Sunday, January 8, 2012

1st snowboard 2012 :)

Samalam dah penat sangat2 nak tulis blog..dah tak larat..heeee.. nak cerita pasal aktiviti semalam..semalam kitorang pegi main snowboard..heeeee..dah la sebenarnya ada kelas nihongo untuk hari 1st..boleh pulak ponteng sebab nak main snobod kan..heheee..kelas nihongo tu kalau pegi 12kali kelas dia..means cukup semua la..akan dapat balik full duit yuran..tapi nak buat camnekan..dah terplan nak main snobod semalam..terpakse la tak pegi kelas tu..erk..haha

Ok..sambung cerita snobod pulak..memang excited nak g main..ikutkan, ni tahun ke 3 main snobod ni..kalau campur2 sebelum ni pernah main 4kali je pun..masuk semalam baru main untuk kali ke 5..pegi samalam berlima..lagi 3 orang member hubby budak kosen..bertolak dalam pukul 7.15pagi camtu la..perjalanan dalam sejam lebih sikit..start main pukul 9.40pagi camtu..

tengah tunggu orang..nak turun balik dah time tu.huhu
Kitorang main start datang tu sampai la rehat dalam pukul 12.30pm tu..ada tempat rehat disediakan..makan nasik+ebi dan jugak roti..dekat atas tu orang jual makanan mahal sikit la..tapi sebab malas nak bawak bentou kan..hubby malas nak bawak sampai atas..lepastu, ada budak2 lain jugak..kalau kitorang je ada bentou orang lain takde pun tak syok pulakkan..nak sediakan banyak2 takut tak tersediakan je..huhu..pukul 2pm sambung lagi main sampai pukul 4 lebih sikit..dalam 8kali la jugak naik chairlift tu kot...seriyess bestttt sangat..tapi sekarang ni terpaksa mengalami kesakitan seluruh badan yang amat sebab banyak kali la jatuh semalam kan..wuwuu..

Kalau main biasa je setakat buat zigzag tu..jalan kedepan macam biasa maybe la takkan banyak sangat jatuh and takkan sesakit ni..tapi sebab nak belajar buat 'S' kan..nak buat 'S' ni kena pandai pusing kebelakang..aa tak reti nak explain..tapi untuk beginner memang banyak jatuh la..macam2 gaya jatuh..time main sakit..tapi boleh tahan..time dah lepas main ni lagi la bertambah sakit..tapi sabo jela kan..haha

Hasilnya at the end of the day semalam..boleh la kot buat 'S' tu..haha..tapi jatuh2 gaklaa..tapi ada improvementla dari datang sebelum ni..huhu..lepas ni taktau la bila pulak nak pegi..actually ada orang ajak pulak hari ni tapi taklarat la kan..dengan badan sakit2 ni..next2 time la..heee


Jya!

 

14 comments:

nur amalina athman said...

wahh..bestnya..:)

Ina Nadia said...

whoaa.bestnya..mesti seronok dapat belajar kan?

aDiB sYaZWaN said...

bes gilerz kot!
bile lah nak dapat camni!
sobsob~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg best main snowboard but lepas tu sakit badan khen....owh uols sorang jer gegurl ekkk....

OmbakBaik said...

kene urut2 la ye pas bersnobod

Syaima' said...

weeee pergi jugak main snobodd dah lama u tak sabar kannn. hehe.pro dah la ni! main puas2 next year nak kena pregnant dah ni. haha (selamba je buat dateline untuk u)

umie naziera said...

waa bestnyerr..golek2 dlm salji..heheh

saharinasaharudin said...

wahh,bestnya.teringin jgk nak men snowboard :)

Rozuan Ismail said...

haha.cumelnya pakai topi atas kepala tuh

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

wahhh besttt besttt besttt!!! zuan tringin nak rasa snow, tringin nk naik bnda 'alah' tu.. tringinnnnnn :D

Hanis MY said...

haha lawak yg amat komen syaima... betul tu main puas2 nasib la akak ni tak de perasaan nak main takat nk guling atas yuki je, cukuplah percubaan pertama yang jatuh gedebush dan menyakitkan badan uwaaaa takde skill dlm sports kut tsskk...

mas saari said...

syoknya!!!

Cik Lia Lomi said...

wah, bestnya!!

Miszyuyu said...

kak ade jth tergolek mcm ayam golek? perghh ole jd pelagak ngeri tu hahahha