Saturday, July 2, 2011

Jom makan Sakuranbo @ Cherry~

Salam.

Semalam sementara tunggu hubby balik dari mensetsu dekat shiga tu..aku pun merajinkan la diri pergi ke Mitsuwa (pasaraya terdekat dengan rumah)..kali ni naik beskal..haha..konon2 nak joging..lepas tu, tak jadila joging..naik beskal..pusing2 area rumah2 sini dulu (ganti joging la kononnya)..lepas terus ke mitsuwa..

Macam2 jugakla hasilnya kan..haha..tapi antaranya..aku berjaya gak la beli Sakuranbo @ cherry nih..sebab memang tak pernah makan before nih..ni baru nak rasa..hubby jenis tak minat sangat buah-buah macam ni..tapi sebab aku yang dah lama nak sangat rasa kan..beli je laa.heee~

Erk ape motif gambar kissing tuh..haha ;)

Kecik je satu bekas ni..berapa biji tak kira la pulak kan..tapi lebih kurang RM10 la..

Nyum2..perasaan 1st time makan.."aa sedap gak sakuranbo ni..heeee"

Rasa dia macam ape ye..macam makan buah plum kot?? tp buah plum besar.haha..yeke ye.hihi :P

Konon2 nak makan beberapa biji je malam tadi..last2 habis semuanya ku telan..heee..dalam banyak2 tu hubby makan satu je..erk..tah dia kata masam..aku rasa sedap, manis je..ke aku terbagi yang tak berapa manis @ termasam kot..huhu~

Thanks for reading.
Jya!

p/s: tapi kalau dapat bersakuranbo gari @ petik ceri macam k.hanis laaagi syiokk kan..takpelaa..bergari di mitsuwa je laa..huhu~

22 comments:

Ash Shikano said...

tengah makn buah plum...errr... sudi kah anda share ckit buah tu.. meleleh air liur ni..ngehehe

HaFizaH aYu said...

dtg sini nk mkn sakuranbo..hehe

nur easy said...

cantik pulak warnanya..cam peach ;)

Rozuan Ismail said...

macam tnda2 awal ngandung je mkn benda yg masam

dwaty said...

ceri oh ceri.... ermmmm nampak sedap jer...

azrijohan said...

hahaha..
kesian gila suami akak

jom le bace ni,entri baru ni

http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/cuba-korang-bayangkan.html

Ida,Japan said...

lum pernah try lagi pesen ni...hari tu cherry itam dah try..anum dah tayang cam nk beli gak la..best kn naik beskal kat japan..k'ida selalu gak bawa beskal kalau nk ke kedai..nk bawa keta cam dekat sgt, lagipun senang nk park..

kueh bakar said...

letak gambar aweks japon banyak sikit!!! hahaha

adib syazwan said...

buah ceri sane macam anggur je nampak gayenye..huhu

YAYA AZURA said...

warna sakuranbo tu meminkat kalbu !!

shafiqabdshukor said...

naik basikal pon ok ape..
mcm senaman la tu.. heehehehe..
wah nak ckit....
cmne la rsnye kan..

suriani azwan said...

hai,,,,sedap betoll chery tu....

mai tgk blog saya...

http://azwansprincess.blogspot.com/2011/07/jom-tengok-sapa-kena-review.html

CintaZulaikha said...

eh, bukan ceri manis ka???

Sunah Sakura said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeee nampakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! eh terbalik!!! nampak sedappppppppppppppppppppppp!!! :p ni buah sakura yeeee~~

amna said...

kalau tgk pada rupa buah cherry ni, nampak macam masam je.. huhu~

Jue said...

mcm buah ceri lak bila tgk dekat2 kan..nampak sgt sedap!!if picit2 tu!hahaha!terlebih lak kan!

d_LA said...

alaaaa.mana nak cari cherry yg fresh camtu gak kat mesia ni..huhu..

Najlaa 'Aqilah said...

comell je. sayang nk mkn. haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

if gari memang lagi fresh sebab from ladang khen...lepas nie bodu gari plak...can`t wait eee

cheqwa said...

sedapnya.nmpk fresh je.pos mesia 1 kak!;Dhee

Nini Hartini said...

akk pandai ambil gambar. sampai nmpk menarikk sgt utk dimakan. bila ckp masam, baru tau. hehe.. tekak suami akk kalah masam kot. huhu

Heart In A Cage
.

alif haris said...

haha hubby tak mkn,, boleh lah bolot sorag .. hihiks~