumbang 1 :) heee~ Tapi masa final tu, memang masing2 dah penat dah..kemenangan berpihak kepada team kosen..dengan mata 2-0..tak apala..takde rezeki nak jadi juara tahun ni..huhu

Sambil2 sokong final game~

Fukui team Hokuriku Taikai 2011~

Banyak lagi gambar sebenarnya..dah penat pilih..hihi..tapi apa pun memang best la Taikai kali ni walaupun jauh..balik semalam hubby drive..memang penat la..tapi aku pun teman la dari niigata sampai ke fukui..non stop bawak kereta..sambil2 dengar lagu, nyanyi2 dan sembang2 nak hilangkan mengantuk masing2..tapi pergi jauh2, tak sempat jalan2 dekat niigata sebab balik hari kan..takpela..next time pulak kalau ada rezeki dan peluang.

Bye2 Niigata..bye2 hokuriku taikai 2011~

35 comments:

Ahmad Haziq Azlan said...

bestnya~~~~
teringin nak main bola kat jepun gak...

haslinda said...

wah... best nye... akak jd pemain simpanan ek??? hehe... :)

said...

woashh! best lah! nanti kite belajar sesame nihongo..hehe

Met bUjang said...

serius best ! haha tapi baut masa nie tak da kesempatan la nak maen dekat jepun hehehe

pssst Kenapa pilih jersey marseille ?? hehe

sesegar said...

wahaa!
akak tak main bola pon.baru nak tengok org di jepun beraksi.wkeke

visitme@FaTiN cOrNeR said...

akak..pakai jc dh cantik dah tu..tunggu nak beraksi je..hehehe..mesti comel..kiki..

Hannah said...

best2... pengalaman yang menarik di Hokuriku taikai 2011, Niigata walaupun jauh..

Mmm... Apa maksud hokuriku taikai?

adib syazwan said...

wah!besnye jalan-jalan..sedangkan malaysia pon xdapat nak abiskan jelajah...ntah bile la nak g jepun tu..huhu

CikHaniBhulat said...

best kan...gmbr semua comel2..peace je...hehe

amalina said...

wahh..dapat jalan2 + tgk bola + meet new fren :D

Amanie Ashraff said...

bestnye akak. sambil jenjalan dapat new friends. =.=' org jepun pulak tu =.='

Liyana Zahim said...

Hi akk.. Da lme tak jmpe kan? Herhehr.. Nk tnye apakah rahasia muke yg bgitu flawless? Eh rahasia taley gtawu la.. Tp tulunla gtau.. Hahahah.. =D

saiazuan said...

waa bnyk gmba..nk g sana n join main satu hari nanti :D

Mira Zali said...

akak anum ! HAHA. nak ckp ni, beg yg ada button hitam tuh beg akak eh ? HAHA. sgt2 lawa. bila tgox pic akak ngn 3 org prmpuan lg tuh trus tersnap kt beg akak.. CUN ! LAWA ! ^_^

Liyana Aziz said...

alololo, sweetnya gambar akak dengan hubby... peace peace yawww...

croc purple!!!

bento yang sangat simple kan?

sarah mohamad said...

wah2. kalau saya kat situ ofkos bukan tengok bola tapi nak pilih yg henseeeem je. kekeke

nur easy said...

cantiknya jersi..suka2

Najlaa 'Aqilah said...

sumpah tak gemuk!! tak payah diet2 lagi yeee hehe

Noriz said...

bento tu dah nampak cam nasi campur lak, hehehe

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

baye ...bye...eheheheheee jangan tak tido malam dahhh ala yerr sonok benor tuuu

Syaima' said...

i nmpak gelap k sblh u yg putih melepak nih.haha.mmg rase mcm dah kenal lama kan sembang.hehe.pasni jom jumpe kat tokyo pulak.boleh jalan2 samaaa2.

Misz-sakura said...

Sweetnyaaa pic akak n hubby akak tu, hehe.. ^^

dwaty said...

BEST.... MASA SENTIASA TERISI...

Hanis MY said...

comelynyaa pakai jersi, anum pun kurus dan comel je, macam sama kurus je dgn syaima tu hehe... syok2... kalau jumpa ramai2 lg syok kan...

YAYA AZURA said...

gegirl semua pakai jersi..kecuali syaima..mmg supportive la...

AI said...

- tuan blog pon dah mcm org jepun...hehehe

wahida idris said...

hubby kak anum pon suke buat peace eh? hee

Atika Farha ;D said...

bila lah dpt pergi sana :( teringin kot

アヌム ちゃん said...

Haziq: aa sma je macam main bola dekat mesia..tempat je tak sama..huhu

haslinda: aa tula..tapi tak masuk2..hehe

ain: bolehh :)

met: aa best2..haha..erk knape xde kesempatan? aa diorg yg pilih jersi..taktau la knape pilih jersi nih.heee

sesegar: same je aksi nyee..haha

fatin: kalau ada team pompuan, nak gak beraksi sama.haha

hannah: best2 :) aa jepun ni ada banyak bahagian..fukui ni termasuk dalam bhgn hokuriku..taikai tu mcm competition camtu laa..huhu

adib: aaa jln2 ke padang bola je pun..tak sempat ke mana2 pun..huhu

cikhani: xde gaya lain dah.peace je la..hihi

amalina: tulaa.complete set :)

amanie: aa org jepun tu mmg dh kawan dh before ni..heee

liyana: aa tulaa..sebok liyana ni..huhu..erk muke tak flawless pun..biase je..heheh..takde ape2 rahsia pun..huhu

saiazuan: aa dtg2.hihi

mira: aa beg akak..tu bukan button itam tu..penutup kemera..hee.aa beg tu akk beli masa kat mesia dulu..hihi :D

liyana: tenkiu..hihi..purple comel kan..hehee..aa simple je bento die..huhu

sarah: haha..hensem2 byk tak available masalahnye..haha

k.ez: hehe.tenkiuu :)

najlaa: aaa dekat gambar je tu..jgn tertipu okeh..kne kuruskan lg sikit..heee

noriz: aah kot..hihi..

mya: ish seronok dan penat sama banyak..mana boleh tak tidor..heee

syaima: haha..takde la putih mane pun syaima..tu laa macam byk lagi nak sembang kan..next time pulak..hee..aa nak jugak pergi tokyo..bilaa la tu..bestla u dekat dengan tokyo, boleh pegi selalu..huhu

misz: tenkiuu~

dwaty: weekend je..hee

k.hanis: aa kalau jumpa betul2, boleh tengok syaima saangat kurus tau..beza dgn saye nih..huhu..tula bile la boleh jmpe ramai2 ehh.heee

yaya: aa syaima datang melawat je..kalau hubby dia main, dia pun pakai jersi sama..hee

al: aa yeke..tak pun la..hihi~

wahida: aa ye kot..kdg2 akk yg suruh..hehee :)

atika: insy ada peluang satu hari nnt sampai la :)

Nini Hartini said...

aktif ye suami akak bersukan.. ermm, kualiti gambar mantap lah kak. cantik sgt. lagi menarik minat nk membaca.

azrijohan said...

match bola jadik gathering blogger plk ea..HAHAHA:D

Just Call Me Bitt said...

hai u baru nampak tuan punya blog yg sangat sweet...

アヌム ちゃん said...

tinie: die suka main bola.heee.tenkiu :)

azri: takpela 2 in 1.hee

just call: aa baru nampak eh.hee tenkiuu :D

Amirah Adnan said...

mane gambo akak maen bola? heee

アヌム ちゃん said...

erk..akak tak main la..hik2