Wednesday, July 13, 2011

Rindu terubat seketika :D

Salam.

Bila dah duduk jauh-jauh ni..rindu dekat family tu mesti la ada sangat2 kan..dah lama tak berjumpa, sembang sama2 dan jalan sama2..Weekend yang lepas, ibu dan adik2 semua ke bentong melawat kakak dan of cos la si leleen..rindu sangat ibu dengan leleen tu sebab jauh gak kan perak-bentong..bukan selalu boleh jumpa..so dah alang2 ibu ada sane, boleh la berskype sekali dengan ibu..ambik peluang..sebab dekat rumah perak tak pasang internet pun..ibu pun tak reti nak berskype kalau sendiri2 je..heee~ tapi masa malam kedua berskype tu, ayong (kakak) takde pun..dia keja malam pulak..tapi malam sebelum tu, ada la dia..huhu

Bagus skype ni sebab free kan..tapi kena internet laju baru best..kalau internet lembab, asyik tersangkut2 la jawabnya..huhu..alang2 ambik gambar aritu..tempek la sekali..hihi :D

Heheh.senget benget tudung ibu..bulat betul pipi leleen bila dah dekat sangat dengan monitor..hihi~

Dah pandai jugak leleen ni cakap sikit2..comel je..dulu masa baru nak g jepun, dia tak reti lagi cakap2..huhu

Nanti bila2 boleh skype lagi^^

Thanks for reading.
Jya!

Klik "Like" kalau suka post ni :) TQ~

29 comments:

saharinasaharudin said...

homesick eh kak jya?

Hanis MY said...

rindu jugak kat family huhu akak takleh skype sebab mama abah tak reti internet mmg kena calling2 je...time anak buah balik boleh lah derang setting etc baruleh skype...

Teratak Hami said...

Rindu2 ni balik ler Malaysia. Dulu time summer ada MAS buat promosi tiket from Japan pergi ke Europe & transit di Malaysia. Memang murah!! Ramai student Jepun pergi Europe macam orang kaya :-)

Syaima' said...

siannn homesick keeee..balik laa raya nanti, g apply sambung cuti kat tnb pastu balik sini balik duduk lama sikit..hehe

Hanie_Dew said...

gile besar gedabak monitor memang puas hati la nak skype. hehehehe.. sib baik dah ada skype senang..

cheqwa said...

comel nya leleen tuh...!!bulat!hihi..puaskan dapat sembang dengan mak kalo dapat tengok muka ;D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ini jer cara nak ilangkan rindu...same here...but ai guna YM lagik...acc skype dah lupa id ngan pswd :D

Liyana Zahim said...

Camne ek pasaan dok luar? Aritu liyana mtk dgn mak nk smbung blaja kat lua tp cam tak bg je.. Hehehe.. Nnti raya org sume ade liyana je takdek.. Hee~

Fazlinil Irma said...

akak dah alami 3 thn dulu. terubat jugak la rindu bila dapat skype wpun x dapat nak cium dan hidu bau mak.

pengorbanan tu. nak merasa hidup di negara orang. rindu tu kena la tahan kan.

sabar ya anum. ;D

Asmara said...

duduk perantauan gitulah Anum, akk dulu lepas kawin terus duk oversea, masa raya mmg paling sadis sekali. hehe.. tp sejak dah beranak2 ni, hidup lebih sibuk, tp seminggu 2,3x mmg berskype ngan family kat msia. :)
*Batrisya 7 tahun sekarang, mmg dia tinggi dr rakan kelas dia, suka bergayut waktu kecik. hihi..

miss fiza said...

bace entri ni trus rindu mi fiza.. huwaaaa... btw nice entri sis!!! :)

Cik Jari Tembam said...

teknologi ternyata membantu untuk lepaskan rindu ^_^

amna said...

so sweet. rindu mama juga..
x sabar nak balik rumah weekend ni ^^

ariana's said...

Beruntung org zaman skrg..tak mcm akak dlm alam pertunangan dolu, sorang kat M'sia sorang kat US..adoii siksanya.. hanya surat dan telefon je..huhu

jaya jr said...

hehe,tak pernah pon maen skype..kui3..jakun3

Nini Hartini said...

terkenang pulak masa adik ipar akk kt jepun dulu, mak pun selalu skype ngn adik. tp kena tunggu kami balik umah mak sbb mak x reti nk buka skype mcm mana. hehe...


kak anum, tini dah amik award dari akak. thanks taw!

Award and 7 things about me
.

maya sarry said...

muka kak anum sama je cam mak dia =)

Aina said...

akak pun suka guna skype untuk tenet dgn hubby ms dia g oversea.jimat duit nak buat call

Farhana Basri said...

owh no, homesick mmg sgt sick pun. come back home la kak.. :)

Najlaa 'Aqilah said...

bila akak nk blk m'sia??

haney said...

skype pengubat rindu :)

WidadCutieyGirlZ StorY said...

comel nyer dia...skype jer yang best untuk melepas kan rindu kan

Liyana Aziz said...

kesiannya... mesti akak rindu sangat2 kan nak gather dengan famili reramai? bila pulak nak skype dengan yana?

jeBateja said...

den kalau keluar negara 2 minggu pun rindu kat anak2 n maknya....mmg rasa lain mcm....apa lagi kalau wife bgtaw....anak yg kecik carik dlm bilik....tanya mana ayah....adehhh...bisa keluar air mata jantan....

LuN@_aiDi said...

Lama betoi tak jumpe ibu anum.. ingat tak die lg kat k.cT ^___^

mamaileen said...

huhu..sedey lak rase bace entri ni
windu kat untieNum jugakkk
dah la dekat2 nk pose n raye ni
lg la syahduuu
=(

msredcheesecake said...

Waaa...dah bape lama tak jumpa ni? Mesti rindu giler....

CikHaniBhulat said...

hehe..comel la leleen...mak hani pon xpandai skype..hani dah buatkan utk adik kat umah..nanti kalo rindu2 boley la skype..hehe..padahal 2 jam je kalo balik..bajet cm jauh sgt..kikiki

SweetLikeWhat said...

sangat comel itu budak kecik..hehe