Sunday, September 4, 2011

Vacuum raya~ welcome home^^

Salam

Sehari sebelum raya hari tu, akhirnya si comel cyclone selamat tiba di rumah kami..hahaa..terima kasih hubby chang sudi belikan vacuum baru ye..i likeeee..yela walaupun rumah ni kecik, tapi memang memerlukan vacuum okehh..sebelum ni ade je vacuum lama..tapi tu pun orang kasik..biase la adat duduk di obersea ni, kalau orang ada barang lebih, dihulur2kan.tapi malangnye vacuum lama tu dah agak tak berfungsi dah..sedut macam tak sedut je..kata pun barang lama kan..heee..so akhirnya berjaya memujuk en.suami untuk beli vacuum baru..hubby g beli sorang2 je ni lepas dia balik dari lab..sampai lambat sikit sampai rumah nak berbuka untuk puasa hari terakhir tu..huhu


Ok jugak beli yang jenis cam nih.takla semak rumah..kalau yang jenis biasa tu macam besar sikit kan..lagipun senang je tolak2 gitu je..dia punya sedut pun bukan main kuat lagi..rasmi masa kemas2 rumah di pagi raya tuh.heee..maklum la orang nak datang beraya ke rumah kan.kena la kemas2 sikit..hiii :D


Lepas ni kena la selalu bervacuum..nak kata hari2 bervacuum tak la jugak..2 hari sekali boleee? heeee..selamat mengabadikan diri kepada kami ye..cyclone kun^^

Thanks for reading.
Jya!

Klik "like" jika suka entri ini. TQ~

11 comments:

saharinasaharudin said...

hehe.suka akk dpt vacuum baru.aah la kak,vacuum tu mcm best je.slim,jimat ruang.kan :)

delarocha said...

vacuum baru memang sedap dipakai.. tunggu 3 bulan lagi.. huhu

rosmina samin said...

Selamat Hari Raya ;) "comment tak ada kena mengena dengan Vacuum tu hehehe"

aizamia3 said...

senang sikit.. at least takdelah debu habuk berterbangan bila menyapu..

Qaseh dalia adelia said...

kecik nye , mudah rosak tak ni tapi ok lah nampak simple , tak menyemakkan ruang

cik heroin said...

haha. cm comel je bila sebut cyclone kun^^

nur easy said...

betul tu..kdg senang lg guna vacuum dr menyapu.. teringin gak nak ada vacuum jenis y ini ;)

Juwita Jamaludin said...

Suka yg jenis ni senang nak guna dan simpan

Jue said...

Yg ni snang je kan beb nak simpan. Xde la pning nak simpan mn nanti. Vacuum baru, smangat mesti tgh tinggi skrg hihi

Asmara said...

bestnya dpt vacuum hadiah hari raya. hehe.. teringin nk yg camni gak. :D

Miszyuyu said...

aha lepas neh kejenya memvakum jela kan =))