Sunday, October 16, 2011

Hujung mingguku

Hujung minggu ke hari biasa ke biasa je sebenarnya..yela sebab bukan kerja pun kan..hari2 dok rumah je kan rutin harian macam biasa laa..masak, kemas rumah, masak balik, sidai baju, main gamee..erkkk..haha..cumanya hari minggu hubby tak ke lab..tapi macam semalam hubby baito jugak..huhu..sementara hubby baito semalam, aku pergi ke hospital dengan jihan, kouhai hubby di sini..first time jejak kaki dekat hospital dekat jepun ni..haha..after 10 months kot..ni pun pergi hospital sebab nak melawat jiran yang baru lepas bersalin..and g tengok baby dia sekali..comel baby dia.kecik je macam ibunyaa..huhu..berat 2.65g kalau tak silap..huhu..baby girl..nama taktau lagi..tungu hari ke 7 baru nak letak nama dengarnya..omedetou :) oh ye..first time pergi hospital kan..rasa macam cantiknyaa hospital ni..macam hotel pun ada bangunan diaa..tapi tak snap gambar la pulak..sebab bawak henpon cikai je time tu..huhu..yang dekat dengan rumah kitorang ni, hospital lain..taktau la hospital apa..hospital orang tua kot..erkk..tak sure..haha

Hari ni pulak, keluar dengan hubby ke Apita..dah lama gila gak la tak pergi apita..huhu.kalau la rumah dekat je dengan apita or boleh drive sendiri..hari2 dah terjah tau..huhu.tak beli pape pun..jalan2 cuci mata je..kalau ikutkan hati memang nak je beli macam2..haha..g tengok kedai2 baru dalam apita tu..dah lama kot..kitorang baru nak tengok..huhu..oh ye ade la beli satu benda..alas untuk dapur masak IH tuu je..sebab yang lama punya macam dah tak best nak guna je..hubby nak nak beli..macam ia pulak yang memasak kan..haha..lepas pusing2 dalam apita tu, singgah kedai buku kabos kejap sebab nak cari satu buku tu..dah 2 kabos pergi..tapi takde gak buku tu..kena beli online la agaknya..huhu..takde rezeki.and before balik, singgah starbucks jap..mochikaeri je pun..huhu

And now, lepas balik tadi, hubby g taiikukang nak main futsal..isk2..sebab taiikukang tu full terus..malas nak folo laa..kalau ada tempat boleh shot2 basketball ke nak gak folo..huhu..tapi g tengok je..malas la pulak kan..haha..pastu malam ni hubby baito la pulak..kena masak lagi..so better dok rumah la kan..huhu..cepatnyaaa dah habis weekend..sok dah isnin..lusa selasa..kene g kelas nihongo..homework tak sentuh lagi..erk..cepat gilaa hari2 berlalu..macam taktau dah buat ape je sebenarnyaa..isk2..


Cuaca sekarang ni, nak kata sejuk sangat tak pun laa..tapi dah tak berapa panas la..sidai baju pun dah tak berapa cepat nak kering..cuaca asyik tak menentu..kejap cerah kejap panas...tengok daun2 pun banyak dah start2 bertukar warna..dah start2 layu and gugur..excited jugak..sebab tahun kira ni my first autumn in japan nih..so bye2 natsu!~~so, jya!

28 comments:

athirahmazlan said...

hai sis! waaaa~autumn mcm best jer! *nanti ambik gambar banyak2 tau! kite suka!

Saiazuan said...

ble bca entry ni bru tringat ada homework nihongo tak siap lagi.. lol

Ct Arina said...

mesti indah kan! ala2 autumn in my heart gitu. hihi^^

Langkawi Ink.Com said...

Autumn kat Japan memang cantik.Kalau ada peluang,cuba bawa husband ke Arashiyama.Saya balik winter nanti-nak ke Meriken Park,Kobe pula..Rinduuuuu....

umie naziera said...

autumn!!interesting gilerrr...

mas saari said...

bestnya musim autumn... mesti cantik kat sana! nanti share gambar ek..

cKyN WaN said...

rindu nak balik nihonnnnnnnnnnnnn :(

saharinasaharudin said...

wahh,bestnye autumn.cnfrm lawa.snap bbyak gambo tau kak.pastu,post kat blog :)

Hanis MY said...

Momiji!

jeBateja said...

geng...agak2 kan....dalam pertengahan November...sejuk tak kat sana...??

Teratak Hami said...

Autumn memang cantik !!!

amna said...

seronoknya.. luruh ^^
take care sis, congrat pada jiran yang baru dpt baby tu ^^

Tentang Kita said...

seronoknyer dah nak bertukar musim...

Kamalia said...

pi melawat dee n baby die ye?nnt kem salam dengan die ye..
beselah,auswipe,buat bnda yang sama je tetiap arikan..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aki yg best
ada merah dan kuning nnt....
jom terjah nikko nnt

eyida said...

mesti best kan bertukar musim..:)

Rai said...

suka sangat dengan bau udara masa nak masuk aki..tak tau la bau apa.. tapi best sangat..fresh..

Liyana Zahim said...

Nanti p jepun kontek2 akk je lah boleh? Hehehe.. :P

sabar kagawa japan said...

alahaiii rindu nihon...dalam byk2 musim kite paling suka aki...sbb sejuk die sedap2 aje...nnti momiji dah tukar kaler p la miyajima island..hontou kireii hehhe

Hannah said...

autumn dh sekarang kat jepun.. hehe.. jia you, anum! buat homework. :D

nur easy said...

dah nak autumn.. alahai rindunya..;)

Asmara said...

anum klinik bersalin dia lagi best tau, yg private, mmg mcm hotel habis! kot la dpt baby nihon nnti boleh la try private klinik, mahal sikit tp still boleh cover ins. dan kodomo teate tu nnti. :D

Addin said...

autumn ! nice :) untungla kak,

Asrul "iLham" Sany said...

autumn ni my heart, smbil feel2 cam drama korea hahaha

sitiezahim said...

saya memang suke autumn sbb daun2 yg sangat cantik...hehehe

caliph shuriken said...

klau kt mesia ni skrg musim ujan, huh...

Miszyuyu said...

kak..sy jenjln kt bukit cerakah kt rumah 4 musim tu skrg musim autumn hahah so dh dpt feeling2 cm kt luar negara hahaha

PinKy MoMMa said...

autumn in my heart lar nanti hehehe..mesti tak sabar nak tengok warna kuning emas tu nanti kan..huhu bestnyer dapat merasa pengalaman tu ;)