Saturday, November 12, 2011

おめでとう @ tahniah hubby (^__^)

Ohayou minna san^^

おめでとう @ omedetou hubby :)

Hari tu bila tah lama dah la..hubby ada join satu photo contest dekat dai@ uni dia..saja2 je la masuk..kira masuk under kategori gaikokujin gakusei @ international student..sekali tup tup menang pulak..nombor 1 pulak tu..haha

Ada 3 kategori semuanya..student jepun, student luar negara and staff..sehari sebelum majlis penyampaian hadiah di adakan, orang yang menganjurkan dah call awal2 bagitau hubby menang..suh datang..tapi kira konon macam surprise la dekat orang2 lain..heheh

So tengahari semalam, diorang siap buat macam exhibition laa..letak semua gambar2 yang dipertandingkan..tak kira kalah menang..semua dah siap2 print dan tampal dekat hall yang dia buat..aa aku tak g pun..hubby je pegi..sebab lepas ambik hadiah hubby nak terus ke lab..dah la siap kena buat short speech lagi..haha..tapi tengok before pegi tu, takde pun hubby buat preparation nak cakap ape pun..dia taram je kot..dia kata ada member jepun lab dia rekod video tapi mana tah..tak tengok lagi..hehee

Gambar yang dipertandingkan. Gambar time kitorang pergi yuki no otani, di tateyama, toyama awal bulan 4 hari tu..pic dalam ni member kitorang yang pergi sekali time tu..boleh tengok entri di sini.

Gambar yang dah di framekan..gambar ni entri ke dua dari banyak2 yang dipersembahkan..huhu

Hadiah dia biasa je..kupon 5000yen @ rm200 untuk shopping di dalam dai je..boleh guna dekat koop or shokudou @ dewan makan

siap dapat sijil lagi..aaa nama hubby saja padam..saya tak sudi berkongsi nama suami..ekeke..

Berdasarkan emel yang hubby dapat..dia tulis dekat exhibition tu, dipertontonkan 32 gambar yang ditangkap di jepun oleh student luar negara, 28 gambar yang di tankapdi luar negara oleh student jepun dan 20 gambar yang di tangkap di luar negara oleh staff uni..

Banyak kan..hubby pun cakp gambar semuanya cantik2 je..heee..tapi luck hubby sebab menang..and kupon yang dapat tu tebal gila..yela satu 40yen..semua 5000yen..tak 125 keping tu..heheee..lepas ni boleh shopping dekat koop or shokudou la jawabnya..haha

Jya!

37 comments:

Aiman Isa said...

tahniah buat suami kak cik :)

Azzah said...

wah,siap dapat sijil lagi.tahniah

Saiazuan said...

waaa bestnye.. :D congrats!! ;)

Kak Eiza said...

おめでとう jugak...:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Omedetou
Mmg cantek pic tu
Tinggi giler yuki tu

Fizah Ibrahim said...

Hehe, bestnyaa, tahniah wat hubby akak.. =) n akak skali la, tumpang sekaki kan theheee

p/s: nt upload la vid speech suami akak tu hihii tingin tgk nih=D

Rozuan Ismail said...

tahnaih!ada bakat jadi photographer hebat!

PCL said...

woho..dh smpi Jepun pcl skrg nih, ohiyomgozaimasu..genki desuka?

tgk pic yg dipertandingkan...kelass..memang cantik, patut pon menang.tahniah pd hubby kamu.

Hanis MY said...

Omedetou.. Bestnyaa boleh tgk yuki tinggi mcm tu..weeee...

Asrul "iLham" Sany said...

tahniah encik hubby :D

Diana @ bilakukatacinta said...

gambor tu cantek....

Sunah Sakura said...

tahniah untuk hubby akak! ^_^

p/s: da lama tak jenguk sini, seronok tengok header...hehehe

Lieyly ︱ Alia said...

gmbar cntik :)

bestlah dpt hadiah..

eyida said...

tahniah :)

rosmina samin said...

Tahniah2 ;p

kueh bakar said...

biasa dengar.

'saya tak sudi berkongsi suami'

pertama kali dengar.

'saya tak sudi berkongsi nama suami'

ahaks.

dhiera said...

tahniah buat hubby kamu jugak~

Ina Nadia said...

Konnichiwa.O-genki desu ka.
Hee.Baru masuk kelas Jepun sebulan.Baca entri kat sini dapat menambahkan vocabulary Japanese Language.
Arigatou gozaimasu.

Soo Hae Daa said...

Wahhhh...tgi nye yuki tu.. Mmg tmpt tu cmtu spjg thun ke anum? Beshnya...sgt cntik...omedeto to ur hubby..!

Kamalia said...

Tahniah tuk hb awk..suke tgokyuki tu.. Kat siini ade gak tp lom smpt pegi lg..mmg cntik gmbr tuh.

Ain SSB said...

Aww bestnya! Omedetouu! :D

Asmara said...

omedetou! haritu nk pegi dah toyama tu tp sbb jishin balik msia tak kesampaian nk lalu dinding salji tu. last year pun hubby ada join kat dai tp saguhati, yg menang dpt 2mang. wuwuwu..
*gmbr tu mmg kireii!!

Shahir said...

brilliant, genius betul gambar tu!

محمد رازيق said...

wah, thiniah. nice pic. kat malaysia tak dapt rase..

caliph shuriken said...

omedetou ^^

cik aisha said...

tahniah...alhamdulillah rezeki tu...:)

Langkawi Ink.Com said...

Great pics !

cik zila said...

waa, congratz utk hubby kak anum.. :)

Jue said...

Cantek weh gambo tu. Congratz sbb mnang. Jeles den mdgrnya!aku suka dpt kupon tp pe yg aku x suka bila fikirkan cr nak belanjakan hahaha

MiSz fiFiEyQa said...

omedetou!!gambar tu memang smart la...

p/s:lama tak jenguk cni..header da bertukar..nice!! =)

Teratak Hami said...

Omedetou,
Sijil tu boleh guna untuk jadik part-time photographer. Tapi kena translate dalam Melayu/english dulu.

ZYASH said...

Tahniah..

Miszyuyu said...

congratssss

Adylia Qarissa said...

tahniah :)

Syaima' said...

omedetouuuu! smart gamba tuh! anyway bleh nampak gak lah anummm nama hubby uuu. cuba carik

Ina Nadia said...

Ina belajar dekat UiTM untuk kelas bahasa ketiga. :)

Tentang Kita said...

tahniah tuk hubby anum...itulah namanyer rezeki...