Saturday, October 8, 2011

Menu untuk jamuan raya di fukui

Tengahari semalam ada jamuan raya untuk rakyat2 malaysia dekat fukui ni..setiap rumah bawak makanan sorang sikit la..sikit2 jadi banyak la kan..so kali ni aku pilih menu2 mudah je laa..dua darinya buat belah malam..menu buat belah malam kek batik and agar-agar..kek batik kali ni alhamdulillah rasanya ok..licin jugak la semalam..bihun je tinggal lagi sikit tadi..and agar-agar banyak lagi..tapi before balik dah bagi2 dekat sapa2 yang nak..sebab kalau kitorang bawak balik semua taktau bila boleh habis.hehee..first time buat agar-agar buah peach ni..macam masam2 sikit pulak..haha..tapi ok je kot..huhu

Bihun goreng simple

Kek batik paseo

Agar-agar buah peach

Next nak letak gambar time jamuan raya kalau dah sempat pilih2..heee..memang best jamuan raya sebab banyak makanan..boleh rasa makanan macam2..zenbu oishikatta! jya!

23 comments:

Addin said...

tengok kek batik tertelan air liur. huhu sedapppp nya !

azrijohan said...

jamuan raya?
hehehe,ada lagi ke raya


mkanan sama je cam kat sini ;p

lieynanilaz said...

kek batik tuh nampak menggiurkan...:)

cik aisha said...

hehee mata tertumpu kat kek batik tu...yummy2...

delarocha said...

popiah? ahakss

Langkawi Ink.Com said...

Bihun goreng simple macam tu adalah "komoditi" yang sangat berharga.Sewaktu saya di Osaka dulu,nak jumpa makanan macam ni pon tak de.At last,kena masuk makan Restoran Nepal juga sebab rindu sangat kat roti canai dan dalca :(

MiSz fiFiEyQa said...

jamuan raya haji ke??awalnye..hehe..tapi nampak sedap...nyum..nyum..

Arif Aiman said...

aaaaaaaa.... kak cik!

dah lma tak mkn kuih batik tuh!

adei.. bukan senang nak cari >.<''

SyUhAdA said...

kek batik tu nmpak sedap..

eyida said...

mesti sedap kan kek batik paseo akak tu.. nak resipi blh tak? :)

Amanie Ashraff said...

yi ? tak abis lagi ke raya kat sana kak anum ?

Zura said...

rendang xde ke...???

Miszyuyu said...

alamakkk bihun nampak menyelerakan :(

Qaseh dalia adelia said...

sedapnye !

Teratak Hami said...

Raya dah abis la .... fukui masih raya lagi ke? Sedapnya tengok kek batik itu ...

Rai said...

sakan org fukui beraya naa.. hehehe..

dhiera said...

terliur tengok kek batik tu~

Tentang Kita said...

pandai nyer anum masak....lini klu nak masak tuk org lain selain family mmg susah hati sbb takut x sedap....masa raya rie tu lini de wat mkn2..wat kuah laksa terlebih pedas...hahahha

Rtp Farra Arisha said...

akak masih beraya lagi? hehe. seronoknya klo macam tu.

btw, sedap2 makanannya :))

Soo Hae Daa said...

kek batik sedap..!! tempting.. =))

Ct Arina said...

mihun goreng tu nampak lembik which saye suke! siyes, buat saye teringin la sis! >_<

Ct Arina said...

mihun goreng tu nampak lembik which saye suke! siyes, buat saye teringin la sis! >_<

yatie chomeyl said...

uikk hancur dah bihun tu di goreng2 ehehehe