Saturday, July 23, 2011

Parcel from Malaysia :)

Salam.

Hari ni, parcel yang di tunggu dari mesia dah selamat sampai..ingatkan sampai dalam hari khamis haritu..tunggu punya tunggu tak ada pulak..last2 sampai hari ni..nasib baikla orang yang hantar tu sempat sampai before kitorang keluar tadi..kalau tak lambat lagi la baru sampai.huhu~

Okaasan, arigatou nee^^

Parcel kali ni, ibu pos udara je..tapi sikit je laa..udara mahal sikitt..eh mahal banyakk dari pos laut..aku pun tak syorkan sangat pos udara ni..rasa macam membazir je..sebenarnya takde la benda yang penting2 sangat pun..tapi sebab ibu dah offer hari tu nak pos udara kan..bagi jelaa list2 yang terasa nak tu..haha..tapi ada satu lagi parcel laut yang tengah menuju ke jepun ni..tu lambat lagi sampai..time2 raya nanti baru sampai kot..huhu

Antara yang ada tadi..bonjela (almaklumla..aku ni asek kena ulser je.dari dulu biasa guna bonjela je..huhu)..pastu ada daun kari, bunga kantan,ikan bilis, cream of tartar, pastu ada la benda2 nak buat kuih sikit (mood nak buat kuih raya la kononnya kan..haha)..oh ye, ada gak ibu pos ada satu buku yang aku mintak poskan aritu..sebenarnya tu pos laut pun boleh..tapi dah pos udara sekali lak..berat buku tu, terus jadi bertambah mahal pulak kos pos..isk2...rugi2..tapi takpe laa boleh aku guna awal.huhu..

Yang best..daun kari and bunga kantan tu elok lagi..seminggu tahan lagi rupanya..yang sebelum ni haritu, mintak ibu poskan udara, tapi sebab masa orang tu hantar parcel ke rumah, kitorang takde kot..lepas tu tak perasan notis dia..lepas 2 minggu baru ambik parcel tu..habis layu semua benda..sob2..kali ni okey lagii semua..kena plan la nak masak apa guna daun2 tu semuaa..tapi laksa konfem nak buat laa..heeeeee~ satu lagi dah berkira-kira nak buat cream butter prawn..yeayy..dok menunggu daun kari je sebenarnya dari hari tu..haha~

Oklaa..tu je kot..oh ye..tadi cek2 akaun nuff..dapat satu b.e baru rupanya..aa rezeki la agaknya ni kan..sebab sekarang ni, aku pun dah kurang sikit ber-bw suma ni..gomen nee..tunggu ada mood nk bw nnt nak terjah sumaa balik..huhu~ jangan amik hati ye..kadang2 tu ada gak datang melawat cuma tak tinggal jejak.huhu..buat masa ni..ada 2 b.e tengah running..lagi 3 dah jadi m.e pun..huhu..akibat trafik yang merundum2 sebab malas bw la ni..heee..tapi actually dah malas nak ambik kira sangat dah b.e2 ni..kalau ada tu, ada la.takde pun, aku berblog macam biasa gak..kalau orang suka baca apa aku tulis..orang datang la baca..tak ada orang nak baca pun..aku tulis gak cam biasa..huhuu^^

K, nak sambung mengedit2 gambar jap..heeee~ amacam weekend korang..best tak..heee :D
Thanks for reading.
Jya!

Klik "like" jika suka entri ini.TQ~

14 comments:

sabar@kagawa japan said...

wah kak brg utk bekal pose yer? pengalaman kite bab pos ni..xpnh pakai laut...arituh pos brg makan 3 kotak dkt seribu ringgit...dasyhat kan....


p/s;nk tny mcne dapat header ala2 japanese nih...nk buat jugak la...cantikkkkkk

haslinda said...

laksa??? wah, my fav tu... nnt da masak, jgn lupa ajak kte mkn ek... hehe...

saharinasaharudin said...

weeknd xbestt.duk umah je +______+
akak,cpt edit gmbr,nak tengookk :)

cheqwa said...

sedapnya laksa!!!pos ke mesia sama.hihi..oh,nape xbeli oral aid?saya lagi suka oral aid...hehe

Amirah Adnan said...

nanti bagi resipi kak! hee

Zyash said...

Wah...bestnyer..dapat bungkusan dari rumah la....

Liyana Aziz said...

hahahahah... tetiba teringat dialog KL Gangster, amacam weekend korang, best? ala2 nada film tu... hahhahaha...

wah... feeling puasa dengan raya dah ada kan?

weekend tak best!!! grrr... kena bertugas!

ariana's said...

Dah berapa kali anum beraya kat rantauan..kalau boleh akak tanya..:)
wah..dah ada bahan bolehlah buat kue raya ye..

Najlaa 'Aqilah said...

jepun tak ada daun kari eyhh??

AnAk dEneSor said...

wah..bungkusan dr tanah air..ske la 2.ihihi

LuN@_aiDi said...

owh daun kari ngn bunga kantan lepas erk masuk Japan? Nz sgtsgt strict, tak lepas langsung, sume kena yg kering shj! seb baek daun kari ada kat cni(:

muchang said...

ohaiyouuu!! daijoubu desuka?? hehe. penah amik bahasa jepun dulu, tak brape ingat dah :)

suriani azwan said...

akak...rasa mcm nak post je soto yang sue wat..tetiba tingat kat akak yg jauh nun di jepun...

http://azwansprincess.blogspot.com/2011/07/cer-tengok-cer-tengoksapa-follow-me.html

Teratak Hami said...

Anum,
Dah dapat daun kari tu, gie letak dalam air sampai tumbuh akar then letak pokok dalam rumah jer. InsyaAllah boleh hidup !!

Dulu akak setiap tahun 2x balik M'sia... hehehe. Kekadang jer dapat parcel