Sunday, October 2, 2011

Kes tak tido

Haha..tak tido la sangat kan..semalam konon2nya taknak tido laaa..yela sebab semenjak datang jepun ni kan..seriyeslaa susah gila nak tido malam..tido macam tak tido je pun..bila dah pagi baru la betul2 mengantuk..tu pun tido rasa tak lena..so konon2 taknak tido satu hari, then bila malam dah betul2 mengantuk baru akan tido lena..sekali semalam plan tak jadi..mula2 lepas tulis blog, taktau nak buat apa, layan muvie cite jepun..tajuk dia kimi ni todoke..best gak cite tu..mula2 nak layan sorang2..last2 hubby pun join..haha..yela dia nak baito pagi..takut tak cukup tido je..aku takpela..dok umah je pun bukan buat apa pun kan..haha..lepas habis cite tu..dah subuh pun..subuh sini kan awal..pastu membaca sikit..pastu mata dah ngantuk2 dah..hubby tido jap..sebab nak g baito 730pg..sambil2 baca mata dah kuyu2 dah..buku pegang dekat tangan pun dah terlepas2..haha..hubby suh kejut 630am..masa tu dah macam ngantuk gilaa..hubby bangun je..aku terus masuk dalam futon..dah la pagi sejuk kan..haha..hubby siap2 g baito..aku ape lagi..tarik selimut then tertido la dengan begitu lena sekali..hak2..plan tak tido satu hari tak jadi la pulak..tapi tu laaa..masa tido dah terbalik ni rasa tak best laaa..rugi masa pagi..pagi dah la pendek..isk2..kalau la letak kepala kat bantal time malam terus boleh lelap kan bestt.haha..time kat mesia dulu, balik je keja..baring kejap mesti terlelap..now sebab badan tak letih kot..duk rumah je bersenang lenang..huhu..moga keadaan cepat2 kembali menjadi normal..huhu^^

Aaa..entri ni saja bercerite je..takde pic pun..huhu..aa lepas ni maybe nak buat blog ni tempat sembang2 cite rutin2 harian je..entri2 macam bercakap dengan diri sendiri..tak perlu kot setiap entri kena ada pic kan..huhuu..kalau rasa boring gomen nee..and some entri tu maybe pendek2 cam ni jelaa..tapi kalau ada pic menarik still akan share dekat sini..sekarang ni mood bw memang ke laut..huhu..kadang2 ada je baca2 blog sana sini tapi tak tinggalkan jejak ke..gomen nee..kepada yang masih sudi membaca di sini arigatou..oklaaaa lapar pun ada ni..nak memasak jap.

Jya!

10 comments:

Rtp Farra Arisha said...

jangan tak cukup tidur pula ya, nnt jatuh sakit :)
i'm a good listener to all ur stories..hehe.

Saiazuan said...

huhu nk tdo pn susah :D

Ijah EmoTemo said...

hihi kesian sis. ijah ni pun makin nk dkt dgn spm makin ke laut waktu tidur. tunggang terbalik T_T

アヌム ちゃん said...

arisha: thanks ya^^

saiazuan: tu la pasal.haha

ijah emo temo: aa goodluck ye..all da best..jaga kesihatan paling penting sekali :)

alexa yussida said...

bt exercise dalam umh kak..pastu badan dah penat,boleyla tdo lena:D

Amanie Ashraff said...

haha kira panjang la ni kak anum. kalo saya lagi pendek :p

Syaima' said...

hehehhee.bilanye nak launch u punye azam tanak tido satu hari nihh. asik postpone jeee.nanti hubby u g lab/baito u keluar la jogging.pagi2 mesti best!

アヌム ちゃん said...

yuss: kan..hahaa..good idea..boleh try nnt.heeee^^

amanie: hahaa..ni akan ada yg versi lg pendek nanti.heheh

syaima: skang dh sejukk..pagi laagi sejukk..mesti tarik selimut je pagi2.haha..cubaan smlm tak jadi la..huhuu

Miszyuyu said...

yg nk tdo xdpt tido..nk xnk tido ley lak tido :(

アヌム ちゃん said...

yuyu: alala ciannyee takbole tido byk keje eh..