Tuesday, September 13, 2011

Jalan-jalan ke Mini Zoo @ Nishiyama Kouen, Sabae

Salam

Yang sempat ambik je dipertontonkan di sini..heee^^


Zoo nishiyama sampai 9.00am-4.30pm je..nasib sempat masuk.heee


Sapa punya kawan nih?? heee..


Dah tau nama binatang nih lesser panda..sebok betul ke hulu ke hilir..


Tengok la ekor diaa..belang2 gituu.huhu


Kejap je pusing2..kecik je..nanti boleh datang lagi.heee


Lepas tu sambung aktiviti berjalan2 dekat kouen..jalan sampai berpeluh2..haha..tengok daun2 gugur ni tak sabar pulak nak tunggu autumn tiba :)


Thanks for reading.
Jya!

44 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zoo free??
wow bestnyer sini semua berbayar la sebab ada theme park sama kot...selalu paling murah ticket masuk ¥1000...memang tempat gini tutup awal sebab fuyu cepat gelap khen :))

azrijohan said...

grr..cantik gila view


pss,make sure saya menang eh GA tu.hehehehe;p

dhiera said...

wah..dalam taman ada zoo..menarik
binatang pun pelik2 tak pernah nampak lagi~

nur easy said...

comelnya.. gebu je tgk..;)

rosmina samin said...

Bestnyer jalan2 ;) nice picture... ^_*

dwaty said...

comel jer zoo tu..... rasa cam nak p plak... tapi ru ar... entah bila....

Kuronofu91 said...

foto ke-3 : comel giler...kawaiii~~~~~~~~~~~

halila Ibrahim said...

Cantik tempat nye .. husband sy pun pernah ke situ ...

Lama sy tak datang sini ...

yatie chomeyl said...

haiwan yg ekor belang2 tu raccoon kan? nihon-go --> tanuki..rasanya la

visitme@FaTiN cOrNeR said...

macam tmn burung kt mesia x?hehe..

klu beriadah ptg2 lepas tension best nie..hehe..

Nini Hartini said...

bestnye...akk dh pergi ke wonderland japan tak?...huhu tingin nk ke sana...

eyida said...

seronoknya pegi zoo..hehee

adarnadzmie said...

seronok klu g mana2 zoo kan.. dapat tgk binatang2 yang comeyyy... hehe...

mamaNoriz said...

cantik2 gambo ek...

jeles akak tgok...

klu bwk anak mesti lgi best kan...

cepat buat anak tau...hihihi

Liyana Zahim said...

Cantiknya.. Pic, view.. Sume cntik... Nk p jepunnnnnnn.. Huwaaaa~

Tasha said...

binatang tu nm dia bukan rakun eh?hehe

Tholeha Mustapa said...

patut lar kartun2 jepun comel2 sebab zoo yg kecik ni pun.. penghuni haiwannya comel2! nampak bersih je.. :)

delarocha said...

ada tenuk tak kat ctu

Syarafina Sabri said...

banyak binatang yang takde kat malaysia .

cik zila said...

hehe, comel la kak anum.. :)

Ct Arina said...

hihi^^ comel je sis!
cantik gile view. besnye dpt duduk sane =)

Ida,Japan said...

slm anum...apa khabar?slm syawal...comei2 binatang kt zooo tu

Farhana Basri said...

seronok.. lama nye rasa xpegi zoo..

Juwita Jamaludin said...

anum akak suka juga pergi zoo sebab kat sini zoo bersih dan cantikk tambah anak2 suka tgk binatang

Maya Sarry said...

binatang apa tu warna kuning tu? hihi comelnya :D

Saiazuan said...

nampak cantik dan tsusun zoo dia..

Asrul "iLham" Sany said...

alalalala comeiiinye monyet tu

:D

rara pinkmafia said...

kat sana tempat dye sume cantek2 eh =)

Niena Pengembara Ilahi said...

cntiknye.. teringin nk pegi ^^

MIMPI KOT DPT PEGI SANA :)

Hanie_Dew said...

lesser panda tu pelik la. corak dia mix. muka cam musang, ekor cam rakun, kaki cam panda.

Hanie_Dew said...

kecomelan kek bergantung kepada kecomelan pembuatnya jugak. hahahaha..gurau je. ^.*

Hanis MY said...

huhu nak lesser panda tu comel!

msredcheesecake said...

Lesser panda tu muka cam garang tapi kiut....zoo kat kl sini animals nya macam dah tua2 je.

Ida,Japan said...

anum....k'ida cuma nk bgtau...coklta rice yg k'ida design kt tepi kek tu...k'ida just tabur jer, beli coklat rice yg siap dlm peket kecik2..gunting sikit kt pkt dia..terus tabur, kena sengetkan sikit kek tu..

CintaZulaikha said...

comey giler lesser panda tuh..

aizamia3 said...

masuk free tu yang best.. tengok tempat pun bersih je.. ;)

Shahir said...

comel bas tu. nak tompang bleh? hee

p/s: terharu akak salu 'suruh' saya hapdet blog. walaupun kat blog saya tu takde pape pun... nanti saya hapdet k..he

caliph shuriken said...

walaupun kecik tapi diorg jaga elok zoo ni, bersih.. binatang pun nampak sehat ^^

d_LA said...

lesser panda tu kiyut la..warna pun comen je..ingatkan musang merah..

Teratak Hami said...

Zoo comel, binatang pun comel ... nampak tenang jer kouen jepun kan?

MamaEma said...

wah, cantiknya kat sana..

Miszyuyu said...

wahh autumn in my heart <3 weeee...! syiok ar jenjln cmni.. kt snii semua kena bayorrr

Miszyuyu said...

jap..panda lesser? msti mulut dia laser tu wakakakakaka

Jue said...

kurus la kalau jue yg naik tangga tu hihihi
beb, cute la munyit tu!!unik!!yg panda lesser tu kalau dpt bela sekor kat umah, mmg hari2 peluk!!haha