Monday, September 5, 2011

Mood Anniversary: inai di jari =)

Salam

Ni aktiviti 2 hari lepas sebenarnya..haha..saja je mengada2 nak pakai..nak habiskan stok inai kiub yang ada tu..bwak dari mesia dulu tak habis2 lagi..lebihan majlis kawen tahun lepas..lama kan..nasib baik inai dia ok je lagi..takde mengeras pulak.huhu

Ni kali kedua pakai inai dekat sini..mood anniversary kan..kena la berinai..bajet pngantin baru la..haha..tapi pakai dekat kuku je pun..malas nak pakai semua..and pakai sekejap je pun tak sampai sejam..bukan nak cantik2 angat..asal merah2 sikit je.hee..lagipun nanti cepat je hilang nih..maklumla selalu kena main buih sabun dekat dapur kan..kerap basuh pinggan, semakin cepat la inai ni hilang..dulu masa kahwin pun pakai inai kiub ni je..kejap dan mudah..mula2 pakai gak yang jenis serbuk pastu tak merah..pakai yang kiub ni cepat je merah..nak lagi merah sila la pakai lebih lama.

Ingat lagi kecik2 dulu kalau pakai inai, yang jenis daun pastu kena tumbuk sendiri tu..pakai semalaman..siap balut lagi jari..kalau tak balut memang habis la merah cadar2 semua..haha..tapi sekarang ni pakai sekejap pun dah ok kan.

Kali ni pakai da2 belah tangan..belah kiri pakai sendiri je la..belah kanan mintak hubby pakaikan..nasib hubby rajin melayan isteri die nih..hik2 :P

Guna inai kiub jenis henna nih

Tengah tunggu inai kering - tak rata mana pun..pakai ala kadar and nak cepat.heee

Dah basuh inai..tak merah sangat pun..oren-merah..sebab pakai kejap je..next nak pakai lama sikit la.heeee

Thanks for reading.
Jya!

Klik "like" jika suka entri ini. TQ~

19 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pernah pakai inai sekali jer waktu kawen dulu....but inai henna tu mmg cantek kan

YAYA AZURA said...

feeling pengantin ..happy anniversary ...

dhiera said...

owh, xpenah lagi cuba instant inai macam ni~ hek.
ari tu paksu kawen pun kami guna inai daun~

AI said...

- mcm pengantin baru la kan...hehehe

yatie chomeyl said...

amboii feeling pengantin baru ye, siap pakai inai bagai eheh

cikwahidaidris said...

dah lma xpkai inai. huhu

aza said...

hehehe...dulu pon aza slalu pkai inai pokok...ambik tumbuk2...cantikkan..
:)

Fazlinil Irma said...

inai tiub. seminggu dah pudar warna. kalau inai tumbuk, 2-3 minggu jugak baru habis kat kulit. tu yg beza. teringat dulu mcm2 pantang larang kalau nak bg inai merah. skrg dah malas. pakai je yg tiub. cepat dan tak kotor tangan.

Asmara said...

uit2.. feeling perantin lagi ye. hehe.. cantik! Happy anniversary buat Anum dan husband! Moga terus berkekalan hingga ke syurga. Amin.. :D

rara pinkmafia said...

owh pakai kat kuku je eh.

Tentang Kita said...

sama la plak..linniey pun berinai masa raya rie tu..teringin...tp lini mmg suka sgt pkai inai sbb nmpk cantik

Miszyuyu said...

saya pon pakai inai, memula ingatkan inai tu cm yg itam rupenye merah..jenuh la saya pakai banyak kali nk bagi efek gelap melampau..last2 kecundang..pastu masa raya dorang bebising kata..eh dh kawen ke?? hampesssss hahaha =))

Amanie Ashraff said...

masa kecik dulu segala macam menda masukkan masa nak tumbuk inai tu nak kasi merah menyala. nampak ayam berterabur lari. haha budak2. lama dah tak pakai inai. tunggu kawin nanti la pakai :p

d_LA said...

serius dh lame x pakai inai..ingat dulu kalo kat skolah cikgu marah kalo pakai inai...hehe

Farhana Basri said...

aritu time raya pun sy sempat jugak pakai dengan cousin. pastu time raya orang ramai dtg, pastu kena salu basuh pinggan, mmng dah cair la kaler dia. hehe..

adarnadzmie said...

ciut jer jari2 tu dik...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hehe..syok kn pakai inai..malam ry haritu kami satu family berinai..nenek siap giling daun inai..

happy anniversary..d=>

Teratak Hami said...

Lama awak simpan inai tu. Nasib baik jgk tak mengeras. Dulu g Mekah akak angkut berdozen2, padahal kat Mydin berlambak.

saharinasaharudin said...

comels je akak.siap pkai inai tuu :)