Monday, November 21, 2011

Kashmir oh kashmir

Semalam satu hari tak sempat nak update blog..bukan ke mana pun..ada dekat rumah je..tapi termalas pulak nak tulis blog..termiss date yang cantik tu..hheehh..20.11.2011..nombor cantik gak..ada banyak majlis orang kawen tak semalam..huhuuu

Ni kesinambungan entri before ni..lepas je bergerak dari stadium tempat taikai bola tu di adakan, kitorang bergerak pulang..tapi on da way nak balik tu, singgah semayang jap dekat masjid toyama dan juga terjah ke kedai kashmir..heeee..padehal masa tengahari dah makan nasik beriyani kashmir kan..malam tu kitorang singgah lagi..lagipun ada orang nak belanja..heee..arigatou sobkun..sebab orang belanja tak boleh la nak order macam2 pulak kan..menu yang di order nasi beriyani ayam..ikutkan hati nak makan roti naan dengan kari ayam dia..seriyes memang sedap roti naan dia..lembut sangat..last2 kitorang tapau jela roti nan and kari kambing.sebab hubby nak makan kambing..tapi ok gak la kari kambing dia..huhu..kalau datang malam untung makan tabehoudai@ buffet nasi beriyani camtu..kalau nak tabehodai roti naan kena datang tengahari sebab time tu murah..malam macam mahal gak la..huhuu

Memang banyak gila nasi beriyani dia..sampai tak habis nak makan..siap tapau lagi..haha..yela kalau tinggalkan gitu rugi pulak kan..

Singgah sembahyang dekat masjid toyama..tapi gambar super gelap pulak..first time pegi masjid ni..cantik la jugak..kawasan parking dia besar gila kot..huhuu

Dah sampai ke Kashmir..walaupun kedai dia kecik je tapi memang sedap oo..wajib terjah kalau datang ke toyama ni..huhu


Kashmir ni kedai pakistan sebenarnya..my fren yukichan tu cakap, dekat toyama ni memang banyak kedai pakistan pun..tapi kedai ni paling sedap and murah la..murah time tabehoudai la..beli satu2 mahal gak..huhuu..lepas kekenyangan, kitorang pun pulang la ke fukui..perjalanan dalam 2 jam lebih camtu rasanya..huuu

Habis pun cerita pasal g toyama hari tu..heheh..lepas seminggu berlalu :)
Jya!

32 comments:

oli-go said...

kt jepun ada kashmir..tgk nasi dia panjang2..

mas saari said...

bestnya dapat jalan2 sana sini..

azri johan said...

wahhh,bestnye

TiTi said...

briyani kashmir tu buatkan perut ni bekeroncong lebih kuat hehe :D

Lieyly ︱ Alia said...

lapaq pulak..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tabehodai dia brpa????
sini ¥800 melantak smpi mutah ijau hahahaha.....sedap plak tgk nasi briyani tue...kena bikin la nnt

umie naziera said...

macam duduk negara arab pulokk!!

Atashi In Hiroshima said...

dapnyer....nyum nyum

Diana @ bilakukatacinta said...

igtkan awak gi kashmir td.. the truth is,memana kite pergi...insyaallah org pakistan ni ada kan? Like...Uk also, immigrants dah mcm jd majority kat sane...n the best art is, diorg akan bukak restoren cam gini...So, tpt diorg akan jd tumpuan..yelah, nk carik makanan halal kat obersea...bkn semua tempat ada

Anonymous said...

ingatkan kedai kapet bandel..hehe

kueh

Asmara said...

beriyani toyama mmg paling sedap rasanya antara seluruh jepun. hehe.. kitaorg masa pegi kanazawa mmg singah toyama semata2 nk mkn beriyani dia, tapau sampai yone pun masih sedap lg. aha masjid dia pun luas, pun senang nk pergi sbb tepi jln je kan. :)

adarnadzmie said...

ingat gi kashmir... hehe.. rupanya makan di kedai kashmir yer...

Asrul "iLham" Sany said...

gile gaban besar mangkuk die

:D

mamaNoriz said...

tgok tekstur nasi tu dah tahu sedap!

untung anum tetap dpt rasa makanan camtu wlu jauh di sana...

guna fish eye lagi ek?
cantik lorrr

Rtp Farra Arisha said...

iyalah..i thought you was been in kahsmir, rupa2nya kashmir is a restaurant..hehe..seronoknya klo dapat bercuti kesana~~~

rosmina samin said...

Seyes..ingat Anum gi Kashmir hehehe ~dah lama tak makan nasi Beriyani ;P~~

Liyana Zahim said...

Akk salu mkn tp napenye akk tak gemuk2? Maka sy sedang dilanda kejelesan...

sitiezahim said...

sekali sekala makan memang bes kan...hehehe..dah lama tak makan, nak buat sendiri cm tak berani aje, lgpon rasa cm tak sama aje..hehe

dwaty said...

ada juga kat sana... at least tak ler tercari2...

Saiazuan said...

nak kena try ni... hehe :D

ZYASH said...

Tau takpe, ingat g kasmir dah tadi...hehe, rase dia same tak ngan nasi kasmir kat malaysia ne??

Langkawi Ink.Com said...

Adoiyaaaa....Kashmir! Kat Osaka ada "Namaste".Dia punya roti nan punya lah besar :).Rindu terus nak balik ni...http://hasnulyakin.blogspot.com/2011/06/japanese-alps-roof-of-japan.html

INaseha said...

best dan sedapnya tgok nasi tu.....

Juwita Jamaludin said...

wah best makan briyani.. tabehodai lagi la untung.. makan sampai kenyang..

btw nampak team fukui tu ada yang nama zul.. dia kahwinkan minggu lepas.. sempat lagi main bola..

Farhana Basri said...

sy suka nasi beriyani :))

Soo Hae Daa said...

nasi beriyani kambing the best anum..!! tp mmg sgt byk la tu...heheheh

Teratak Hami said...

Ingatkan pergi Kashmir :) Dulu kami pun selalu terjah kedai Pakistan, minum teh tarik yg sangat sedap.

Bitt (double IS) said...

bras mathi ni sedap...tambah2 nasi arab...dpt jugak la uolls merasa kat sana kannn

mars mell-o said...

tempted!! drooling.. he he i believe it taste good, sbb all the plates licin habis!! :D

mars mell-o said...

tempted!! drooling.. he he i believe it taste good, sbb all the plates licin habis!! :D

z a z a said...

waa kedai halal ke? waaa bleh le bwak sye nnt ble saye kt jepon nnt. weepieeeeeee

Jue said...

bestnya nmpak beriani tu..meriah..kat sini x pernah jumpa lagi yg tabehoudai kedai pakistan..and jgk kedai pakistan yg jue pg xde beriani..nan je banyak..huhuhu