Thursday, March 8, 2012

Resepi makanan jepun


Nak ajar sendiri pun tak pandai sangat
Tengok je dekat link ini
Satu channel dekat youtube ni
Macam2 jenis makanan ada
Pilih je..yang jenis buta@pork tu tak payah la kan.huhu





Suka cara chef ni masak.nampak sangat terer.
Dia masak nampak semua pun macam senang je nak buat
Tapi hakikatnya senang ke tak kena sendiri cuba la huhu

Saja letak satu contoh cara nak buat ebi fry
Resepi lain2 boleh tengok dekat link atas tu k :)
Oh ye, nama channel dia cam tak sesuai sangat la pulak kan
Tapi takpela, nama tak penting
Yang penting boleh belajar banyak resepi dari situ

Satu lagi, resepi jepun ni
Memang biasa letak sake@arak.mirin
So benda2 yang tak halal tu ubah sendiri tak payah letak la huhu

Jya!

15 comments:

kak mah said...

Ubah resepi ikut selera melayu..

Kuazue Mohamad said...

huhuhu.. bagus yer... mcm nak coba ler.... hu\hihi... mcm teror... sory lama tak dtg menjenguk.. kebizian tahap lampau...

ZYASH said...

Cak...sowi..lame tak jengah kat sini...so..so.miss u so much dear anum..

sitiezahim said...

hehehe rasanye semua chep masak macam senang aje kan..hakikatnye kita kat dapur ni tonggang langgang hahaha

Asmara said...

Akk pnh ikut cara buat okonomiyaki dia. Masa awal2 dulu cari resepi jumpa cooking with inu ni la. Hehe..

シャイマ said...

selalu tgk channel ni kat utube last year, last year smgt masak nihon no ryouri this year dah tak dah haha. tapi every time tgk mesti mute sbb suara dia annoying ;/

Miszyuyu said...

hahhaha sy suke gak tgk cooking with dog ni.. syok tgk dia msk..yg dia wt kek stobery tu perghh mudah gile..

Rai said...

saya biasa search resepi makanan jepun kat cookpad..banyak pilihan.. ada gambar step by step.. youtube saya cam lemah sikit.. hahhaa..

mas saari said...

menarik...nampak senang je!

cik norai said...

norai pun selalu tengok cookingwithdog ni.pastu selalu tengok cookpad.com. menarik kan!

cik norai said...

norai pun selalu tengok cookingwithdog ni.pastu selalu tengok cookpad.com. menarik kan!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nak blaja memasak :D

umie naziera said...

mmg suka tngok masak memasak nie

nikoniko_mama said...

oo..sankou ni narimashita... ^ ^ anak akak yg Husna tu suka makan udang.. kalau buat camni sure dia suka.. demo, serbuk roti tu cam mahal je kat mesia ni.. hihihi... ;)

nikoniko_mama said...

oo..sankou ni narimashita... ^ ^ anak akak yg Husna tu suka makan udang.. kalau buat camni sure dia suka.. demo, serbuk roti tu cam mahal je kat mesia ni.. hihihi... ;)