Sunday, September 4, 2011

Happy 1st anniversary to us @ 4 Sept 2011^^

Salam.

Hari tu dah buat entri anniversary ikut bulan islam pada 25 ramadhan di sini..hari ni nak buat entri ikut kelender omputih la pulak.heeeee..

Takde aktiviti special pun sempena anniversary ni..sekadar wish happy anniversary je menjelang 4 sept semalam.. (padehal mase 25 ramadhan pun dah wish gak.heeee)..nak jalan2 pun tak jugak..maklum la sekarang ni taufan tengah melanda jepun..ada tempat kena teruk tapi tempat kitorang ni so far Alhamdulillah ok je..cuma angin macam kuat sikit and hujan..tapi nak kata lebat pun tak jugak.hope keadaan maintain ok macam ni..so sebab taufan ni, memang tak keluar rumah la..dok diam2 dekat rumah jela..huhu

Tapi pagi tadi, hubby keluar anta kawan2 dia ke eki @ train station..sebab diorang nak ke tokyo..lepas tu hubby terus ke lab dia buat keja sikit sebab nanti 6hb ade interview..so nak siapkan slide presentation..dalam pukul 3pm hubby balik rumah..

Tengok2 hubby bawak balik...jangggggg..Kek aiskrim beli dekat baskin robbin^^ Waaaa..suke2..first time pun beli sebenarnye..heee..satu kek tu, sekali makan untuk berdua je memang la tak habis..so baru makan separuh je..nanti bole makan lagi.heeee

Nyummy!!

Happy 1st anniversary to us :) - abaikan salah eja tuh..hihi :D

Ada sape2 tergoda tak..hihi :P

Sangat sedap dalam dia..ni 100% aiskrimm..huhu^^ baru makan separuh jeee~~

Sebab ni kek aiskrim kan..dia bagi la dry ice sekali tadi..nak bagi kek ni tak cair la..aku pulak first time la nampak dry ice ni depan mata kan..jakun kejap..hahaa..lepas makan and nak kemas2 semua, boleh pulak g letak dry ice ni dalam bekas, lepas tu letak dekat sink..tambah air pulak..bajet dry ice tu cepat lebur macam ais biasa tu..bijak sangat la kan..sekali berasap2 banyak gila..hahaa..sampai sinki tak nampak apa..nampak asap2 putih je..isk2..before tu pun nak pegang dry ice tu macam takut je..sebab asap macam banyak gila..taktau la boleh pegang gitu je direct dengan tangan ke tak sebenarnya..haha..last2 hubbyla tolong buangkan air tu, and letak dry ice yang lebih tu dekat luar..haha..cuak kejap..lepas ni kalau dapat lagi dry ice ni terus letak dalam bekas, letak kat luar je la..biar dia habis sendiri.heee

Erk macam takde cerita anniversary pulak kan..heeee..doakan kebahagiaan kami sampai ke pintu syurga ye.Amin :)

p/s: takde adegan tiup2 lilin pun..walaupun ada dia kasi lilin..bukan ada mancis ke lighter pun..dapur pun dapur letrek..huhu

Thanks for reading.
Jya!

Klik "like" jika suka entri ini. TQ~

22 comments:

Ijah EmoTemo said...

wah!! icecream cake. hihi. sedaap tu sis! ;)

saharinasaharudin said...

nyummmy,nak kek!
happily ever after kak.rin doakn akk&husband will be together forever!hingga ke pintu syurga.Aminn :)

Amanie Ashraff said...

saya ! saya tergoda ! haha sedapnye. bile ntah org nak blanje ice cream cake ni. asek mkn ais krim pop je

haslinda said...

wahhh... sangat2 tergoda dengan kek tu...

happy anniversary kak... semoga perkahwinan akak n hubby berkekalan hingga ke syurga... aminnn... :)

nur easy said...

saya2 dah tergoda.. hee kena bgegas ke BR ni.. hehe

selamat ulangtahun perkahwinan. smoga kasih sayang berkekalan hingga akhirnya

cikwahidaidris said...

wahhhh. hepi anniversary ye kak. lama xsinggah. tak smpat nak online .


selamat hari raya jugak.

Miszyuyu said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! selamat ulangtahun perkahwinan :") sedapppnya kek BR!!!

et said...

semekom

sedapnyer eskrem..happy 1st anniversary..moga bahagia hingga ke syorga

SweetLikeWhat said...

sedapnye kek tu..happy anniversary ye..moge berbahagia selalu :)

yatie chomeyl said...

hepi anniversary 2 both of u :)

btw, nk tny sikit kek yg ni boleh mkn eh? hari tu akak tahu 1 kek je yg boleh mkn kat BR, sbb ada yg lain tu ada alcohol dlm kek. kalau yg ni boleh, next time nk beli gak kat BR ehehe

Arif Aiman said...

Happy anniversary :)

Shahir said...

sedapnyaaaaaa kek tu !_!

selamat ulangtahun ye. semoga kekal hingga ke syurga. Ameen :)

miratun madihah said...

happy anniversary :) ehem sedap kek tu,nak boleh :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hepi 1st anniversary to anum and husband moga kekal hingga hujung nyawa....wah curalsttt cake eskrim BR gitew...ai pernah beli masa anniversary dulu kek eskrim masa kt mesia ...mmg terbaek la

Afiqah ;D said...

Happy anniversary ^^

Amirah Adnan said...

semoga kekal sampai bila-bila kak :)

CikHaniBhulat said...

sedap nye kek br...cantik nye...hani pernah pegang ice cube br, sakit jari..pedih..tajam ais nya..xtahu nape..

happy anniversary..mudah-mudahan mendapat keberkatan dr nya dan di beri kebahagian..amin =]

Kuronofu91 said...

Nasib baik bukan jenis kek pilihan hati saya...kekekeke

Farhana Basri said...

dulu mase sy beli icecream cake ni pun jakun ngan dry ice tu. siap pegang lama2, pedih la pulak kan. padan muka. hehe. nway, happy anniversery kak.. :)

Liyana Aziz said...

selamat ulang tahun perkahwinan yang pertama kak!

semoga akak and hubby berbahagia ke akhirnya... amin

erk, menggoda snagat kek tu!

Tentang Kita said...

happy aniversary. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...

Hanie_Dew said...

tinggal separuh tu tukkawan kawan kan.

hanie pun tak penah jumpa dry ice tu. nanti nak beli lal kek aikrim ni bole tengok dry ice. =)