Thursday, October 27, 2011

Fukui international festival 2011

Ahad yang lepas ni, dekat fukui ni ada international festival..macam2 aktiviti ada di jalankan..oh ye, tempat dia dekat kokusai kouryuu kaikan (bangunan tempat saya ambik kelas bahasa jepun tuh) Actually pergi pun sebab student malaysia dekat sini ada buat persembahan..kalau pun mesti tak pergi agaknya..huhu..sebab lagipun hubby baito pulak haritu..so folo je student2 yang lain pergi..heee..first time tengok festival ni dekat sini..best la jugak..dapat tengok persembahan dari macam2 negara..selain persembahan, ada jugak diorang buat2 macam2 jenis game dekat setiap floor tu..tapi tak sempat nak try pun..sebab tujuan utama nak tengok persembahan kan..selain tu jugak, ada macam2 jenis makanan setiap negara..tapi kitorang tak makan pun la..sebab takut tak halal kan..kitorang pergi awal la jugak dalam pukul 9.15 pagi camtu..sebab persembahan macam awal la jugak..huhu..oklaaa..layan gambar la pulak..

persembahan マレーシア@ malaysia jam 10.40am

Ada kuiz jugak..tapi tak sempat la nak join..dalam satu bangunan tu dia letak macam 10 soalan..kalau jawab sume dapat hadiah kot..tahla..kalau banyak masa nak je join..haha

berbaju tradisional melayu :) aaa bendera malaysia takde pun tau dekat belakang tuh..huhu

jalan punya jalan, silap masuk lorong daa..ada orang dekat situ suruh jawab survey la pulak..huhu..banyak lak tu soalan..

sambil2 jawab soalan survey, main2 globe dekat atas meja..cari mesia dekat mana..haha

jalan-jalan lagi..kena tahan dekat pakcik ni la pulak..suh dengar dia main benda ni..taktau alat ni nama apa..huhu..tere gak dia main..sambil2 tu dia nyanyi..dia suh kitorang tengok lirik lagu dekat kertas tu..huhuu..lama pulak tu dia nyanyi..time tu ramai pulak orang ambik gambar kitorang..bajet glemer jap.heheh

.
.
.
.
.
.
.


And dekat bawah ni antara persembahan yang kitorang sempat tengok..tapi sebab kitorang duduk belakang sangat..fokus gambar lari..tak cantik sangat pic..haha..menyesal pulak tak g dok depan kan..aiseyy..


.
.
.
.
.
.
.
.



ni opening kott..orang jepun ke china ke tahla..hak2

from thailand

from mongolia

ni tak pasti la mana..lagu dia macam arab2 sikit..ada 2 geng diorang ni..satu lagi seksi sangat tak sanggup nak ambik gambar..haha

from brazil..diorang hantar budak2 je..heheh..muka mix2 je budak2 nih..yang paling kecik baju biru tu comel betul..mak dia siap ajar dia lagi nak buat step apa dekat depan sekali tu..heee

persembahan dikir barat dari student malaysia :)

Ada lagi persembahan lain tapi tak sempat nak snap gambar pulak..isk2..and ada jugak persembahan/acara yang tak sempat nak tengok sebab masa tu tengok diorang buat latihan kejap before persembahan..huhu

That's all. jya!

21 comments:

umie naziera said...

wahh..seronoknyerr

laskar pelangi said...

wahhh! seronoknya...=)
siap ada persembahan dikir barat tuu..

Saiazuan said...

dah blaja katagana n hiragana kt kelas nihongo, tp tak reti baca gak kalau tak ada reference..hehe :D

Bitt (double IS) said...

woww menarik tuh...

TiTi said...

wah meriahnya, tak sangka duduk di luar negara dapat jumpa budaya 1 dunia :D

nur easy said...

alalal terasa comel lak dikir barat tu.. dalam nihinggo ke?

Ijah EmoTemo said...

bestnya dpt pergi festival mcm gini heehehe

Syaima' said...

wahh best2 nape tak pakai baju tradisional anum!hehe

azrijohan said...

p/s: baru perasan blog ni takleh right klik..hehehe

ape maksud ayat tu ek? tak paham le

Adylia Qarissa said...

wah..pasti seronok kan??

yup..betul la azijohan..heheee

yang ayat jepun tu memang tak paham.. :(

Mars Mell-o said...

bestnya... :)

Dalila Hamid said...

seronok tgok org merantau smpai ke jeoun....... nk jalan2 sna x tau bila thun la... :)

Farhana Basri said...

seronok dapat jumpa yg senegara. mesti hilang rindu.. :)

Fazlinil Irma said...

rasanya pakcik tu main ukulele. bunyi dia x macam gitar. agak je. :)

Arif Aiman said...

ini festival untuk rkyt asing kt fukui kn.. ? kn2.. ? tak salah faham kan.. ? hehe..

aTisH hasHim said...

bestnye....... hehehe :)

rosmina samin said...

bestnyer..rasa2nya uncle tu main ukulele tu.. ;)

Nadiah Sidek said...

hihi..banyak kali kena tahan ek

Ain SSB said...

Woah bestnya! Persembahan dikir barat yang mahal sekali tu! hehe.

Hanie_Dew said...

bendera m'sia xde. tp dikir barat ada. =)

sesegar said...

bestnya hidupp :)