Wednesday, October 19, 2011

Random!

Cerita hari ni kan..aaa semalam la kiranya sebab dah masuk rabu dekat sekarang ni..huhuu..pagi2 lagi hubby dah kelam kabut sebab komputer dah takleh on..and iphone dia pun tak boleh on..sebabnyaaa..hahaa..masalah teknikal berlaku sebab malam semalam dia sebok2 godek apa tah dekat iphone dia..connect to computer..last2 dua-dua tak boleh on..huhu..aku boleh tolong tengok jela..nak tolong tak reti..haha..hasilnyaa.last2 kena beli hard disk baru satu..hard disk lama ok je tapi kenapa tah komputer takleh detect macam tu la jugak ceritanyaa..dari tengahari sampai petang hubby godek2 balik komputer..last2 kena format balik je..pastu lagi la pening macam2 nak kena install balik kan..nak betulkan komputer sampai lunch pun lambat..huhu..petang sikit hubby g hantar aku g kelas nihongo..cerita dekat kelas nihongo pulak, hari ni ada 2 orang lagi student baru..dari china gak..memang ramai orang china dekat sini..huhu..tapi tak sempat beramah mesra pun sebab duduk jauh..geng2 aku dekat kelas nihongo tu orang thailand je..kanan kiri orang thailand..huhu..diorang pun tengah risau sekarang sebab thailand tengah banjir kan..risau kat family diorang la..huhuu..habis kelas, hubby ambik dekat kokusai kouryuu kaikan tu..awal gak hubby sampai...before kelas habis.heee..and bila tanya2 dia kata iphone dah ok dah..dia buat camne pun taktau la..tapi macam format balik gakla..semua kena install balik..haha..tu laa rajin sangat godek sana sini kan.heeee. :P

Dekat bawah ni saja tempek pic yang hubby snap aritu masa kuar..tak edit2 pun..ingat nak edit sikit tapi software dekat komputer sume takde tak install lagi..so tempek terus je laa..heeee













Oyasumi, jya!

50 comments:

athirahmazlan said...

semua comel!!! :)

jeBateja said...

lawa giler kasut tu......warna warni....ahakz

Arif Aiman said...

sejujurnya,, sy tak bca lg apa yg kak cik tulis kat atas tu.. tp jnji, kejap lg sy bca..

suka tgk pix2 kak cik amek.. btw.. 1 soalan.. pencuci muka apa kak cik n hubby pakai.. just wonder :p

jeBateja said...

terima kasih pasal info simkad tu....nak tanya lagi ni...boleh ke kita beli kat sana simkad maksudnya nak guna no jepun...ke kat jepun hp dia still tak guna simkad.

Chibi Maruko said...

tempat shopping tu bestnya, kalau dekat mau tetiap hari menghabiskan masa lapang kat sana hahahahah...

Mars Mell-o said...

lovin your pitures!! pakai camera apa? :D

Saiazuan said...

lepas khatam nihongo, nak pergi jepun!!!

Teratak Hami said...

Cutenya tengok teddy cekelat tu. Termenung sendirian gitu :-)

kak zmah said...

Cantik juga walau tak edit...akak nak tanya barangan IT contohnya phone murah ke di sana?

mi$$ oZja said...

akak,nice pic la..tringin sgt nk g jepun..huhuhu

saharinasaharudin said...

akak,gmbr 5th tu kan,plant hidup or hiasan? :)

Arif Aiman said...

dantang lagi :p

heh.. korek2 iPhone..
ahaa... dulu time aiman dapat sony ni,, mmg korek2 jugak laa.. last2.. hp tak rosak, laptop still oke.. tp hp interface 100% dah berubah sbb install baru.. ahaaa XD

btw.. format sekali dgn komputer ==''
macam jauh je korek2 nya..

Asmara said...

tak edit pun gambar dah cantik sangat! :D

CintaZulaikha said...

tak suka bila komputer wat hal..jejas tau

Langkawi Ink.Com said...

As usual,penguasaan photography yang amat kemas dan saya selalu teruja.Akan pulang semula ke Kyoto 7hb March nanti dan sudah tak sabar rasanya untuk berbasikal sekitar bandar bersama isteri. http://hasnulyakin.blogspot.com/2011/10/walk-to-remember-universal-city.html

oli-go said...

siyes cantik barang2 kat sana..ni mesti guna camera mahal..heehhee

Miszyuyu said...

baru balik kelasssss tu hehhe

Cik Muda Sae said...

=) happy kat sana ye?

aizamia3 said...

menarik + comel

sabar kagawa japan said...

waaaa syoknyeee apits...anum kalo beli mug london tuh sure org igt anum duk london plaks hahahaha

Ct Arina said...

xyah edit pun gambar dah cantik la sis ;D

Hanie_Dew said...

lawo lawo sume gmabr ko ambik beb.

ala nyanyi sore je dgr.

Asrul "iLham" Sany said...

suke kasut n beruang tu

kawaiii

Syaima' said...

rajin hubby u amik2 gamba time kat kedai kan. hubby i jgn harap.dia kate nanti org tgk pelik. sobss.

Hanie_Dew said...

ngeeeeee..nak nyanyi duet ngan jue.malu la i.nnt tnya jue dulu.

mamaNoriz said...

ni semua hasil d7000 ek?

mabeles!

klu edit mesti lagi mantap kan ;)

JIJI YU said...

ehm..takyah edit..biarkan yang asli gituu

JIJI YU said...

ehm..takyah edit..biarkan yang asli gituu

Hanie_Dew said...

hadoi korang.tu jue dah nyanyi. kira penganjur la. tu.

delarocha said...

yang pastinya keadaan di sana kelihatan sentiasa bersih

Hanis MY said...

Wahh cntk eh brg kat sini tk pernah g kedai ni... Tak edit pun gambar cntik sgt2!

OmbakBaik said...

comell sgt gamba anum n sheep...beli ke sheep tu??hehheheh

Huda Diaz said...

comel llama tu! macam orang yang pegang. :P

apapun, turut bersimpati dengan apa yang dah jadi kat komputer tu.

:)

Amirah Adnan said...

gambar dah cantik x edit pon :)

kelas nihongo tu kelas ape kak?

Ain SSB said...

Lawa semua gambar! Aperture setting paling best! ;)

Btw, thanks for following my blog! :)

Adylia Qarissa said...

wah...mesri best kan duk sana...tak payah edit , dah lawa dah gambar nie..

jeBateja said...

Puan Jepun...tq sebab menjawap soalan den...ahakz

adarnadzmie said...

mug bentuk bas double decker tu cun arrr...

Jue said...

Cantek jugok beb gambo2 tu
Jd skrg komputer pe cer, dah ok lom?ksian korg kan
Psst;kelas pe yg ko pgi tu beb

dhiera said...

baru godek2 iphone connect dgn komputer pun boleh jd macam tu?
gambar cantik!

Liyana Zahim said...

Tak edit pun tetap jua cntik.. Hehehe.. Kawan ngan org thai nnti ley blaja ckp thai lak.. Sawadikap! Herherher~

Hanie_Dew said...

hehehe,,tak segan aih.kuar sore je pun muka tak nampak. nnt kalo rajin la i nyanyi utk you ok. hihihihi

dwaty said...

i like all the pic...

Hanie_Dew said...

cop cop. lagipun vid jue tu vid lama jue.aku copy je.nak wat vid aku xsempat.kebetulan vid yui dia baru upload. haha.

Tentang Kita said...

yer tolong tgkkan jer...lini pun klu de masalah ngan pc terjerit2 panggil husband..sbb tu pc dia..karang salah godek..naya jer kena marah ..hahaa

merahitujambu said...

comelnyaa brg2 tu..geram plak

cik zila said...

kak anum, nk bear coklat tu.. :)

sobri yaacob said...

comel la.. tringin nak 1 :)

PinKy MoMMa said...

kamu amik smua yang kawaiii ;)
paling suka yang mug tu huhu..mesti mahal kan..

reenapple said...

teddy bear tue cute.=)