Monday, August 15, 2011

Top Commentators Widget for Blogger / Blogspot

Salam

Just nak share cara-cara nak pasang top commentators widget dekat blog..ramai dah tau kot..tapi still nak share..memang suka wigdet ni sebab mudah nak tengok siapa yang selalu datang dan rajin komen dekat blog ni..tqvm kepada jejari yang rajin komen tu ye :)

Hari tu, tiba2 widget ni problem, tak keluar dah senarai nama2 orang yang komen dekat sidear tu..last2, buang dan pasang balik..tak tahu la problem apa yang melanda hari tu..kechiwa kejap masa tu..huhu

Dekat bawah ni ada 2 cara.. boleh pilih salah satu..just klik dekat button bawah ni..

1) Widget Based On Recent 500 Comments.This will judge the top commentators from the latest 500 comments to your blog.

Add Top Commentators Widget to Blog


2) Widget Based On Recent 5000 Comments.This will judge the top commentators from the latest 5000 comments to your blog.This widget is only needed if your blog has high density of comment. if you have more than 500 comments on your blog you can use this one..

Add Top Commentators Widget to Blog


Dekat blog ni pasang yang nombor dua tu..based on last 5000 comments..

Source: http://www.bloggerplugins.org/2008/06/top-commentators-widget-for-blogger.html

Selamat mencuba^^
Tqvm

Klik "like" jika suka entri ini. TQ~

12 comments:

aizamia3 said...

dulu pernah buat tapi dah buang.. la ni macam nak letak balik..

d_LA said...

tul la..kdg2 dia x kuar kan..dla terpaksa buang sbb tenet selow..tp rs nk psg baliklah..hehe

cik aisha said...

dulu yg sy pasang mula2 xtepat dia counting..kesian pengomen2 tegar...huhu

azam said...

tepat ke??

nanti cuba

Hanis MY said...

dah pernah pasang tapi tatau naper ssh nk kuwa wuwuwu...

AI said...

- perkara yg elok xpe dishare walo org lain dah tahu kan...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dok pertimbang nak pasang ke x? ngeee dulu dah pasang pastu nmpk mcm semak...remove then tgk mcm nk pasang balek...apa daaaaa ai ni ngeee

Asmara said...

rajin betul anum mengodek2 hehe.. bagus ada tutorial kot la nak buat jugak nnti. :D

Amanie Ashraff said...

Ooo macam ni ke ? haha baru tau camne nak cari menda alah ni :)

Syaima' said...

thanks for the tutorial! rajen2 boleh buatt heee

cheqwa said...

haaa,dah lama nak tanya akak pasal menda nih! tq akak :) selamat berbuka ^_^
nak guna hat first tu

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus