Monday, December 5, 2011

Happy birthday to hubby :)

Hari ni 5 disember genaplah my beloved hubby 26 tahun :) Otanjoubi omedetou beby chamm^^ heheh panggilan manja untuk mr.hubby..dulu mula2 saja main2 panggil je..lama2 terlekat pulak.heeee..Sempena besdey hubby..yang paling terfikir nak buat pun..buatkan kek la..pasal hadiah terfikir jugak..tapi macam tak tau nak belikan apa..lagipun biasa jalan keluar sama2 dengan hubby..so last2nyaa kek jela kan..nak beli apa2 nanti beli sama2 jela..and pakai duit hubby la..erkk..hahaa..tak keja kan..boleh dimaafkan la kan..heeee..lagipun susah nak pilih barang untuk lelaki ni..tak kena taste nanti rugi je beli mahal2..baik beli sama2 puas lagi baru best kann...walaupun namanya tak suprise la..heee

Berbalik pada besdey hubby..malam tadi berusaha la nak buat kek span with cream..erk aku taram jela nama tu..huhu..actually hari tu dah pernah try sekali nak buat..tapi gagal..maybe sebab takde mixer kot..kali ni dah ada mixer..so hasilnya better dari first time dulu..tapi tak boleh nak dikatakan 100% success jugakla..taktau di mana silapnya.huhu..nanti nak bertanya la dekat sifu2 yang hebat..heee

Kali ni kasi peluang hubby conquer satu entri letak gambar hubby je :P

Wajah ceria hubby :)

buat2 gaya nak tiup lilin..padehal memang tak bernyala dari awal..nak buat camne..hubby memang tak smoking pastu rumah pulak guna dapur letrek..memang takde harapan nak nyalakan lilin.heee

Time untuk potong kek~ sambil2 nyanyi lagu besdey^^

Atas dia memang saja buat macam tu..erk aku pun first time guna cream ni..susah jugak nak decorate dia..tak berapa reti..nak tulis2 atas dia..bahan tak cukup la pulak..and kek dia tak berapa nak jadi sebenarnya..kek span yang tak naik pun..and tak berapa nk lembut pun..sifu2 mintak tolong ajarkan camne nak buat kek span yang sedap..huhuu

Oh ye..kek tu patut kena masuk lama lagi dalam fridge kot..tapi sebab dah lambat pun time tu..pukul 1 lebih pagi kot semalam..so potong je la keknyaa..huhuu..

Apepun..happy besdey hubby..moga panjang umur murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang berpanjangan..berjaya dengan cemerlang dalam pelajaran..Love u forever and ever. Amin :)

Jya!

31 comments:

azam said...

selamat hari lahir ye...

:) 26 muda lagi ni

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Otanjoubi omedetou
sweet 26 gituewwwww
bagi ai cake tu dah terangkat uols....sukerrrrr

Asrul "iLham" Sany said...

hepi bestday en hubby

sodap kek tu

pos sket

:D

sitiezahim said...

betul ckp ayu..dr segi appereance dah full marks tuh hehe..mm pada saya kek span mmg susah sket nak buat (sbb tuh saya tak penah cuba hahaha)..sbb telur putih tuh yg memainkan peranan..rasaaanyyyeee laa..hehee...btw eppi besday to ur husben..:)

MiSz fiFiEyQa said...

kirim salam Hepi bday ye kat hubby tu...ehehe...ohh...x lame lagi bday sy...kak anum tolong buatkan kek boleh??? ☆☆tetibe☆☆
♥♥♥

Hanie_Dew said...

Otanjoubi omedetou to your hubby...

sebaya kita semua rupanya. huhuhuhuhu~~~~..

meh aku hadiahkan kepsi. kat sana takde kepsi ke anum.

mas saari said...

happy birthday utk hubby anum...

walaupun tak menjadi sangat kek tu tapi hubby mesti suka kan? sebab isterinya sendiri yang buat..

rara pinkmafia said...

wahhhh kek buat sendiri eh.

hepy buffday to hubby u =)

Addin said...

apa apa pun kek tu tetap nampak sedappp ^^

TiTi said...

hepi besday untuk suami anum ^_^

tp kek itu nampak ok, marveles! bak kata masterchef "saya suka gaya persembahanan kek ini, simple" :D

aReLaN said...

otan ome to ur suami.hohoho..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

sedapnya..dh la tgh puasa nie..mmg kecur liur tgk kek tu..hehe..

btw,sanah helwah tuk hubby akak....

Kuronofu91 said...

waaa...boleh bukak kedai kek ni...

athirahmazlan said...

whoaaaaa! nampak sedappp! :)

Fazlinil Irma said...

camna nak komen. resepi takda. jd x tau kat mana silap. hihii.

kek tu jd padat ke..?

umie naziera said...

oh,heppy besday

CintaZulaikha said...

26, samalahhhhhhhhh umur ngn akak..kalau hubby dah 26, puan anum plak umur brapa???

Saiazuan said...

appybudday :D

Rozuan Ismail said...

happy birthday to your hubby!!

cik zila said...

epi besday to hubby kak anum.. :)

Soo Hae Daa said...

happy bday to ur hubby... =)

cantik la anum kek tu...simple but nice..!!

p/s : hubby kte pon december boy...wuwuuwu..tp, tak tau dpt balik ke tak ni..wuuwwuuw..

saharinasaharudin said...

happy birthday to hubby akak cantikk :)

Asmara said...

HB utk hubby anum. (eh nama hubby sama ek)hehe.. moga terus dirahmati dan diberkati. Amin..
*biasa kalau span kek buat meringue tu kene betul2 jd(telangkup tak jatuh), baru jd span. :D.

Teratak Hami said...

Happy Birthday to your hubby.... mudanya !!!

Miszyuyu said...

nampak cedap kak..umm ummm cream cheese ke ape

nur amalina athman said...

happy birthday to ur husband..:)

akak, kek tuu nmpak simple, but nice..:)

Nadiaz Namikaze said...

waa..same ngan besday sy la..
huhu..hepi birthday to ur hubby,kak..
semoga bahagia n hepi2 selalu^^

E-na Lovely Kitchen said...

omedetou otanjoubi utk hubby anum...moga terus bahagia n sihat selalu...mesti bangga hubby dpy kek hasil tgn wife tercinta...thumbs up anum berjaya buat sndiri birthday cake yg comel....
klu kek span biasanya masa asingkn putih n kuning telur make sure tiada sdkit pun kuning telur yg termasuk dlm putih telur, kemudian pukul putih telur sampai jd meringue bila tebalikkan bowl putih telur tak tumpah pd kiraan 10. takpe pas ni buat lg mesti jd cantik...

Tentang Kita said...

hepi birthday to hubby anum...birth day hubby anum n linniey beza sehari jer...tq for the wishes.....:-)

nur easy said...

barulah yang teristimewa kan.. selamat panjang umur ;)

Syaima' said...

otan omed to pesbuk ke san. haha. beby cham tu beby macham ke? haha.