Friday, February 17, 2012

Dango

Apa itu dango?
Baca sini~ dango

Penah makan dango before ni
Tapi tak sedap mana

Yang ni boleh tahan laaa
Yang hijau tu lagi sedap kot..
Tapi besar sangat pulak.haha


Dalam gambar nampak kecik
Tapi besar kot sendiri rasa
Kalau besar pastu makan banyak2
Cepat muak kot huhu

Jya!

18 comments:

Adylia Qarissa said...

macam best jer makanan ni akak :)

yatie chomeyl said...

akak xpernah try sbb tkut xsedap kang termuntah pulak hehehe

azam said...

mmm...macam sate ikan bakar je...

sedap kot ni

iszieylyanziy said...

cam best,,tapi pe rasa dia,,,xpernah try pom,,,

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dango~ macam sedap.. kena take note ni, nextime kalau ada terjumpa boleh try :)

シャイマ said...

hehe tak suka dango.lenguh nak makan. haha. tapi i pulut pun tak suke :p

Asmara said...

anak akk suka betul dango. lg2 yg salut kacang merah, kalau jumpa harus beli. ;D (bdk2 ni dah tekak jepun) hehe..

mas saari said...

nampak sedap!!

ADEEYA said...

bila dekat nampak kecik. tp gambar yg bawah tu jauh nampak besar lak huhu :D

Hanamiko Sakura said...

comel lah... macam sate...hihi

Kuronofu91 said...

ouhh...selalu tgk dango dlm anime jer...ni first time tgk yg real....dango kelabu tu macam selut jer, hhaha

umie naziera said...

bab2 makan xkesah kecik ke besao..heee,balun saja

nur amalina athman said...

dango ni dibuat dari apa ?

senyumSOYA said...

rsa cmna? heheheh..macam bsaq ja... ^^

syafisyifa' said...

oh blog FMTY dah tukar kulit comel hihi...dango ni rupa dah mcm sate ikan kan.tapi rasa lain la kot noh

Cik TeN10 said...

sy xsuka sgt dango.. sy lbh suka mochi.. =)

Nisa Greennnpanda said...

bolat2...comel aje tgk...

bile sbut dango, sy juz leh pikir "Hana Yori Dango", hihi~... ^_^

fika79 said...

natsukashiina dango..teringat lagu dango sankyoudai..nihon tte iina..