Sunday, July 24, 2011

Chess - Stop motion^^


Salam.

Hari tu aku and hubby buat second project stop motion video nih..dekat rumah ni memang ada chess set ni..hubby yang beli dulu..konon2nya nak main bersama la kan..last2 main nye tak..jadi benda lain pulak..haha..semangat gilaa hubby nak buat video ni..kena ambik satu2 gambar nih..baru nampak macam dia bergerak..

Korang suka main chess tak..heeee..oh ye, untuk menghasilkan video 1 minit 11 saat ni..kitorang menggunakan lebih kurang 180 keping gambar..haha..banyak step kena buat tu..huhu..tapi pelan2 ok je..lagi pun ada tripod yang membantu..memudahkan lagi kerja..lagi pun dah reti siket nak edit buat video ni..so lama masa nak ambik gambar je..nak edit untuk hasilkan video kejap je..hee

Spend your 1.11 minit to watch this video k :) sekali lagi guna lagu maru2 mori2 yang comel nih untuk video ni pulak..heeee^^

Thanks for reading.
Jya!

p/s: kenapa ada satu widget dekat sidebar tu merajuk ye..isk2..tak syiokk betull..huhu

Klik "like" jika suka entri ni. TQ~

20 comments:

amna said...

maaf tak dapat play video ni atas sbb2 kuota bb dh 'merah'. hehehe.. btw, saya pernah tonton chrtms video guna teknik nil mmg osem sis ^^

Nash said...

terbaik lah. smart video ni. suke tgk korang suami isteri, romantik gitu, buat macam2 aktiviti yg comel2. hehe.

jaya jr said...

waoh..tabik3..mantap

prinCe arCher said...

cantik la...macam2 la sis ngan cikhubby nie...this is best bro(macam nabil cakap) dah la lagu dia macam cute je...hehe:)

adib syazwan said...

wah!sangat kreatif~

Misz Ayu said...

comey3.. lama xkomen sni ..line trukk sgt2 ni..:(

cheqwa said...

akak,akak pakai software apa?nak jugaak!sebab cantiklah video akak nih.semalam pnya video pon bes.akak kalo xkeberatan buleh bagi link dia x?cheqwa nak download :D ..thanks

eyida said...

wah bestnya..menarik sngt..suka2x...;)

zmah said...

Akak tak berapa nak pandai main ni,belajar pun tak tapi student akak pandai main dan akak suka tengok mereka main.

yusmEa said...

hehe comel!rajin gile korg

LuN@_aiDi said...

rajinnyer cik anum wat video.. bagusbagus.. keep it up!

yatie chomeyl said...

superb

Sunah Sakura said...

perghhhh! rajinnya buat chess video!!!

aizamia3 said...

kreatif.. ;)
menarik video ni..

jeBateja said...

aiyaaa...ini mcm idea pun ada....baguihh...baguih....ahakz

saharinasaharudin said...

wahhhh,creative la akak&husband :)

Teratak Hami said...

Rajinnya korang mengedit gambar lepas tu buat video...

dwaty said...

comelnya lagu tu.... tetiba goyang kepala... hehehehe

Amirah Adnan said...

cun! lagu pe neh akak gune?best!

Hannah said...

wah... jom main chess. :p