Thursday, November 17, 2011

Taikai bola @ Toyama

Ahad yang lepas ni, kitorang ke toyama sebab ada perlawanan bola sepak..macam2 taikai ada dekat sini..so far tahun ni dah banyak kali jugak la pergi taikai diorang ni..time taikai ni la baru berjalan jauh selalunya..paling jauh hari tu dekat niigata, 2 minggu lepas dekat gifu..dekat toyama before ni pernah ada jugak..tapi ni di anjurkan oleh pihak i*pij..

Taikai kali ni fukui masuk sebab tahun lepas juara..tapi tahun ni takde rezeki..takpe la kan.kasi can dekat orang lain pulak..heee..walaupun tak menang, still enjoy the game..team yang join tak banyak pun..5 team je..cuaca hari tu pun agak sejuk..dekat fukui takde la sejuk sangat lagi macam hari tu..tapi still boleh bertahan..dengan hujannya lagi pagi tu..bertambah2 sejuk pulak..

Oklaaa..nak share gambar2 masa hari tersebut pulak~

Kitorang naik kereta ramai2..hubby tak drive pun..dalam kete ni je dah 7 orang..huhu.ni masa ambik me and hubby dekat rumah..baru nak bertolak.

setelah perjalan lebih kurang 2 jam lebih..sampai la jugak kami ke toyama..buat dekat stadium mana tah..and ni la tempat team fukui berehat dan menyimpan barang2..

Time kitorang sampai, baru nak setup padang pun..sebab hujan kan before tu..tu lambat sikit agaknya..

khemah urusetia..nampak track basah kan..lepas hujan..actually masa mula2 tu game start je even hujan rintik2 lagi time tu..

team yang join..tokushima paling jauh sekali..dalam 8 jam kot dari toyama..

nak gak interframe..heee

sesi pemanasan badan before game bermula

hubby chamm

tengah game..tapi tak perasan la fukui lawan mana..jauh sangat..heee

para penyokong..sikit je pun..heheh

lepas game, balik ke tempat rehat dan bincang strategi agaknye kan..

ada rupa pemain bola tak..haha..seluar kena kelim sebab basah kena rumput..huhu

pukul 11 lebih perut dah start lapa..sebab sejuk kot..padehal before datang dah singgah kombini beli onigiri and sandwich 7e..thanks syaima sbb suggestkan..hontouni oishikatta^^

ni bentou yang pihak penganjur sediakan sebenarnya..kena bayar la..tak free pun..heee..nasi beriyani beli dekat kedai kashmir..nyum2..sedap tapi pedas sikit..huhu

Time dah nak last2 game dah, baru my fren yukichan ni datang..sebab dia keje pagi tu sampai tengahari..dah lama juga tak jumpa..last masa pergi niigata bulan 6 haritu..best..kitorang sembang macam2.. :)

Okla..setakat ni dulu..nanti sambung dekat next entri pulak..jya!

22 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

best
darl ai dulu masa kat dai selalu join game gini, now dai main volleyball jer ngan pakcik2 kaisha ngeeee...woot woot terangkat habes nasik briyani tue....mmg rasa nasik briyani pedas...tmbh kalo guna rempah pakistan etc...but ai loikeeee!

azam said...

:) nice

musim sejuk is coming.....hehehe

umie naziera said...

soccer girl

aReLaN said...

xprnh join taikai bola sbb JAD jarang dpt jmputan.wuuuu..tp kt nihon yg slalu ade pn juz taikai bola, ftsal, badminton n boling je.sukan len xbuat pn cm ryuugakusei msia kt negara len.hmmm

Amirah Adnan said...

lame x bace entry akak :)

cute lah kete tuuu.. padang dye sgt lah bersihhhh

CintaZulaikha said...

lemah tul kalau bab2 bola nih...huhuhu

cikwahidaidris said...

team hubby akak menang x? hee

kueh bakar said...

cantek 'polisterin' dia.

mamaNoriz said...

nampak ketara anum makin slim lah!

ada gmbo yg pakai fish eye lens ek?
cantikkk

ZYASH said...

Siapakah yang menang game itu.

E-na Lovely Kitchen said...

taikai badminton kat yamanashi nnt p tak...

Kamalia said...

Nmpk sedap ns beriyani tuh..anum xmkn pedas ke? Hehe..

Langkawi Ink.Com said...

Bola ??????? Saya lagi gila bola.Dari Stadium Kyoto Purple Sanga(Team kampung saya yang tak kuat)di Kyoto tuu sampailah ke Kelab Yokohama F Marinos saya pi tengok diaorang main dulu dulu...Tapi orang sana lebih minat baseball.Maka pasukan "Hanshin Tiger" lebih femes dari any team bola yang ada ..uhuk..uhuk..uhuk...

Saiazuan said...

waaa ble gmbar kamu brmain bola pula? hehe

p.s hmm my nihongo is very bad, smpai skrng tak ingat2 lg hiragana n katagana..

nur amalina athman said...

suka pic 4 dari bwh tuu..akak tetap comeii+cantik.:)

jeBateja said...

pehhh....main bola den tak pandai tapi nasi beriani tu...den mmg pandai makan.....pehhhh...lapaq ni...keja malam....ahakz

Nadiah Sidek said...

sedapnya nampak nasi beriani tu. tak makan pedas ye?

mars mell-o said...

you look great in pink!! :D nasi briyani is one of my fav..
tak makan pedas ke? me love spicy he he he take care always soccer girl :P

Ida,Japan said...

comel model baju kaler pin k tu he..he...nai beriani kt sini pun pedas gak anum,,,,tapi sedappp, budak2 la tak leh nk mkn...rempah dia tu yg pedass

saharinasaharudin said...

pinky nyee akak.comelssss sgt ;)

Tentang Kita said...

comel jer anum bergambar ngan bola tu...mcm pemain futsal wanita jer...

adib syazwan said...

hai hai kak jepun, hehehe, sorila lame tak komen, jarang berblogging da skunk ni, sobsob, err, nak tanya, macam mana gambar tu jadi macam tu, i mean macam gambar tu di view guna kanta, err, akak paham ke apa yang saia taip ni?adoi, hehehe