Wednesday, November 23, 2011

Home made takoyaki

Ahad malam hari tu first time try buat takoyaki nih..tak berapa nak takoyaki la sebab bukan guna tako@octopus pun..guna ika@squid and ebi@prawn je pun.heeee..sebab first time nak buat kan..agak kelam kabut la jugak..hehe..bersepah2 jugak la meja tu..heee..dah beli set takoyaki ni lama dah hari tu tapi baru nak pakai..hehee


Hasil air tangan orang baru belajar kan..takde la bulat2 mana pun..haha..janji boleh makan..rasanya sedap la jugakk..hubby pun makan banyak la jugak..heeee..next time boleh buat lagi :)

36 comments:

Syaima' said...

i ade gak takoyaki maker nih lama gila beli tak penah buat takoyaki. asyik buat kaya ball je.haha.nanti2 kena buat nih.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kira oklah tue
1st time buatkan....
yummy makan panas2 waktu sejuk ni

dwaty said...

nampak macam dim sum pun ada...

aizamia3 said...

nanti dah biasa buat, cantikler tu.. yang penting sedap.. ;)

Why Farouk said...

wow! terliur siot.. luv takoyaki too :)

Munnafendy said...

eh bnda ape ni kak? camana rasa? tnjuk la cara nak buat =P

Fazlinil Irma said...

anum.. mahal tak pan dia kat sana..?

azam said...

alah...kenapa kecut bila sejuk??

tapi sedap je ni

Rai said...

ikayaki..ebiyaki..hehehe..

agak2 org yg jual takoyaki kat jusco tu tau tak yg tako tu sotong kurita..inti tak sotong tak tako la..hahaha..

Teratak Hami said...

Nak resepi ... !!! Guna acuan kuih cara pun boleh agaknya kan? Tapi tak boleh le nak jadik bulat.

Akak suka katsuobushi yg atas tu.

Ain SSB said...

Woahhh sedapnyaa! Teringin gila nak makan takoyaki nih! *terliur*

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

mana resepi???

Saiazuan said...

x lunch lg ni.. trus lapar.. huhu

Cik Muda Sae said...

sedappppnyeeee....

haney said...

mcm sedap je. teringin pulak nak rasa. sbb x pnh mkn takoyaki. ehehe

mas saari said...

nampak sedap!
next time buat mesti lagi sedap kan?

najwa's said...

huwa.....sedap tu bole makan banyak2. jeles2.. (^_^)
suka jugak beli tako, tapi kat jusco jela. grrr~

Amanie Ashraff said...

kak anum mana resepinyaaaaaa

kueh bakar said...

nampak dah tau lembut...mcm best jerk.aku kalo gandum ni suka benor..

kueh bakar said...

nampak dah tau lembut...mcm best jerk.aku kalo gandum ni suka benor..

nur amalina athman said...

hantar kt mesia sebijik..hehehe

veesakura said...

nampak sedap!

Ameh Wahab said...

macam sedap je...teringin nye nk buat... =)

eyida said...

rajinnya masak..kongsila cara nak masak takoyaki ni..:) macam sedap je...

Nisa Ali said...

Wah,bestnye!!Nisa pun suke.selalu beli kat Jusco je..teringin nak buat sendiri tp set tako xde pulak jual kat sini =(

Ina Nadia said...

Sedap!Lama tak makan takoyaki ni.

umie naziera said...

yummy!rajin akak memasak..

Soo Hae Daa said...

anum, nak jugak..!!!

lawanye set takoyaki tu...berkenan... =p

ZYASH said...

Wah..pandainya...Adik zy suka sangat beli tau kat JJ.

Miszyuyu said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedapnyaaaaaaaaa!!!

dindingkosong said...

sedapppppnyaaaa...bak sket...huhu

Tentang Kita said...

aper benda yg anum letak dalam tu....? teringin nak rasa

nur easy said...

comel2nya2..makan panas2 sedap kan

Asmara said...

yg pertama utk try n error, next time mesti dah terror! hehe..

angah salamah said...

bagi la resipi... hehe

Bitt (double IS) said...

mcm kaya ball ehhh?