Saturday, July 23, 2011

Stop motion video - Hotokegozen no taki~

Salam.

Akhirnya lepas berkali-kali edit, guna software itu dan ini..terhasil la jugak our first stop motion video ni..mula-mula tu dah siap edit semua..tapi software tak sesuai kot..bila save gambar jadi sangkut-sangkut gitu..last2 cari software lain..baru jadi..lepas 5 hari baru siap video ni..huhu

Ni asal2 dia bukan video..jangan silap pulak..heee..gambar je sebenarnya..ambik banyak2 kali, so terjadila macam pergerakan tu..nampak macam simple..tapi penat jugak la sebenarnya..lebih2 lagi sebab sambil mendaki bukit kan..so kualiti gambar maybe ada yang kureng..sebab jurugambarnya tak bertauliah ye bab2 nak ambik gambar banyak2 dalam satu masa ni..huhu..

Untuk pengetahuan, untuk kali ni kami menggunakan lebih kurang 300 keping gambar untuk menghasilkan video 2 minit ni..huhu..so enjoy the video^^

Selamat menonton :)

Thanks for reading and watching~
Happy saturday!
Jya!

Klik "like" jika suka entri ini.TQ~

13 comments:

azrijohan said...

rajin nya buat...

nampak cool laaa...nak try jugak
pakai software ape ek?



minta komen sikit boleh?hehehe
http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/liku-aku-seorang-blogger.html

Rtp Farra Arisha said...

eh kreatif sungguh ya sis ni. arisha pun dah byk kali try edit video mcmni, tapi tak jadi2. sis guna software apa ya?
anyway, the viewwww was very nice :)
where was u in that video?

アヌム ちゃん said...

azri: tenkiu2.hihi..guna software wondershare dvd slideshow builder deluxe..okey dah komen :)

farra: tenkiuu^^ akk guna software wondershare dvd slideshow builder deluxe..nati farra try la lagi sekali ye :) owh, akk tengah ambikkan gmbar la..kalau akak pun nak masuk, takde sapa nak ambikkan gambar pulak nnt..hehe

eyida said...

rajinnya buat...xretila nak buat...huhu

jeBateja said...

ha...ha....mmg terbaek lah....nak tiru gak lah...ahakz...

jaya jr said...

hehe..cantik laa kak..da siap donload pon..kui3

HaFizaH aYu said...

vid ni sgt cool

CintaZulaikha said...

sedey tak dpt nengok, line sgt tidak simpati dgn tuannya...huhuhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mak aiiiiii 300 keping ker???
mmg rajin sungguh buat....kalo ai pemalas bab ni hikhikhik

Syazwana Mohd Zulkifeli said...

hoho..cdey2,sy xleh tgok sbb gne wifi kolej...you tube kna blocked:(
nk tgok jgak........

cheqwa said...

kreatif lah!video nih bes.....!waterfall cantik lak tuh!jeles nioh jeles .hihihi

~~Masharul~~ said...

hehe..nice la anum..good job..mandi x kat sana..macam best je water fall tu..:-)

Amirah Adnan said...

good job kak anum! cutee jep! :)

p/s : hari tu rase mcm akak yg add fb mira.. ye ke? nak approved pastuh dah xde.. hihi.. nape ek?