Friday, July 8, 2011

Setelah 7 bulan akhirnya..

Salam.

Setelah 7 bulan..akhirnya..jumpa jugak BEDAK TEPUNG ni.hahaa..pelik gila..dari awal2 dulu..cari2 tak jumpa langsung sebarang bedak powder ni..brand apa2 pun tak jumpa..akhirnya beberapa hari lepas terjumpa dekat kedai dekat rumah aku je..tapi dekat bahagian baby la..maybe before ni tak jumpa sebab tak penah jalan dekat bahagian baby kot..aritu saja je lalu2 pastu terjumpa..huhu..orang jepun tak guna bedak macam ni sangat kot..kalau pompuan guna compact powder je kot..laki?? erk.tak pakai bedak kot..main sembur2 je kot..tah laa..aku siap nak suruh ibu aku pos dah..haha..tapi tak jadi laa sebab dah jumpa kan..hihi :D


Okey habis bab bedak..nak cakap yang hari ni terSANGAT la panasnyaa..dalam rumah panas..luar rumah pun panas..suhu 33 darjah dah hari ni..panas kering..g berjalan2 dekat luar pun..angin kena kat pipi pun macam tak terasa apa..huhu..macam mana nak berpuasa di musim panas ni..sobsob..sedar tak sedar lagi 22 hari je dah nak berpuasa...huhu..moga2 semuanya dipermudahkan nanti..

Thanks for reading.
Jya!

25 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

panas giler khen today...bedak ni mmg akak bawa khas from mesia....;-p

Amanie Ashraff said...

huhu dekat malaysia tak payah pergi baby's section memang merata je.

huu siap dah buat countdown puasa tu kak anum. keh3x

LuN@_aiDi said...

anum kt cni lak sejukkk giller!! nk jln2 kat luar pun maleh..hihihi

Wani said...

i pon thinking of the same question.awatla susah sgt nk jumpe bedak tabur ni..penting dlm natsu2 begini.kt sini alhamdulillah..masih tsuyu.so, sejok:D bedebar nk dilande natsu actually :/

Liyana Zahim said...

Humang ai.. 7 bulan? Hahahaha.. Mujo tak 9 bulan.. =D

CintaZulaikha said...

puasa tahun ni pasti best..jgn dok pikir asal panas tau~~

Papa Mifz said...

bedak pun susah cari eh kat jepun....

saharinasaharudin said...

yeahhhh,lg 22ari nak puasa,pastu raya!yahooooo ^___________^

akak,rin gna baby pwder tu as bedak sjuk.kihkih.mmg best.jrawt pun kecut.

Rozuan Ismail said...

orang jepun tak suka pakai bedak kot.raya tahun ni balik Malaysia x?

Farhana Basri said...

nasib baik jumpa kan? dia produce 7 bulan sekali kot bedak tu? hehe..

WidadCutieyGirlZ StorY said...

bedak ni bau dia sedap kan..widad suka bedak ni..kat jepun pon ada yer..heheh

aizamia3 said...

sabarlah, pasti ada hikmah disebaliknya..

Najlaa 'Aqilah said...

org jepun tak guna powder eyhh? huhu

azrijohan said...

ooo yeke?
xpe2...nnt balik malaysia bawak le 2 kontena bedak tu..x yah susah2 carik lagi

panas? duk dalam ais box leee



baru update 1 minit lalu
http://ping.busuk.org/view/8677

Kuronofu91 said...

wangi per bedak ni????? hahahaha

haney said...

gile ahh 7 bulan cari ta jumpe. hahah :)

Atashi In Hiroshima said...

hanya di bhgian baby je dan di farmasi ada jual. dan ada yg dijual dlm bekas tin bulat. diorng x pakai bedak serbuk ni sgt.

ain shakirah said...

mykajang pernah stay kat jepun 7 tahun tp rsenye x pernah jugak jupe bedak tuh. haha

Misz Ayu said...

=) ingatkan 7bln baby upernye bedak babyyyyyyy =)

ariana's said...

Suka bedak tu..bau macam baby..sbb biasa baby pakai bedak ni..
Selamat menjalani ibadah puasa dirantauan ye Anum. Akak pun pernah 3 tahun di US dulu ngan hubby..mcm2 pengalaman berpose di tempat org..

Munna said...

ingatkan perut da berisi... =.=*

AI said...

- dah lama x pakai bedak sejak ade baby dulu...hahaha

shafiqabdshukor said...

wah.... bedak baby..
pakai bedak sejuk je la..
tepek kat muka..
hehehehe

adib syazwan said...

ni bedak untuk diri sendiri ke untuk baby?hehehe =P

cheqwa said...

ooo,kat sana susa nak jumpa bedak upanya.,..hee...akak,nnti puasa kat mesia ka kat sana?raya plak?