Thursday, January 26, 2012

Yuki@snow

Minggu ni memang meriah dengan snow dekat sini. Start 2 hari yang lepas lagi. Tapi baru semalam nampak betul2 lebat..huhu

pakcik tenki yohou cakap hari2 snowing minggu ni.huhu

Tak payah susah2 nak paham dia tulis apa dekat atas tu..tengok tarikh pastu tengok ada gambar snow tu boleh la paham2 sendiri.heee

gambar kelmarin..yuki baru nak start2 turun

ni pulak semalam.sekejap je dah jadi tebal

Kalau hari2 turun lebat, semakin meninggi la yuki nampaknya..tapi tahun lepas awal2 bulan pun dah banyak yuki macam ni, tahun ni macam lambat sikit.semakin sejuk la lepas ni nampaknya..dah nak kena start souji kereta la lepas ni..nak keluar pun semakin susah la nampaknya.

Tak sabar nak buat yuki daruma@snowman :)

Jya!

26 comments:

umie naziera said...

uiii,tebalnya yukiiii

sabar kagawa japan said...

woww anum akak tgk kt nhk tv kt sini lebatnyee yuki kt nihon....rinduu gileee dgn yuki...huhuuhuh

Miszyuyu said...

ayokkkkkkkkkkkkkkkkkk salju lebattt dh turunnnnnn :-ss

Asmara said...

tu la tengok news semalam, mmg lebat belah laut jepun. lmbt sikit kan taun ni. selamat beryuki daruma!

visitme@FaTiN cOrNeR said...

waa..bestnya yuki..mcm winter sonata..wee...hehehe..*berangn g jepun

nur amalina athman said...

tebalnya yuki..:)

Teratak Hami said...

terasa nak golek2 ....

Cik Lia Lomi said...

hehehe, faham-faham sahajalah tengok laporan tu walaupun tak faham..wah, best2! tebal yuki tu..

adarnadzmie said...

byknya salji dik... sejukkkk...haha

Cik TeN10 said...

ktorang msa 1st year dtg dulu excited la nk buat yuki daruma.. tp skrg ni lg syokk hibernate lam futon je.. kih3

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tebalnya snow.. zuan still lemah katana ngan hiragana.. hmm nyesal x bwk balik buku nihongo time cuti ni

Cikpuan rara said...

wahhhh mst sejuk giler kan.

dhiera said...

tebal ye yuki~ mesti sejuk gile ka??

mas saari said...

tebalnya salji...memang sejuk sampai ke tulanglah ni!

nanti jangan lupa update pasal buat snowman ye..heheeee

Adylia Qarissa said...

wah bestnya dapat main salji....

syafisyifa' said...

nampak je pun dah ngeletar...hihi.sejuk

meyda said...

aiyakkk... x faham tulisan jepun. hehehe...


seronoknya leh main yuki kat sane selalu... ;)

sue-sama said...

rindu dgn yuki

jeBateja said...

omak aiiii...mcm tu punya salji....keta tu dah mcm jadi ais plak aaa....pehhhh

Aida Lela said...

cantik dah nampak macam ais ABC. hehehe..

*mesti sejuk tak ingat nih

Qani'ah Mawaddah said...

bestnya..kat Irbid tak turun...

Qani'ah Mawaddah said...

bestnya..kat Irbid tak turun...

rosmina samin said...

Salji best!!!!!!

aReLaN said...

kita yang dari malaysia je semangat time fuyu n yuki turun.nihonjin sme mengeluh ble yuki sbb nk kna souji.hahahah

annshana0706 said...

yuki!! time ni sesuai gather ramai2 duk kat kotatsu, makan nabe pot...wah!!

aizamia3 said...

ai tengok pun dah teruja, tu belum lagi ke sana..