Wednesday, August 31, 2011

Solat raya di masjid fukui^^

Salam

Salam lebaran, salam aidilfitri semua..mengalahkan busy macam orang mesia pulak lambat updated blog hari ni.heeee..nak kata beraya sakan memang tak pun la dekat sini..huhu

Tak sangka hari ni berpeluang sembahyang raya dekat masjid fukui ni..ingatkan takde ruang untuk perempuan..rupanya untuk hari raya ni, diorang dah buat ruang solat untuk perempuan..pagi tadi jiran sebelah ajak sekali ke masjid solat raya..so of kos la nak pegi kan..ingatkan masa nak pergi tu, macam sikit je kot perempuan yang ada..bajet sikit dalam 3 orang je..sekali bila sampai je ruang solat wanitatu, waah ramainyaa..ada dalam 14 orang camtu..majority indonesian, pastu ada sorang dari syria and sorang lagi dari sri lanka.malaysian, kitorang berdua je..ada jugak yang bawak anak2 kecik..ada sorang budak kecik tu comel gila..muka macam jepun.huhu..tak sangka ada ramai indonesian dekat sini sebab tak pernah jumpa before ni.huhuu..

Takbir raya di conduct oleh orang mesia..so rasa macam raya dekat mesia pulak masa dengar takbir raya tu..huhu..solat sunat raya di conduct oleh orang indonesia..khutbah pun ada..di buat dalam bi..so semua boleh paham..sebab ada jugak orang bangladesh and arab..Lepas dah habis semua ada jamuan makan2 sikit..setiap orang yang datang bawak sorang sikit makanan dan makan sama-sama..

Just nak share some picture masa dekat masjid tadi..tapi banyak bahagian lelaki sebab hubby yang ambik..dekat bahagian perempuan takde la gambar sebab tak de kamera..sobsob

masjid fukui^^

khutbah raya


makan-makan

makan lagi

lepas makan kita vacuum ye

warga malaysian di fukui dengan anak orang bangladesh

comel gila budak ni..huhu..anak indonesian dekat sini..

Walaupun tak semeriah beraya di kampung sendiri..dapat satu pengalaman baru beraya di perantauan..Okla.cukup setakat tu dulu..esok sambung lagi entri raya.heeeee

Thanks for reading.
Jya!

Klik "like" jika suka entri ini. TQ~

8 comments:

Arif Aiman said...

^^

selamat hari raya *again

**comel betul >.<''

HaFizaH aYu said...

selamat hari raya..nak duit rya huhu=)

nur easy said...

alhamdulillah.. ramai muslimin & muslimat menyempurnakan ibadah ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

meriah jugak raya di sana ekkk!

Amanie Ashraff said...

uuu budak perempuan baju kuning tu kiut gile. da mcm anak org jepun.

btw selamat hari raya kak anum. duit raya dari jepun takde ke ^^

ANISA said...

wahhhhhhh..bestnyer...
ni baru sesuai kalau nk bkk lagu dendang perantau-p.ramlee
btw,nice entry...x semua org ada experience ni..best2

Miszyuyu said...

hehe selamat hari raya kak anum :) ramai gak org malaysia kt Fukui

Tentang Kita said...

tetap meriah wlpn berada di perantauan...selamat hari raya