Tuesday, September 20, 2011

Sejukk + suzuki + char kue tiaw~

Salam

Hari ni taktau nak cite apee..hee..cuaca hari ni sejuk betul berbanding biasa..suhu sekarang dekat fukui ni 25.3 celcius- suhu bilik la..suhu cam ni ok la..takde la panas sangat..sejuk sangat pun tak jugak la..kalau sejuk sangat macam fuyu@ winter tu tak tahan pulak.menggigil2..heeee..ni suhu lebih kurang macam dekat genting/cameron gitu la kotnya..heee..suka2..huhu

Aaa hari ni saja nak upload gambar yang hubby ambik aritu je..biase la kalau dah datang mood rajin dia nak snap-snap gambar kan..haha..wife die pulak tolong upload je la..hari ni rajin sikit..edit la sikit2..biasa malas..dah lama tak edit gambar..takde mood kate orang..haha..hubby kata nama depa ni suzuki..erk macam nama motor pulak kan..ape2 je la..heee~











Pic last sekali tu, suzuki ni tolong masakkan char kue tiaw tadi.heeee..tapi tercomot-comot pulak nampak dalam pinggan tuh..heeeee..sedap di makan panas-panas..oklaa..

Thanks for reading.
Jya!

p/s: Sapa2 berminat nak dapatkan header free yang cantik dan comel..jemput la join GA kak ayu ni...klik SINI kalau nak join..cantik tau header kak ayu buat~~untuk 2 orang yang bertuah je^^

47 comments:

Soo Hae Daa said...

comel nye suzuki..!! mende alah ni leh gerak sndiri tak? suke..suke...hehehe =)

AI said...

- rajin main anak patung...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

rajinnyer suzuki ngeeee
OMG char kuew tiaw itew yummy

Ijah EmoTemo said...

comel la suzuki ni sis. hihi. waaa char kuey teow mmg yummeh! hihi

Syaima' said...

aih terliurrrr char kuey tiowww.lama tak buat.hari ni sinii 18 degrees! menggigil pakai sweater dlm umahh.tak mahu fuyuuuuuu pls!

Hanis MY said...

mcm anum dgn hubby plak suzuki chan tu...lomentik hehe... nk cikit ckt tu wuwu...

cheqwa said...

aaaah,cuhmelnyeee.and sedaplah char kuey teow tu...ngeeee

Miss A said...

comelnye suzuki <3

cikwahidaidris said...

cuteeeeee ^^

Farhana Basri said...

comelll nye...

Saiazuan said...

nak kena carik papercraft tuk model ni :D

Juwita Jamaludin said...

lawa2 suzuki san.. hihihihihi.. tula hari ini sejuk ureshii

yatie chomeyl said...

suzuki-chan, nak kuey teow kerang satu hehehe

ZYASH said...

kak...kite lum kawen agi la...tgh tggu abis belajar...lagi 2 tahun...doa'n yer...btw...comel la toy tu...mane nak carik yer??

Hannah said...

ahaha... suka part last sekali gambar suzuki masak kuey tiaw. :D

mas saari said...

comellah suzuki tu!

sue-sama said...

ohhh comel nye..teringat yg blog die buat mcm ni jgk..tp yg tu gigi..xigt la ape namenye

Nadiah Sidek said...

heee...comel! boleh jadi cerita ;)

Rozuan Ismail said...

pergh,char kuey tiow versi jepun ke apa.cam pelik je

caliph shuriken said...

owh, nama diorg suzuki rupanya, hikk...

Kuronofu91 said...

Suzuki jer?? maan Domo kun?? Danbo??ha3

shafiqabdshukor said...

suzuki masak keutiaw..
dahsyat...

Amirah Adnan said...

mule2 tgk suzuki tuh cute gile..pastu terus tak kiut bile tgk char kuey tiaw tuu.. best nyeeee nampak!

sUe UnniE;) said...

arggghhh!!! comei.. nak satu..!hehe

Arif Aiman said...

eh... muka dia boleh pusing2 >.<''

nmpk best la pulak..

Arif Aiman said...

eh... muka dia boleh pusing2 >.<''

nmpk best la pulak..

rosmina samin said...

omaigad..comelnyer suzuki ni :)

Penjejak Mimpi said...

wah... suzuki yg pandai memasak... :)

eyida said...

comelnya :)

CintaZulaikha said...

char kuey teow...fewittttttt..sedap tuh

aizamia3 said...

comel suzuki itu..
lagi comel kalau ai yang makan char kue tiaw itu.. hahaha...

SweetLikeWhat said...

sedappnye..nak resepi :)

dhiera said...

comel la suzuki ni~ char kueh tiaw masak sendiri ke?

Hanie_Dew said...

pandai kowt suzuki masak. tetibe kat jepun ada char kue teow kan.

**hehehe..kitorang kembar lain mak laiin bapak. pandai kak anum ni.

mamaNoriz said...

ewah, comel betul maid baru anum tu..

hahahaha

pndai masak lagi...

pas ni tolong mop umah lak...ekekeke

z a z a said...

haa, gamba tu pon bleh buat sye tersenyum. cha kue tiaw. sodap nyeeeeeeeee

cik zila said...

kawaii nyer suzuki kak anum & hubby.. cam oishii je char kue tiaw tu.. :)

Mamachia said...

suzuki pandai masak char kue tiaw..

suriani azwan said...

hye jya...huhuh..xbertuah untuk menang duit jepun..huhuhu...

jya...mintak tolong bleh x? tolong klik link kat bawah dan like pic sue..sue da join contest...kalo rajin nak mintak jya tolong promote sekali...mana tau da rezeki kan..hehehe

Jue said...

cantek la pix2 yg disnap..my dear, bole email jue x pic no 5 dr ats..kalau kita bc entry ni kan menurun..smpi kiraan ke-5 tu..yg tgh duduk =) nak wat wallpaper desktop..cam besa la beb ^^

alexa yussida said...

autumn kali ni kat sini sjuk kak..skrg dah 15 degree..yummy nyee char kuew tiow :)

Maya Sarry said...

pandainya dia masak char kue tiaw, kite pun tak reti masak :-D

Hanie_Dew said...

best kan klau bole tgk aurora real. bile la agaknya..hhmmmmm

Nadz COSK said...

Assallamualaikum dari kak Nadz..
lama tak singgah sini.. Comel anak2 robot tu..hihihi..
Sejuk yang amat eh kat san? Jaga kesihatan tau.. Mesti mudah selsema..

Ct Arina said...

kat jepun mmg byk gadget camni kan.
siyes, kuey teow tu nmpk heaven gile! teliur dbuatnye. ehe ;D

vira said...

hii salam kenal iya dari vira .. :)
jangan lupa mapir keweb vira iya di http://www.rumahkiat.com/ vira mau berbagi pengalaman nih.:)
wah bagus juga iya blog ka2 ... ^_^ good luck iya.....
SALAM BLOGER INDONESIA..:)

Asrul "iLham" Sany said...

alalala comelnyew

:D