Friday, September 2, 2011

Raya ke 3 - laksa dan kek batik comot :P

Salam.

Semua masih mood raya tak..heee..dekat sini mood raya dah habis dah..tak dengar dah lagu raya..layan cerita raya pun takde..kite layan lagu jepun dekat tv je la petang2 ni ye..ade karaoke ranking..sambil tulis entri..sambil karaoke sorang2..hahaaa..first time pulak tulis entri guna dashboard yang baru ni.terkompius kejap.hehehh..

Oh ye..hari ni raye ke 4 kan..tapi baru nak cite pasal raya ke 3..hahaa.terlewat satu hari..erk..sebenarnye ni bukan la menu raya ke hape..ni adalah menu untuk melayan tekak je..tengok laksa dekat rumah k.ayu, teringin nak makan laksa pulak..so sebab bahan2 semua ada kite buat je laa.hee..buat sikit je pun.nak makan berdua..heeee..tapi masa tengah banyak malas nak snap..dah tinggal last pinggan baru nak snap..yang last tu pun makan sorang2 je..habiskan sebab tinggal sikit..perut dah lapar..hubby pulak ke lab..memang makan sorang la jawabnye..heeee..takpe2, tekak yang nak makan sangat memang si isteri..heheheh..

Malam semalam pulak buat kek batik..tapi sebab tah kelam kabut semacam time nak buat, hasilnye adalah comot..kuang2..tapi rasanya tetap sedap (sendiri puji) kuang2 :P

Pinggan laksa terakhir^^ -saya hantu laksa.heee

kek batik comot.haha


Aaa..seriyes susah la guna dashboard baru untuk tulis entri ni..kena tukar balik la nanti nampaknya..huuu..menu hari ni tengah prepare lagi.nak siap dah tuu..heeee..tapi tungu hubby balik baru nak makan sama-sama..seboknya hubby dekat lab..dari malam tadi sampai ke petang ni..isk2..gambare hubby chang! lap u so much! heeeeee

Thanks for reading.
Jya!

Klik "like" jika suka entri ini. TQ~

14 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lega smlm dah bikin laksa ..tgk kuah mcm x pedas kuah tue...

p/s::just tukar pakai yg lama mmg confuse byk la new UI blogger dashboard baru ni

ZYASH said...

Paling suka g rumah org time raye carik kek batik...huhuhu

Amanie Ashraff said...

ayat nak sedapkan hati. biar la comot pun nanti masuk perut sama jugak. kekekeke

Kuronofu91 said...

biar comot asal sedap.....dashboard baru mmg pening kepala....

PUTERI NATASSIA said...

wahh sedapnyer . putry suke mkn laksa . :) antar kat sini sikit la akak :)

cik zila said...

hehe,takut nk guna dashboard baru..
yuhuu, raya2 mkn kek batik, sedap tu..:)

p/s: mood raya masih ada sbb x sbr nk braya ngan kwn2, insya-Allah..

haslinda said...

saya pun hantu laksa... ;)

Hanis MY said...

Wahh bestnya nanti nk blaja laksa dgn anum la... Akak fb nti hehe...tk comot pun kek tu yummy jek nk cikit...

P/s: tak berani nk tukar dashboard br mcm tk best jek wuwu... Tanoshingo tu hari selasa lps...anum tk tgk eh..

delarocha said...

kek batik, comot tapi sedap... my fav :-)

ehhh, mana popia?? huhu

d_LA said...

betul la, dla pun gune yg lama asal balik dah dashboard tu..smpat gune 2 ari je..pening nk cari, dahla font klabu asap..

Shahir said...

saya pun hantu laksa. laksa boleh memberi ketenangan jiwa kepada saya. mehehe

nur easy said...

betul tu, kek batik ttp sedap wpun rupanya mcm tu..;) betullah, popia tak muncul di hari raya ya? hehe

cik sue ;) said...

kek batik comot cane pun tetap sedap..!

Miszyuyu said...

masa raya kedua buat laksa gak..laksa johor kot.. wahh! nampak sedap plak kek batik neh!