Tuesday, December 6, 2011

Pekan yamanaka onsen

Sambungan entri sebelum ni..jalan2 di area yamanaka onsen.haritu tengok pokok2..kali ni entri tengok2 pekan dia...
sapa setuju cakap pokok ni comel?? 

Pekan yamanaka onsen..pekan kot sebab kecik je..tapi nampak cantik pekan dia..huhu

Oh ye..ade satu tempat tu..tapi tak snap gambar pun..diorang buat macam tempat orang boleh duduk la..tapi boleh rendam kaki sekali..dengan air panas ni la..macam best je..sejuk2 pastu rendam kaki dekat air panas..tapi ramai pulak orang and malas nak kena bukak stokin, kasut bagai..so tengok jelaa...heeee

Jya!

Jalan2 di Kakusenkei@ Yamanaka Onsen


Gambar dekat bawah ni, dekat area yang kitorang pergi tu..yang cantiknya area tu ada air terjun..rasa nak terjun je tau..tapi dah konfem2 laa air tu sejuk kot..huhuuu..mampu tengok je la..heee..time tu pun kalau tengok daun banyak yang hijau2 lagi..yang dah oren2 pun banyak..time sekarang ni taktau la pulak kan..dah luruh kot..

ramai jugak orang
cantik sangat
menapak sikit nak amik gambar dekat area bawah tu tadi walaupun takde ape sangat pun.huhu

Next lepas tu jalan2 kejap dekat pekan dia..kecik je pun pekan dia..sambung dekat next entry nanti..Jya!

Monday, December 5, 2011

Happy birthday to hubby :)

Hari ni 5 disember genaplah my beloved hubby 26 tahun :) Otanjoubi omedetou beby chamm^^ heheh panggilan manja untuk mr.hubby..dulu mula2 saja main2 panggil je..lama2 terlekat pulak.heeee..Sempena besdey hubby..yang paling terfikir nak buat pun..buatkan kek la..pasal hadiah terfikir jugak..tapi macam tak tau nak belikan apa..lagipun biasa jalan keluar sama2 dengan hubby..so last2nyaa kek jela kan..nak beli apa2 nanti beli sama2 jela..and pakai duit hubby la..erkk..hahaa..tak keja kan..boleh dimaafkan la kan..heeee..lagipun susah nak pilih barang untuk lelaki ni..tak kena taste nanti rugi je beli mahal2..baik beli sama2 puas lagi baru best kann...walaupun namanya tak suprise la..heee

Berbalik pada besdey hubby..malam tadi berusaha la nak buat kek span with cream..erk aku taram jela nama tu..huhu..actually hari tu dah pernah try sekali nak buat..tapi gagal..maybe sebab takde mixer kot..kali ni dah ada mixer..so hasilnya better dari first time dulu..tapi tak boleh nak dikatakan 100% success jugakla..taktau di mana silapnya.huhu..nanti nak bertanya la dekat sifu2 yang hebat..heee

Kali ni kasi peluang hubby conquer satu entri letak gambar hubby je :P

Wajah ceria hubby :)

buat2 gaya nak tiup lilin..padehal memang tak bernyala dari awal..nak buat camne..hubby memang tak smoking pastu rumah pulak guna dapur letrek..memang takde harapan nak nyalakan lilin.heee

Time untuk potong kek~ sambil2 nyanyi lagu besdey^^

Atas dia memang saja buat macam tu..erk aku pun first time guna cream ni..susah jugak nak decorate dia..tak berapa reti..nak tulis2 atas dia..bahan tak cukup la pulak..and kek dia tak berapa nak jadi sebenarnya..kek span yang tak naik pun..and tak berapa nk lembut pun..sifu2 mintak tolong ajarkan camne nak buat kek span yang sedap..huhuu

Oh ye..kek tu patut kena masuk lama lagi dalam fridge kot..tapi sebab dah lambat pun time tu..pukul 1 lebih pagi kot semalam..so potong je la keknyaa..huhuu..

Apepun..happy besdey hubby..moga panjang umur murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang berpanjangan..berjaya dengan cemerlang dalam pelajaran..Love u forever and ever. Amin :)

Jya!

Saturday, December 3, 2011

Last picture @ Natadera

Gambar2 last ni macam wish2 pelawat2 yang datang ke temple dekat sini la kiranya..huhu

Bye2..sehingga berjumpa lagi Natadera..bila pulak taktau la..huhu^^

Jya!


Friday, December 2, 2011

Autumn in my heart @ Natadera


Heheh..bila dah banyak2 gambar nampak macam sama pulak..tapi lain2 tempat sebenanya..oh ya..otanjoubi omedetou to Kak Ayu dan juga my friend, Aida :) Moga panjang umur and murah rezeki^^

Jya!

Thursday, December 1, 2011

Berkoyou sampai ke gua @ Natadera

Heheh..boleh pulak berkoyou sampai ke gua kan..cerita di Natadera hari tu lagi..erk kalau boleh nak cerita satu2 dekat tempat tu..so dah berjela2 entrinya..erk nak letak gambar je sebenarnya..huhu..lepas jalan dekat area tasik dekat entri before ni kan..last2 sampai ke area kena mendaki la pulak..curam la jugak..jalan tu kecik..and kalau la terjatuh ke bawah..erk mintak simpang la kan..tinggi lak tu..risau jugak sebab rasa kasut yang pakai hari tu macam licin sikit..huhu.tapi ok je sampai ke atas..

Tengok family yang mendaki siap bawak anak kecik u lagi la..risau je tengok.ingatkan ada apa la dekat atas tu kan..rupanya ada macam gua kecik je..takde ape pun..tapi view memang cantik la..boleh nampak dengan jelas kawasan dalam natadera tu..


Tak lama sangat pun dekat atas tu..lepas amik gambar turun balik..time nak turun ramai pulak yang nak naik..tapi budak2 kecik macam excited je nak mendaki naik kan..suka la sebab konon2 macam adventure gitu kan..kita yang besar ni pulak cuak..heheh..maam mana nak daki gunung fuji nih..hahaha..

Jya!

p/s: oh ye..start dari entri ni kitorang dah tukar lens fish eye..tu gambar jadi bulat2 pulak..saja nak pelbagaikan gambar :)

Welcome december too..cepatnya masa berlalu..sejak jadi surirumah ni.rasa masa seriyes berlalu sangat cepat..kalau time keja dulu rasa lambatnye laa masa berlalu..huhu..