Sunday, July 3, 2011

Jom ke アピタ (Apita) di hari minggu~

Salam.

Weekend yang takde kerja..haruslah keluar berjalan2 kan..heeee..semalam aku and hubby jalan2 ke Apita (nama supermarket)..dekat fukui ni ada 2 Apita..satu besar..satu kecik..yang kitorang nak pergi ni yang kecik..aku pun first time pergi..huhu..pergi sana nak beli sesuatu sebenarnyaa..ada orang suggestkan dekat situ..

So tengah odw tu, saja je la snap gambar.bosan2..tapi dekat je pun sebenarnyaa..heeee~ aa tengok je la gambar yang tak seberapa ni ye..heheh..

Bunga orang depan rumah..haha..erk ni himawari @ bunga matahari ke? rasa macam bukan..huhu

Mitsuwa (みつわ) Home Center (ホームセンター) ..Tak pernah masuk pun..lalu je laa..heh

Aaa..nak besarkan jalan kott ni..comel je kucing2 tuh..hihi :D

Makudonarudo @ Mc Donald (マクドナルド)Hambaagaa @ Hamburger (ハンバーガー)

Rumah di tepi jalan..rumah sini fesyen kotak2 je..huhu

Idemitsu - stesen minyak feveret hubby

Tempat jaring tinggi2 tu..tempat orang main golf..

Dah sampai Apita (アピタ) kecik..heee~

Lepas tu kitorang jalan2 dalam tu je..tengok2 apa yang patut..heeee~

Thanks for reading.
Jya!

30 comments:

Nini Hartini said...

kak anum biasa jalan mana2 mmg bwk kamera eh?? tini kdg2 bawak tp segan lah nk keluarkan. hehehe... kt malaysia mcm pelik je. hehehe

tp klu kt Oversea, feeling nk ambil gambar kt mana2 pn x jadi hal. haha.. ni pendapat tini je ;p

Apita kecik? habis yg bangunan sebelah lg yg tinggi sikit tu Apita yg besar ke?

Heart In A Cage
.

Rozuan Ismail said...

cantik gambar ambik.huhu.wah,berjalan2 ye weekend cm ni

Ahmad Haziq Azlan said...

hahahaha
comel la pengadang jalan tu..
bentuk kucing...
kat malaysia guna kon color orenn je

Amanie Ashraff said...

uuu boleh la dia pengadang bentuk kucing ye. hehe kalo kat malaysia mmg pandang pelik la agaknya

Mohd Shahir Shamsudin said...

perghh. p jenjalan tak ajak :p

orang jepun ni memang suka chumil2 kan? kucing la katun la

CintaZulaikha said...

da mcm econjaya kt cni ja...kecik je..hee~~

Fazlinil Irma said...

tu bunga daisy. biasa tumbuh liar atas tanah. kalau banyak tu cantik je nak landing ala2 hindustan. ;)

Asrul "iLham" Sany said...

nak melawat Jepun suatu hari nanti...

nak ke harajuku street

;D

nur easy said...

sama kucing comel tu.. he2.. mmg kat sini sume cute2 kn

Sunah Sakura said...

canteknyeeeeeeeeeeeeeeee gambo bungeeeeee tuuuuuuuuu! huhuhu...

niena shopping2u said...

subhanallah cantiknya bunga tu!

アヌム ちゃん said...

tini: aa kdg2 bawak je..saja2 ambik gambar kan,..sebab bukan hari2 keluar..heee..aa apita besar ada dekat tempat lain..dekat mesia pun boleh je ambik gambar dekat mana2..org xkesah pun kot..heee

wan: aaa takde buat apa2..jalan je laa.heee

haziq: aaa comel kan..hihi

amanie: aa pelik kot kalau tiba2 pakai dkt mesia.heee

CZ: haha..kecik jee..

k.irma: owh ekk..tenkiu2..hihi

asrul: aaa insy sampai la bila2 tu~

k.ez: aah sume cute2 heee

sunah: aaa tenkiuu

niena: tenkiuu

Misz Ayu said...

we wanttt makudonarudo =p

Teratak Hami said...

Anum,
Rindu tak nak makan di Makudonarudo? hehehe ... saje kasi jeles!!! Rindu nak makan Ebi Baagaa di Lotteria.

NARDtheNERD said...

comel la kucen kucen oren tu...
:))

saiazuan said...

nice~ nk g gak..huu

cool sabtuday gathering with bloggers http://eleventx.blogspot.com/2011/07/blogger-sports-carnival-2011-with.html

alif haris said...

uishh .. bestnye jepun .. mcm cantik je .. mst best kan .. ehehhe

anie,Nagoya said...

kita td g jusco.cecari sesuatu.tp tak berkenan.jln kaki ke apita?sempat dia snap gmbo

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

this weekend kaki mcm nak tercabut...sebab jejaln byk...kt tempat ai byk main baseball... golf jauh sket

mazz said...

salam anum...
akak suka laaa tengok gamabr2 yg anum ambik tu..
cantik-cantik,terang.
mesti kamera mahal nih.
akak pakai lumix jer..yg rm700 tu...
seronok kan jalan-jalan sambil ambik gambar,akak suka dan tak peduli apa org nak kata,sebab setiap saat tu berharga utk dikenang :)

SweetLikeWhat said...

seronoknye dapat berjalan tempat orang kan..jauh perjalanan luas permandangan :D

amna said...

bangunan2 kt sana nampak unik sangat.terasa mcm dalam komik2 matahari terbit ^^

koleksi gambar yang menarik untuk dilihat :')

HaFizaH aYu said...

nnt bwk blk pgadang kucing tu satu, tnjuk dkt jbtn kerja raya mntau blh gnti kon kaler oren yg xcool tu..hoho

wahida idris said...

semua cantik!

cute la menda yang bntuk cat tu heee :)

ciEk NiENa said...

chantek nya gambar tu.. bila tengok gambar ni, tiba2 rasa cam dok kat jepun... HUHU.. *wondering*

adib syazwan said...

kenapa ;a cantik sangat jepun ni @_@

Just Call Me Bitt said...

enjoy tengok view u dekat sini....heran saya tengok pdang golf yg kecik tu takut pulak rasanya terkena bola golf if duduk menyibuk kannn...hehehe really nice view bebeh

Zura said...

seronok dpt jenjalan tmpat org kan..

cheqwa said...

cantiknya first pic tuh! ;D

z a z a said...

huhuhu. Japan mmg sgt pelik? kucing tu sgt comel n x dek pon kat negare lain. hihihi