Wednesday, September 7, 2011

Ulser dan bonjela


Salam

Kerap sangat la kena ulser ni..adess.tapi kali ni nasib baik ade bonjelaaa..my favourite everr..bonjela ni ibu yang post ari tu..di datangkan khas dari mesia tu.heeee..macam mana nak kurangkan kena ulser ye..kena minum banyak air la kan..tapi tu laaa..dah memang diri ini jenis yang tak minum air banyak sangat kot..tambah2 lagi musim panas kan..salah sendiri la tuh..isk2

Oh ye cakap pasal panas kan..biasa suhu bilik panas la dalam 31 celcius camtu..semalam seriyes sejuk gila masa tidur..rasa macam menggigil2 pulak..suhu malam tadi turun paling rendah rasanya sepanjang natsu @ summer nih..suhu turun sampai 25.9 celcius..tu suhu bilik la..tapi tengahari sekarang ni pun suhu cume la 28.1 celcius..dah tak panas mana pun dah..suhu turun sebab tempias taifu aritu ke..memang aki @ musim luruh dah nak menjelma ke..tak sabar nak tunggu aki tibaa..boleh la say goodbye to summer nanti..heee^^

Oklaaa..tatau nak bebel ape nih..heeee..hubby pun takde ni g baito..sampai ke petang..so skip masak tengahari..masak terus untuk dinner nanti je laa..tapi untuk diri sendiri, masakan malas bolehh? nak makan megi je laaa..hik2 :P sekali sekala memang rindu nak makan megi kan..heeee~~

mi sedaaap - ni makan hari tuu dengan hubby..hehhh

Oklaa..thanks for reading.
Jya!

p/s: giveaway duit raya dari jepun tinggal lagi 9 hari je lagi..sapa yang nak joinn, boleh la join sementara masih ada masa :) Dan sila cek nama senarai peserta giveaway duit raya dari jepun di SINI (yang join last2 tu tak sempat updated lagi^^)

Klik "like" jika suka entri ini. TQ~

24 comments:

cikwahidaidris said...

femes jugak bonjela ni ye. sampai ke jepun. hihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

panas selalu selalu kena ulser la banyakkan minum air suam ekk

saharinasaharudin said...

get well soon,akak.rjin2 mnum air tau :)

shafiqabdshukor said...

pergh mmg sakit kalo kena ulser tu...
minum la air bnyk2 ye..
hehehehe

aizamia3 said...

nasib baik ada bonjela..

tengok mee tu buat ai terliur..

Rai said...

kurang vitamin c pun boleh senang kena ulser..hehe..

saya tak suka bonjela..nape tah.. mcm tak berkesan ngan saya..

haslinda said...

kak, nnt autumn amik gamba byk2 then upload tau... hehe... mesti cntik kan pemandangan time musim luruh... :)

nur easy said...

sini pun suhu tinggal 23 malam2.. dah nak btukar musim gaknya ya..

p/s: mee sedap mu itu nampak sedap. adeh takde stok pulak

rara pinkmafia said...

rara kalau ada ulser minum je air banyak2.trus oke.

cik zila said...

hehe, tak kenal pun ada ubat nak rawat ulser - bonjela..

p/s: setuju dgn kata-kata haslinda.. :)

Asmara said...

dah pesan ce try kakigori, mmg cepat dan berkesan! :)+

Tentang Kita said...

x penah tau bonjela boleh rawat ulcer ~ jaga kesihatan yer anum ~

Gee said...

huhu gee pn same asik kne ulcer je..sekali kene byk lak tuh...mmg jenis kurang minum air..huhu penah guna bonjela tp x berkesan
ulser jadi makin besar..huhu

suriani azwan said...

lama xsinggah jepun ni..heheheapo kabor?

Hanie_Dew said...

bonjela pon mintak pos. =)
jepun punya brand mesti comel packaging dia.

sekali sekala memang rindu nak makan megi. sedap woo.

cheqwa said...

kak anum,sep sikit...paaaap.hahahah,geng lah kita,asek kena ulser je :/

CintaZulaikha said...

wahhh, udahlah ulser, makan megi plak tuh...huhuhu musti ++ pedih dy nanti..huhu

Miszyuyu said...

me sedap post de mesia ke kak???=p ishh kenapa asek ulser je ni.. p minum air banyak2 taw..jaga kesihatan taw kak

Juwita Jamaludin said...

nak mee dari msia gak.. hihihii akak pun stok baru samai dapat la makan..:)

CikHaniBhulat said...

sama dengan adik...selalu kena ulser...minum air bebanyak

sUe UnniE;) said...

da ulser nak mkn pun xbest kn..?huhu..

teliur tgk mee tuh..!!

amna said...

bonjela. dari kecil smpi loni still guna kalau kena sakit mulut ke apa.. huhu ^^

ni pun tgh sahur magi tomyam ni.. nom3~

yatie chomeyl said...

kdg2 mnakan megi tu adalah nikmat ehehe

Ct Arina said...

ulser sgt seksaaaaaa lagi2 kene time raye. spoil! haha