Saturday, July 9, 2011

Gambatte nee hubby chang~

Salam.

Awal pulak menulis hari ni..huhu..betul2 memanfaatkan weekend ni.hahaa..pagi ni pukul 6lebih pagi tadi hubby dah ke eki@ train station nak ambik tren ke kyoto-shiga..ada kouhai dia tolong hantarkan ke eki.sebabnya kalau bawak sendiri kereta then nak park dekat area eki tu nanti kena bayar mahal kan parking.rugi2.so kena gunakan cara yang bijak.haha.aku ade je lesen.tapi lesen aku lesen auto.kete hubby manual..lesen manual aku dah reput.haha.so tak memandu la di japang ni.oh ye, hubby ke kyoto-shiga hari ni sebab ada mensetsu@interview untuk kali ke 2..all da best hubby changg..dah sampai kot tu..sebab mensetsu pukul 930 pagi ni kata hubby..ni mensetsu kilang apa tah..haha..tapi kaisha tu dengar2 nak ambik student mesia.so, just pray for the best la kan.huhu.hari ni maybe ada kena jawab2 soklan sikit then buat essay gitu kot..interview cakap2 pun ada kot..aku pun tak tanya detail dekat hubby tadi..huhu

Lepas hubby dah ke eki tadi..aku terus bangun..aa bangun awal terus..hahaa..kalau tak jangan harap la kan..tapi natsu@summer ni memang tak larat nak tido lama2 pun..sebab panas..berpoluh2 je kalau tido.huhu..so amik kesempatan dah bangun awal ni untuk berjoging..heee..first time kot joging pagi..satu pencapaian yang membanggakan untuk diri sendiri..tapi banyak jalan dari joging..jalan pun ok dah sebenarnya..huhu..keluar tadi lebih kurang jam 715pg..balik rumah kol 8pagi..tu pun dah panas dah kol 8 tu.orang sini biasa start joging pukul 6-6.30 pagi cmtu kot..sebab masa tu tak panas lagi..pukul 6 pagi tu dah cerah sangat dah pun..yela sekarang subuh habis pukul 4.35 pagi..nak joging pukul 5.30 pagi pun boleh dah sebenarnya..haha

Joging2 tadi..nak dekat2 pukul 8 tu..lalu dekat padang sekolah..aa ada match kot..tak pun training ke..baseball and tennis.tapi macam match je sebab meriah semacam..haha..rasa macam nak je join pergi tengok kan.tapi i segan kot..haha..tengok2 gitu je..sempat singgah kouen@ taman permainan..pastu balik la..hari dah panas kan..haha..nak kena try joging lagi awal kot ni..tapi mampu kahh..haha

Aaa...panjangnye bebel pagi2 ni..haha..last sekali ni tempek gambar ni..2 hari lepas punya gambar sebenarnya..tiba2 je haritu, hubby kata nak masak daging..takpernah2 kot before ni..haha..teringin nak makan masakan air tangan sendiri kot..huhu..daging masak merah berapi kott..haha..pedas gila..hubby dok letak serbuk cili banyak2..biasa kalau aku masak tak pedas sangat pun sebab tak suka pedas..hihi..mengidam nak makan pedas la agaknya tu.heee

Saja tempek kot2 mood memasak hubby tak datang dah lepas ni..bukan senang hubbyku nak ke dapur..haha~

Thanks for reading.
Jya!

p/s: ingatkan boleh berjalan2 weekend ni kan..rupanya dok rumah jela..hari ni nak khatamkan buku kisah-kisah para nabi dan rasul tu..so far dah masuk page 608 out of 746..heee..dah masuk part last sekali, Nabi Muhammad s.a.w~start baca 3 hari yang lepas..cepat gak aku baca kan..haha..lepas tu nanti kena pikir balik nak buat apa..baca2 orang update pasal BERSIH pun ok gak kan..huhu.semoga semua berjalan dengan lancarnya hari ni..amin.

14 comments:

saharinasaharudin said...

bestnye life kt jepun,nti ade rzki, rin pegi sna,akk bwak jejaln,bleh?hehe :)

najihah sahami said...

huhuhuuh...kos hidup sana mahal sgt eh..all the best untuk hubby akak!

Zura said...

lagi pedas lg sedap..nyum nyum...

aan said...

yg tau pasal jepun ialah setiap hari ade raksasa n ultraman, kamen rider hari2 ade untuk tolong

Ahmad Haziq Azlan said...

kos sara hidup tinggi ke kat sana...




http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/07/gagal-ke-jepun-x.html

shafiqabdshukor said...

good luckkat beliau...
wah kat jepon ad lesen auto ngan manual ye...

Reen Rostarizam said...

pedas besttt! :D

Wani said...

Dear, u n hubby blaja di fukui ke?

yusmEa said...

lmbtnye subuh kt fukui..kt sini kul 440 cmtu da abes subuh

Hanis MY said...

syoknya..anum ni penjoging tegar... akak pun tak makan pedas kalau masak mesti kena buat pedas2 sebab hubby suka pedas...

Asmara said...

salam ziarah kembali, anumu chan. hehe.. comey je nama tu. duk Fukui ye. Gambate utk husband! :)

Misz Ayu said...

adehla lesen manual dh reput ye =p.. hehe.. gudluckk kt huby kak anumm.. tu diaaa daging msk hottttt pedas tak hengatt tu hahaha..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum ader award untuk uols oke...kat cini http://ladychenta.blogspot.com/2011/07/award-7-things-about-me.html

adib syazwan said...

wow!menyelerakan!