Thursday, February 9, 2012

たこやき@takoyaki


Rasa nak makan takoyaki
Last2 buat jela kan

Tapi yang buat punya tak sedap macam dekat kedai pun
huhu


Nampak macam cantik je bulat2 kan..
Tapi jangan tertipu.haha

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hari ni bancuhan dia sikit je
Tak dapat nak gambare buat bulat2
Buat separuh bentuk je
Macam kuih cara pulak.haha


Jya!

p/s: duduk tepi pc ni asek nak tekan danbou je nak onkan tapi toyu baru habis la pulak..uwaaa..samui!

29 comments:

saharinasaharudin said...

takoyaki.sedapp.rin pun ska makan.tp bleh mkn sebijik dua je.mkn bnyak rin muak.hihi.

p/s,lawa shape takoyaki akak.bulat mcm ball.hihi :)

Ijah EmoTemo said...

teringin nk makan takoyaki tp tak pernah lg try heheh

harleena said...

amendanya tokayaki tu? ingatkan macam kaya ball....

cik dila.. said...

tatao jugak takoyaki ni mende..hihi..teringin nak rasa. :P

ADEEYA said...

danbou tu apa?

Atie iskandar said...

kak, mahal tak harga tempat untuk buat takoyaki tue kat sane transfer duit malaysia? kat sini xde la..
teringin nak buat..
akk bitau kat blog kite ea..

Naz ( ナズ ) said...

nampak sedap. :)

cik dila said...

tak pernah rasa makanan ni.

nmpk macam menarik tp tak jumpa pulak org jual area sini.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

toko yaki? prnah mkn kat qb penang dlu.. sedap :D

nur amalina athman said...

rasa dia mcm mana?

umie naziera said...

bulat kecil,bulat kecil bulat la besaaar..heeee ;)

PatinPasta said...

Salam,
Jeles tengok! Dah lama tak makan.

Serious cantik dan bulat je nampak.

Hari tu saya buat (guna pan sebab tak de takoyaki maker), time nak flip tu habis hancur. Geram punye pasal, makan dengan sudu. :)

mas saari said...

sejuk2 ni mesti asyik nak makan je kan? nampak sedap takoyaki tu..

jeBateja said...

Ini makanan jepun ke...mcm makanan malaysia jerk...yg ada kaya kat dlm tu...ahakz

Nadiah Sidek said...

takoyaki tu apa? macam donut ke?

cimöt said...

hebatnya reti masak japanese food sendiri..

aReLaN said...

nampak sedap.dah dekat 2 tahun tak merasa.hmmmm...bila sejuk2 memang syok la ngadap takoyaki panas

Miszyuyu said...

aaaaa sedappp.. sy dh lama xmakan ni! grrrrrrrrrr ;((((

Cik TeN10 said...

akak pakai tepung biasa ke ?.. kitorang salu buat pakai tepung yg memang utk takoyaki tu.. dkat belakang pack tepung tu ada sukatan dan cara mcm mna nk bcnuh tepung tu.. sedap sgt mcm kt kedai tau !! try la.. :)

Amirah Adnan said...

takoyaki? amende tu kak? hehe.. nak resipi boleh? buat lah entry pasal resipi kuih tu kak.. pelisss ;p

Lily said...

wah, mknn jepun. Nampak sdp ^^

nur easy said...

makan panas2 sedap kan..;)

yatie chomeyl said...

toyu akak pun dh habis..hr ni nak kena isi tp memikirkan nk kena angkut naik tgkt 5 18L toyu tu....adoyaiiiiiii

シャイマ said...

yummy!! nanti bwk bekal byk2 tepung takoyaki..

ariana said...

Bagusnya dpt masak sendiri japanese food ye..nmpk mcm sedap ..ada rasa mcm kaya ball kat Msia ke..?

khairunnisa ♥ said...

dapat makan Takoyaki bila ada Kuching Festival je kat sini.. sobss..

sailaaf said...

terliur.macam kaya ball mula2 tu..

ZYASH said...

Pandai nyer buat ne... Adik zy suka mkn ne tau...

Miss Sue said...

erk ? my febret food ! selalu makan kat the mines...xtahu nak buat sendiri ..huhuhu..:(