Thursday, July 21, 2011

Random pictures @ Ono~

Salam.

Now tengah mood nak tempek gambar je..heee..saja nak letak gambar2 yang di snap masa on da way ke taki hari tu..area2 ono..ono ni tempat dia macam lagi kampung la kalau nak di bandingkan dengan fukui..pekan dia pun kecik je..

Macam biasa la kalau dah duduk dalam kete tu..memang asyik nak snap sana sini je..heee..lagi pun ni first time ke ono..suka beul kalau dapat tengok tempat baru ni..hihi^^

So layankan jela gambar2 ni ye~


post office dekat mana tah ni..kecik je kan..huhu


Nak menyampaikan ke ono ni, banyak betul la terowong..rasa macam 6-7 kot..tak kira..


suka isi minyak di eneos?? kitorang tidak.heee


Area ono ni, pelik gila..first time tengok tempat yang tanam keladi besar-besaran..tu yang hijau2 tu keladi la..natsu ni memang orang tanam keladi ke..dekat fukui takde pulak orang tanam keladi..huhu


snap2.rumah japong tepi sawah..aa dekat sini sawah memang di mana-mana saja..huhu

Kitorang sempat gak la berenti singgah dekat satu tempat ni..sebab nak tengok view dia yang cantik..sambil snap2 gambar sikit..berenti masa dah odw balik dari taki pun..



view 1


view 2



love this pic!


rasa nak terjun dalam air yang cetek tu.haha

Thanks for reading.
Jya!

23 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

`SEJUK`mata memandang plus pandai orang yang edit pics ni ngeee....

owh ramai actually mesian yg kawen ngan nihonjin dan selalu anak mmg x reti nak ckp melayu...contoh mcm kaka cantek aka k.anie ngan ika ngeeeeee hahahaha

cheqwa said...

cantiknya pemandangan.............wah,mesti bes kan umah kat tepi sawah..tenang je ;D

Hanis MY said...

bestnyaaaa mmg cantik gambar2 tu seme, haa pelik jugak naper tanam keladi huhu...cantik rumah jepun tepi sawah tu i likeee..

tak isi eneos jugak..mahal! haha..isi murah2 je mcm cosmo ke idemitsu ke kdg2 shell pun murah gak...

Qaseh dalia adelia said...

bes nye jalan2 kat ono pulak..lepas ni kat ne lak sis ..

SweetLikeWhat said...

semua gambar cantik-cantik..
pandai ambik gambar :)

Rozuan Ismail said...

walaupon diorg duk dalam luar bandar,tapi rumah nampak mewah je kan.macam org bandar kt msia je

Munna said...

dorg punya post ofis dgn stesen myk xleh lawan malaysia punya lah...mlysia still the best..
tp bab2 view tanaman n fresh air jepun mmg best! syok je tgk gmbr2 tu semua =)

anak akak nnti kena ajar ckp mlyu jgk tau! rugi org mlyu xpndai ckp mlyu...

delarocha said...

petronas takde ke kat sana? huhu

Syaima' said...

mesti cermin kereta berkilat ni.hehe.i salu isi eneos! sebab sini mana2 pun harga lebih kurg jee.

アヌム ちゃん said...

k.ayu: hee tq..aa k.anie sy tau..k.ika tu yg dok bangkok tu ke..bru terjah gitu2 td..nak tgk blog.heee

cheqwa: aaa dkt jepun ni org yg ada sawah ni kaya2 tau..huhu

k.hanis: tenkiuu..aa tu la tatau knape tanam keladi.heeee..sy isi idemitsu..kalau ada kad dia murah sikit kan..heee

qaseh: aaa lepas ni taktau lagi..nak abeskan tempek gambar aritu je..heee

sweetlikewhat: mekasih :)

wan: aaa org ada sawah kaya2 tau..tu sbb umah diorg besar..huhuu

munna: aa tu pjbt post kg kecik la..heee..tp layan dkt stesen myk diorg tip top tau..ssh mesia nk lawan..hehe..btw tq^^ insy bhasa melayu msti kne ajar.heee

delarocha: aaa petronas xde pulak..heeee..shell ada..

syaima: haha tak berkilat pun..aa kalau ada kad murah kot kan..i sebab ada kad idemitsu..so isi situ je.heeee

Asmara said...

haha.. baru nak ckp kalau ada kado murah la, lg2 kalau kene jackpot boleh kurang sampai 5sen seliter. hihi..

saharinasaharudin said...

rin ska gmbr last tu :)
nyaman je pemandangn kt jepun eh.besttt :)

LuN@_aiDi said...

chantek sekali gambor nyer^____^ nmpk tenang jer..(:

aizamia3 said...

cantik.. suka dengan pemandangan tu semua.. kalau berjalan mesti nak amik gambar walaupun guna henpong je.. ;)

Teratak Hami said...

Permandangan kat Taki tu time autumn sure cantik.

Isi minyak kat Petronas jer :-)

Rtp Farra Arisha said...

nice view. agaknya bilalah plak turn arisha untuk pergi kesana...hmmm! :))

yatie chomeyl said...

tutorial scroll bar baru up hari ni. maaf atas kelewatan *ayat skema tak hingat*

AnAk dEneSor said...

cantik uma tradisi diaowg kn..=)

Nini Hartini said...

alahaiiii kak anum!

buat tini teruja nak ke sana. hahaha... geram tengok pemandangan rumah tepi sawah tu...kak!!!! nak gambar kat sana gakkk!! hehehe..

alolo, mst comel jepun cakap melayu. hehe... so, akk pun kenalah terror cakap nihongo pasnih! hehe

Hannah said...

Nice view... Terutama sungai tu. Dahlah tengah panah cuaca sekarang. Hehe..

Juwita Jamaludin said...

salam anum.. thanks lawat blog akak.. salam juga dari yokohama..:) baru kawen yek selamat pengantin baru..:)

adib syazwan said...

indahnya ciptaan tuhan~

Amirah Adnan said...

kat situ takde hospital? hehe