Tuesday, July 26, 2011

Cream butterprawn and budou~

Salam.

Hari tu kan teruja sebab dapat daun kari tu kan..esoknya terus buat cream butter prawn ni..dapat resepi dari my friend..thanks mel..rsa dia memang jadi la..sedapp..cuma terletak lebih cili api la pulak..nak cerita pasal cili api ni, dah lama gila sebenarnya hubby beli dekat baticrom (kedai online dekat jepun ni)..berbulan2 dah la jugak kot..tapi ade je dlm peti ais tak guna2..haha..sebabnya aku bukan nak makan pedas sangat..so haritu baru rasmi la kiranya cili api tu..tu pun guna 3 je..heee..dah buat cukup pedas dah..huhu..oh ye, tapi tak tau dekat mana silapnya, rasa macam tak pekat lak kuah dia..memang nak kena improve lagi ni..dah nampak macam masak lemak udang je..sobsob..

Lepas ni kena try lagi la..sementara daun kari masih boleh guna tu..huhu..oh ye, haritu pun saja beli budou @ anggur masa pegi yusu..aa nampak memang menarik gila buah dia..memang manis tak hengat la..aku pun first time makan..not bad la jugak..tapi memang lain eh rasa dia dengan anggur mesia..haha..yang ni kalau makan banyak2 bole pening..manis sangat..haha

cream butterprawn yang tak berapa nak creamy pongg..huhu

budou @ anggur manis tak hengatt^^

Thanks for reading.
Jya!

p/s: dalam entri ni masak hari tu..hari ni masak spegeti pulak..dari malam tadi teringin nak makan spegeti..alhamdulillah dah selamat masuk perut pun..burpp..oishikatta :)

Klik "like" jika suka entri ini.TQ~

24 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

masak ini selalu if fail 1st time jgn give up kena buat lagik baru leh improve yer anum....
budo sini mmg amai giler...manis tu sometimes di level 15...mmg manis la...hope sempat berbudo gari nanty :D

Syaima' said...

yummy prawn!oh ingat masak lemak cili api.bukan ke?camne masak yg ni?

wahida idris said...

adoiii. lapar la pulak tgok makanan ni.

waaah, nmpak mcm gebu je budou jepun ni. hihi


p/s : sy pon tak makan pedas. huhu

rosmina samin said...

Yummy... lapo la pulak hehehe

namaakulynn said...

gulp!telan liur tgok udang tu..hikhik

Qaseh dalia adelia said...

wow seafoood ... suka makan ..owh kat sini org pggil gulai udang je hehek ..

SweetLikeWhat said...

buah anggur tu nampak segar betul.. :)

Rai said...

aaa..butter prawn tu gulai udang ek..?

Hanie_Dew said...

butter prawn tu ngatkan yang udang gorng ngan butter yang macam selalu ada kt hotel tu.

teringat last ramadan makan kat hotel ape tah akt s.alam ada udang goreng ngan butter tu hanie ambik sepinggan penuh. pekeje hotel tu pandang je la kan.nak wat ape kite byar pe..

Zura said...

budou tue anggur ke..hehe..ingatkan budu..

Hanie_Dew said...

hahahah @Zura wat lawak..^_____^

Hanis MY said...

i likeee hebi eh silap ebi hehe... owh budou! i like too, anum tak g budou gari ke?

adarnadzmie said...

lazatttnyaaaa... bole la msk di bulan posa nnt yer...

SYAFIQAHSALEH said...

sedapnya! suka spagetti jugak :)

d_LA said...

huwaaaaa.trus lpr x hengat ni tgk udang + anggur tu..nom2..

maya sarry said...

pandai masak takpe la..boleh ajarkan? hee

cheqwa said...

betul laaah.kalo masuk blog akak mesti ada makanan..hahaha.but mesti sedap kan akak masak... ^_^

Juwita Jamaludin said...

anum budou memang maniskna.. suka juga tapi bila nak makan kalau ada biji susah sikit nak bagi anak2 sebab kalau nak kupas untuk buang biji tentu terkeluar air2 dia... wah suka tgk gambar2 anum ambil cantik.. tambah yang kincir angin tu

visitme@FaTiN cOrNeR said...

sedapnya..mcm masak lomak cili api pun ada..hehe..

Amirah Adnan said...

budou..ingat kan budu :p

nak resipi kakkkkk! cam beh je walaupon cam masak lemak..kekeke :p

Hannah said...

same macam amirah, nak resepi gakz.. huhu..


leh try mase bulan puase... :)

CintaZulaikha said...

wahhhh aanggur...humm, da lama tak makan anggur..

Misz Ayu said...

budou =p sy ingat budu tadik =) ... ooshiiikatttaa oshicotodundaaa hahhaha.. budou manis le kt sna negara ade iklim

mamaNoriz sini.. said...

la haiiii....
ingatkan budu tadi...heheh

pelik gak ada budu kat jepun sana...