Tuesday, October 4, 2011

Small exam and japanese class

Akhirnya small exam untuk masuk kelas dah pun lepas tadi..tadi sampai2 je dekat tempat kelas tu, terus register dulu..lepas register terus buat exam..dekat kaunter register tu jugak..hahaha..ada dua exam..simple je examnya..mula2 dia suruh baca ayat2 dekat satu kertas tu..lepas tu pulak macam jawab soalan..tak banyak pun soalan..simple2 je..tapi dalam simple2 pun ada salah dua..haha..lepas jawab dia terus tanda depan2 je..sebab sehelai je pun kan..lepas tu orang dekat kaunter tu cakap boleh je terus masuk kelas level 2 tu..menunggu la jugak masa tu sebab time tu ada lagi 20minit camtu before kelas start..mula2 hubby tunggu la..lepas tu hubby balik, sebab kena sambung kerja dekat lab dia..

Nak cerita pasal kelas tu..dalam kelas tu ada 4 orang sensei..ramai gila kot kan..tapi yang ajar sorang je pun..yang lain tu bantu2 student kalau tak faham..student pulak, termasuk diri sendiri ada 9 orang je..sikit je kan..heee..5 orang dari china..3 orang thailand..mesia sorang je la..semua pompuan kecuali sorang je laki..majority pompuan yang attend kelas ni semua suri rumah..yang folo husband diorang kerja dekat sini..before ni kira dah miss dalam 3 kelas macam tu..tp ok je kot..sebab apa yang di ajar pun macam ulangkaji je sebab pernah baca2 sendiri before ni..tapi ok je la kot..sambil2 buat revision, sambil2 ada kawan baru kan..next class minggu depan pulak..seminggu sekali je pun..2 jam sekali kelas..seronok sebab kira new experience la pergi kelas dekat jepun ni..selalu dok rumah je..huhu..siap ada dapat homework lagi..heee....oklaaa jya!

22 comments:

Rtp Farra Arisha said...

interesting experience u get there. best of luck from me :)

azrijohan said...

uit

Miszyuyu said...

gudluck kakakkkkkk =)

Saiazuan said...

nihongo! :D

cikwahidaidris said...

sambung study ea?

Ijah EmoTemo said...

wah! best nya sikit je pelajar dia hihi.

Ijah EmoTemo said...

wah! best nya sikit je pelajar dia hihi.

sabar kagawa japan said...

wahh bestnyeeee kite xpg kelas pon kt kagawa susah......uhuh enjoy yer...

alexa yussida said...

aalallaa comelnye akk belajar :)

jeBateja said...

semoga berjaya pren.....ahakz....

sUe UnniE;) said...

bwk beg pikul kat blkg tak g kelas. cam comei jer..hehe..

best la..

Soo Hae Daa said...

wahhh..sonok dgr cite anum..nnt2 jgn lupa story mory lagi...
erm, xleh la nk duk terus ngn hubby cm anum..hubby kte kn offshore...tu ah xleh stay terus kat sini...tkt duk sorg2 nnt..lau kejap xpe..ni lame..wuuwuwuwuu

Tentang Kita said...

seronoknyer dpt blaja kt sana

Miszyuyu said...

yey! slmt pegi kelas n buat homework taw =p

SweetLikeWhat said...

wah seronoknye dapat belajar kan.. :)

rosmina samin said...

new experience... ;)suka ^___*

eLena said...

gambatte ye anum...best nye masuk class..mcm akak dulu..sadis sebab masuk2 zero..ambek exam, tulis nama aje. pas tu kasi kertas jawapan kosong..

2 bln mata juling nak belajar sendiri hiragana, katagana..apatah lagi kanji..hehe..

p/s: anum, akak nak contact anum scara private ni..nak contact kat mana ye..

saharinasaharudin said...

bestlah akak,dpt learn new language kan :)
blik mesia nnti bleh buka clus ajar Japanese language.hehe.

アヌム ちゃん said...

arisha: thanks arisha^^

azrijohan: erkk.heheh

yuyu: mekacihhh^^

saiazuan: iyeeee.

wahida: erk xla g kelas bhse jepun je.heee

ijah: aah best sbb sikit.hehe

k.saba: eh yeke.igtkan k.saba pegi dlu.bukan ke? huhu..tenkiuuu..

yuss: hehe.terasa kembali jadi student.hehe

jebateja: tenkiu pren..ahakss

sue unnie: haha..tu xde la pulak..heeee..beg silang je :)

soo: tenkiuu suka dgr cite kiteee :) owh ptutlaa..ssh la kalau kne offshore lama2 kan..xkan nk duk sorg kan..isk2..mntk la kje dekat darat je..tp dekat sana..boleh x.heee

tentang kita: seronok :)

yuyu: clmt pagii..aaa kelas mnggu dpn pulak baru ade..hehee..tp homework x buat lagi.heee

sweetlikewhat: best!

rosmina samin: suka jugak^^

k.elena: arigatou akak..alaa xpelaa..lame2 dh terer kan.hehee..aaa emel je sy kak at taurus_gurl_85@yahoo.com :)

rin: aa kalau bukak rin nk dtg bljr dgn akak x.heheee..alaaa x layak pn nk bukak kelas kot..bljr sikit2 je pn.hehee

dhiera said...

experience baru ni~ best2
nanti boleh ajar kami cakap jepun plak~

CT said...

moga berjaya..lala2 terer ...huhuu

CT said...

moga berjaya..lala2 terer ...huhuu