Monday, February 20, 2012

Taikyokuken


Hari tu ada aktiviti taikyokuken
Actually sendiri pun first time dengar pasal taikyokuken ni
Taikyokuken = chinese military arts of chin clan
Macam tai chi tu la lebih kurang

Nampak macam simple je
Tapi kalau buat lama2 penat jugakla..huhu
Cikgu dia orang jepun..dah tua pun tapi nampak bertenaga je
Kita yang lagi muda ni pulak cepat penat haha

Majority nihonjin je yang datang
Gaijin@ orang luar 3 orang je..lagi 2 tu amerikajin@ orang amerika
 

Yang best kelas ni muryou@free je heee~
Tapi sekali ni je kot kelas taikyokuken ni
Banyak sangat step pening gak laa
Tangan tu rasa macam nak bersilat pun ada.haha

Jya!

18 comments:

Hanis MY said...

bestnya bersenam ala org jepun...

azam said...

taichi la ni kot......
:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm pasni mungkin ada la yang buat kat taman2 tasik kat msia ni :D

adarnadzmie said...

syoknya tgk org senam ala silat gitukan..hehe

ANISA said...

wahhh...mcm menarik je aktiviti ni...semua org leh buat...xkire umur,jantina

kak mah said...

Walaupun pergi sekali ikut serta,sekurang-kurangnya bila balik Malaya boleh cerita ..pengalaman ini.

ADEEYA said...

Mcm best je mcm gaya taichi ada gak hehe

umie naziera said...

haha,abih la jackie chan xdpt cari mkn ;P

Amirah Adnan said...

wow.. bestnye kak anum.. mane nye gambar akak exercise? hehe

aReLaN said...

kalau cam tai chi,slow la kan???ala...nak yang laju cam bruce lee takde ke???hehehe

Cik TeN10 said...

Ahaaa nihonjin mmg sihat dan kuat..mostly sensei kat sni dh umur 40,50 tahun keatas tp nmpak mcm berumur 30 je..

Cik Muda said...

derang ni jaga kesihatan melalui senaman mcm nih..hmmm.....~

mas saari said...

kalau tengok diaorang buat macam senang je kan? tapi nak ikut susah..

Nadiah Sidek said...

a'ah, nampak macam tai chi je

Cik Rose Cute said...

hihihi mesti seronokkan...follow sini..

dhiera said...

macam best je.. kalau saya mesti nak lagi lagi dan lagi sebab free. hehehe

MiSz fiFiEyQa said...

amboih...ber-taichi nampak!!hehe

Teratak Hami said...

mcm gaya taichi ..