Tuesday, November 15, 2011

Kedai omiyage dan tengok ikan

Masih entri di tempat sama je sebenarnya..still di maruoka jou..erk dah bosan ke dengan entri di tempat sama..haha..sebab baru upload gambar ni je dekat flickr..so layan kan je..hee..akaun flickr pun nak penuh dah tuu.huhu..

Lepas bergambar sakan..saja nak masuk ada kedai omiyage@ souvenir dekat situ..stendet la omiyage..ada fridge magnet (tapi tak lawa mana pun), t-shirt, keychain, makanan..tah ape2 tah lagi..tapi dalam banyak2 tu..hubby ambik gamba tah ade patung ape je tah tu..mahal gak tu..rm300++..haha..memang takde rajin nak beli la kan..tapi memang tak beli ape pun..sebab bukannye jauh sangat tempat ni..dekat je..kalau rasa2 nak beli nanti2 boleh datang lagi..heee

omiyage mahal

Dekat area situ ada kolam ikan jugak..takde besar mana pun..kecik je..tapi ikan dia gemuk2..ikan kaler2 macam tu boleh makan ke ehh..kalau makan, taktau la ape rasa dia kan..heee..dekat mesia pun banyak je orang bela ikan ni..huhu


Last sekali before balik..beli eskem roti dekat situ...tiba2 feeling makan eskem roti macam dekat mesia tu..kan petang2 dulu time kecik2 selalu ada pakcik nek moto jual eskem kon takpun jenis roti tuu..memang suka yang jenis roti tu..roti kat luar aiskrim dekat tengah2 roti tu...heee..taktau sekarang ade lagi ke tak eh..heee

Oklaa..tak sedar diri ade kelas karang ni, sebok nak tulis blog kan..mood study hilang pulak beberapa hari ni..isk2..jya!

Oh ye..akak di blog teratak hami ada buat satu entri khas..katanya dalam entri tu muka saya ada seiras dengan seseorang..boleh tengok entrinya di sini..korang rasa sama ke ehh..huhu

p/s: entri last di maruoka jou..bye2 maruoka jou^^

26 comments:

Rtp Farra Arisha said...

jalan2 terus ya sis? you make me envy of you! :') hehe.

Dalila said...

bestnye tgok awak jalan2 kat jepUn tu..hehe..nanti nak dtg jepun leh x awak bawak jalan2..?hehehe...

nur amalina athman said...

suka baca entry2 akak yg penuh gambar pmndgn cantik2..

ZYASH said...

Bestnyer leh bagi mkn ikan dekat2 jer.. Leh capai je kot ikan tu..Gumuk2 plak tu..

umie naziera said...

best jalan2

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

ikan.....mcm jinak je ikan tu...

Saiazuan said...

besrnya ikan karp tu :D

Bitt (double IS) said...

canteknyaaa......haa baru betul kolam ikan kat tempat u nehhh...hehehehe

Soo Hae Daa said...

de lagi roti eskrim tu...pnah beli tuk ank2 buah ritu..hehhe...

anum, kirim FM boleh??

Rozuan Ismail said...

amboi,hari2 berjalan ke apa sis

dhiera said...

dulu ada banyak bela ikan warna warni tu. tapi masa tsunami dekat aceh dulu, ikan2 tu tibe2 je mati. yg hidup ada dalam 5, 6 ekor. yg lain mati. ada la dlm 30 ekor yg mati tu.
ayah la paling sedih sebab dia bela sampai ikan tu besar2~

Langkawi Ink.Com said...

Duh! Saya mempunyai banyak omiyage samurai yang saya beli di Asakusa,Tokyo.Sudah tentu hampir kesemuanya adalah patung patung samurai..Dari kegemilangan Oda Nobunaga ke Toyotomi Hideyoshi hinggalah ke era Tokugawa :) Kopak jugalah poket tuuu :)

Umie said...

tgk gambo org bg mkn ikan tu remind me to few weeks back...masa tu akak pi Edo wonderland...dlm byk2x tempat menarik dlm Edo tu, si Muaz nie paling suka part bg mkn ikan...angkat dia nak pegi tempat lain pun mengamuk2x dia...hehehe

laskar pelangi said...

wohooo! bestnyeeeee alahai...

mas saari said...

bestnya jalan2! gambar pun cantik2..

ifnirsweet said...

bes nya duk negara orang ^_^..boleh akak tolong saya?

http://i-am-ifnir.blogspot.com/2011/11/tahniah-untuk-sicomot-tapi-say.html

Juwita Jamaludin said...

yum yum sejuk2mkn ais krim ye.. teringat juga dulu ada ais krim roti tu..:)

sitiezahim said...

ehhh boleh makan ke ikan koi tuh..hihi

CintaZulaikha said...

gila lama tak singgah sini...rindu rasa ngn negara jepun..hehehe~~

mynameismy said...

sronoknye duduk di negara org!;)

Kamalia said...

eii.comei sungguh muka anum nih..siyes,baby face..
*komen xde kena mngena dgn entrykn*

Teratak Hami said...

Tak comelnya omiyage yang atas tu !!!

Cantik gambar2 ... tak kisah post gambar banyak2 dalam blog sebab ramai yang suker tengok.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

arrr citer study macam mana oke x???
ada test x lepas ni

Atashi In Hiroshima said...

x daye nak mkn eskrem sejuk2 gini..hehehe

mamaNoriz said...

uiskhhh...

dekat betul japanese tu tgok ikan ek!

best tul!

alexa yussida said...

sama kak!!wah ada kembar ke? hehe

n pic last tuh muka akak mcm intan ladyana skit..tp akak lg lawa la..hehe