Thursday, February 2, 2012

Jom souji kereta


Hari ni rasa nak menyejukkan diri diluar rumah.
So saja la g souji(bersihkan) kereta.
Dah 2 hari kot kereta tak jalan and tak souji.
Tu pun yuki atas kereta dah mula mengeras.

Kalau pakai baju berlapis2..(tadi pakai 3 lapis je)
Sarung tangan yang tebal..ok je
Boleh tahan la duduk lama2 main yuki tu.huhu


Cuaca nampak ok je hari ni..cerah.huhu
Keadaan di parking kereta
Ohoho kesian kereta kitorang ni.isk2
Tapi kesian lagi kereta sebelah ni.haha.da lama tak souji rasanya orang ni.
Hasil lepas dah souji.dah nampak cermin kereta.
Time balik yuki dah start turun balik.huhu

Sekali sekala souji kereta ok kot.
Kalau hari2 penat la jugak.huhu

Jya!


25 comments:

Ikr@m said...

wah kalu men salji tiap2 hari best x??

Diera Tekikushika said...

waaaa best nya salji !

Rozuan Ismail said...

tapi, kalau asyik yuki, mesti rindu musim panas kan

kueh bakar said...

apsal tak soji skali keta sebelah? nampak mcm iglu dah...hahaha

mas saari said...

penatnya nak bersihkan salji2 tu kan? macam akak yang tak biasa main salji ni mesti rasa seronok je tengok..

nabila azmi said...

hehe..hari2 mmg pnt..=)

cik chinta said...

beshnye. bile la dapat ek. ihih

Mr.Clive said...

shnowwwwwww! bestnyeerrrr! hehe :P

Hanis MY said...

takpela anum leh bersenam... weee jom buat yukidaruma tapi versi alam maya jelah wuwuwu...

ADEEYA said...

Huhuhu seronoknya main yuki :D

umie naziera said...

nampak mcm 'busut salji' pulak,hahaha

nur amalina athman said...

haha..keta kat sebelah tuu lagi tebal slji tuu..:))

zaffira said...

haha.keta sebelah tu btul la mcm busut salji, mst dia malas nak bersihkan. dok umah tido lg best kot. ;)

Kuronofu91 said...

kat sini sejuk musim hujan lak....

aReLaN said...

kalau nak souji tiap2 hari memang letih la.hahaha..tapi ok apa.leh jadi cam exercise. :p

ZYASH said...

ptg tadi mimpi m'sia beryuki, pastu panggil yuki pulak tu, tal panggil salji...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

kalau lama tak buang salji boleh tak jumpa keta letak kat mana..hihi..

Cik TeN10 said...

patah la pinggang nak cuci tiap hari.. hahaha

Naz ( ナズ ) said...

salji di sana memang semakin tebal ke?
tengok berita di TV3 Malaysia tadi ada kes kematian disebabkan salji runtuh di onsen.
semoga Tuhan memurahkan rezeki tuan blog di sana walaupun dalam cuaca yang sebegitu. :)

Langkawi Ink.Com said...

Janganlah teruk sangat turun.Saya ada session kat Hakodateyama first week of March nanti.Family kat sana cakap,Hikone pun teruk kena "hammering" dengan snow huhuhu.

Kamalia said...

betul..kalau tetiap hari konpem muak..
kena pakai glovekan,kalau tak tangan jadi sakit sangat..

Nadiah Sidek said...

beza betul winter kat sana dengan kat sini >_<

Sunah Sakura said...

gulpp....kereta sebalah tu da tak nampak pape da..ahahaha

saharinasaharudin said...

akakk,blog makin comelss :) bestnyee dpt main yuki.kat sni main ujan jela :)

Langkawi Ink.Com said...

Daruma..baik yang real kaler merah tuu ataupun yang dibuat dari salji tetap menakutkan.Saya dah sembunyikan beberapa daruma kat rumah sebab rasa macam dia dok jeling kat kita pula :)