Sunday, November 13, 2011

Jalan-jalan ke Eheiji temple

Baru berkesempatan untuk update blog hari ni..hari ni sebok berjalan-jalan..hehee..best sangat weekend ni sebab dua2 hari pun full dengan aktiviti berjalan2..sukaaa :) sankyuu hubby^^

Tapi entri kali ni nak cerita pasal semalam. Semalam kononnya nak berkoyou @ menikmati pemandangan autumn beramai2 dengan warga2 di fukui ni..dah plan la tempat nak nak di pergi tu nama dia eheiji temple..dulu pernah jugak pergi tempat tu tapi masa winter. Tempat tu actually popular dengan satu temple dekat situ..tu sebab nama dia eheiji temple.

Tapi sebab hubby baito dari pagi ke tengahari semalam..so kitorang gerak lambat sikit dari budak2 lain..time kitorang baru nak on da way, diorang yang lain dah sampai dah eheiji temple tu..sekali diorang cakap, tempat tu dah tak cantik dah kalau nak tengok koyou sebab daun2 semua banyak dah gugur pun..huhu..tapi kitorang pergi jugakla sebab dah on da way kan..and tak jumpa pun orang2 yang lain tu..bila kitorang dah sampai situ, setakat pusing2 dengan kereta pun tengok tak cantik pun..so malas nak parking kete..sebab macam takde motif kan..dah la parking kena 400yen la jugak..pastu macam tak rasa nak stay lama kat situ..last2 lepas pusing2 terus gerak ke tempat lain je.

Tapi sempat la snap2 gambar..so just nak share gambar dekat area eheiji temple tu je..situ ada gakla kedai2..tapi macam kedai2 lama je pun..kedai2 omiyage@ souvenir camtu..and jual makanan kot camtu..pengunjung ramai gak..diorang g temple tu kot..biasanya orang datang naik bas sebab area situ kecik je.parking pun tak banyak..lagi pun dekat2 area gunung..dalam2 sikit tempatnya..














Erkk last2 gambar temple nye memang tak nampak sangat pun la..sebab tah tak berapa nak snap pulak..hehee..just ada nampak sikit dekat gambar 6 terakhir tu..huhu..saja nak tunjuk pekan dia je and pemandangan di sepanjang perjalanan..next lepas tu kitorang ke tempat lain pulak..jalan2 lagi kot2 jumpa area lain yang cantik sikit nak berkoyou la kononnya kan..huhu..jya!

27 comments:

Aiman Isa said...

tuh la pasal.. tengok2 gambar, eh, mana temple..

jalan jugak la tuh kan..

MiSz fiFiEyQa said...

ehh..apsal gambarnye sume melengkung??hehe

eyida said...

bestnya pegi jalan2..

Kuronofu91 said...

perhh....fish eye....cantik2

Teratak Hami said...

Lens apa agaknya yang buat semua gambar bulat2...

mas saari said...

cantik gambar!

||aLeaSaRa|| said...

yelah cantik gambar macam kitorg je yg tgk live dr dlm kereta ngeee ^^

Soo Hae Daa said...

beshnya p jln2 tgk view cntik2 ni..

anum, udon tu kte mkn kt jln ampang...bkn restoren jepun pn, tp de la skit2 menu jepun...hehehehe


p/s: semalam kte mimpi anum..hahaha...sonok sgt tgk pic2 anum agknye...kikikiki =p

ZYASH said...

Smart la cara tgkp gambar ne.. Nak rempit dalam blog ne jap.dah beberapa hari tertinggal...

nur amalina athman said...

langit tetap cantik..:)

cik zila said...

suka tgk smu foto2 tu..
dpt tgk pemandangan jepun dr dlm blog kak anum pun dh cukup hepi.. :)
hehe, xsbr nk tgk gmbr kt tmpt lain pula..

kueh bakar said...

jepun tak ada tempat kotor ker? semua cantik2..snap tempat kotor sekali.hahaha

Addin said...

terasa macam addin pun ada kat sana :)

caliph shuriken said...

yg best tu tempat diorg ni sentiasa bersih ^^

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tenang tgk pemandangan di sana

Mars Mell-o said...

cantik pemandangan dan cara edit pic ni.. =)

Adylia Qarissa said...

bestnya kalau duk sana kan.. :)

umie naziera said...

amboih,cantiknyaa

Saiazuan said...

alaaaaaaaa xnnmpk temple tu pn.. huhuhu

Rai said...

sangat rindukan koyo!!

bunyik cam koyok la pulak kan.. hahaha..

Ain SSB said...

Woahh bestnyaa! Gambar semua pakai fish-eye lens ye? Comel! haha :)

Kamalia said...

Like ur pictures bebeh..cantik sgt..
Kat sini pkok sume dah togel..
Nihonggo class seminggu bape kali?

TiTi said...

cantikkkknya!!!! :D

Asmara said...

tak tau nape aki taun ni x berapa mnjadik la. kami pun jln2 tmpt sama tp tak secantik mcm sbelumnya.

Asrul "iLham" Sany said...

gambar guna teknik fisheye memang chantek

:D

Atashi In Hiroshima said...

sabtu cari kat koyou tp x de jugak la...belum lagi kot.

Miszyuyu said...

xsbr nk sambar fish eye lense ni heheh