Wednesday, February 29, 2012

Yuki


Ahaa..banyak tempat dekat jepun hari ni macam turun yuki lebat kan..
Semalam masa tengok tenki yohou@ramalan cuaca..
Pagi turun yuki, petang kumori@mendung camtu..

Tapi hari ni tengok balik tenki yohou.
Pagi kumori..petang hare@cerah pulak..haha
Tak turun pun yuki..
Yuki yang sedia ada pun semua dah mula mencair..
Okla tu kan..
Aaa..lagi sejam saya ade appointment dengan cikgu bahase jepun baru.heheh

Lepastu nak sambung aktiviti berbasikal lagi..huhu
Mainichi himasugiru@terlebih free yo!

Jya!

p/s: Dulu ade orang tanye jya tu ape..jya tu macam bye la..jya tu bukan name saya.huhu~

Tuesday, February 28, 2012

ii tenki~


ii@ baik(byk makna jgk sbnrnya)
tenki@cuaca
So maknanya cuaca yang baik camtu la..

Dekat luar hari ni hare@ cerah gilaa..
Dah la tengah hima@free gila ni..
Taktau nak buat ape

Rasanya hari ni pun nak mengayuh beskal lagi la
gi toshokang@library la kottt
huhu

Jya!


Monday, February 27, 2012

Kyou @ hari ni

Baru lepas makan onigiri feveret.haihh hari2 nak makan onigiri.suka sangat.huhu.Baru balik dari kelas shaberiba jugak sebenarnya.dulu awal2 naik kuruma@kereta g kelas..lepas tu bila dah tau naik densha@tren, saja nak naik densha pulak..lepas tu, sekarang ni dah bosan naik densha, hari ni julung2 kalinya g kelas tu naik jitensha@beskal.huhu..dalam 20 minit jugak kot mengayuh basikal..dengan sejuk2nya..dah la jalan ingat2 lupa.nasib dah try hafal chizu@map before g tadi..tak sesat la..hee..mase balik tu, yuki@snow turun sikit2 pulak tapi tak lebat pun la..sampai rumah yuki dah stop dah..selesai dah kelas hari ni..kelas seterusnya jumaat dan sabtu..

Jya!


Oyasumi

Ngantokkkk.. Huhuu..

Friday, February 24, 2012

Yuubinkyoku @ Post Office


Hari tu baru first time g yuubinkyoku
Tu pun saja nak folo je
Nak pos barang ke member sebenarnya

Kecik je yuubinkyoku dekat sini
Ada 2 kaunter je
Yuubinkyoku yang besar pun ada je
Tapi jauh sikit dekat area eki huhu

Lambang pejabat post sini yang macam bentuk T tu
Meja nak isi borang etc
Kaunter
Kitte@ stamp 

Comel je stamp dia..huhu
Tapi macam gambar print pun ada.

Jya!

Thursday, February 23, 2012

Kek batik je


Tengah rasa malas nak update blog
Tapi update je la sikit.huhu
Entri pendek jaa..

Terasa nak buat kek batik lak aritu
Takde la nak makan sangat
Saja nak abeskan stok je.huhu

Hasilnya jadila kek batik yang tak seberapa ni..


Jya!

Monday, February 20, 2012

Taikyokuken


Hari tu ada aktiviti taikyokuken
Actually sendiri pun first time dengar pasal taikyokuken ni
Taikyokuken = chinese military arts of chin clan
Macam tai chi tu la lebih kurang

Nampak macam simple je
Tapi kalau buat lama2 penat jugakla..huhu
Cikgu dia orang jepun..dah tua pun tapi nampak bertenaga je
Kita yang lagi muda ni pulak cepat penat haha

Majority nihonjin je yang datang
Gaijin@ orang luar 3 orang je..lagi 2 tu amerikajin@ orang amerika
 

Yang best kelas ni muryou@free je heee~
Tapi sekali ni je kot kelas taikyokuken ni
Banyak sangat step pening gak laa
Tangan tu rasa macam nak bersilat pun ada.haha

Jya!

Sunday, February 19, 2012

Rasa Sayang


Bukan lagu rasa sayang eh tu
Nama kedai mesia dekat sini
Satu2nya kedai mesia dekat area sini


Jya!

Comel tak


Ni pun bukan buat sendiri
Ada orang yang rajin buat banyak2 tepi jalan
Kitorang berenti amik gambar je.huhu



Comel kan
Jya!

Saturday, February 18, 2012

Macam-macam gaya :)

Dont try this at home!
haha

Aksi mana paling bergaya? heee


Jya!

Friday, February 17, 2012

Dango

Apa itu dango?
Baca sini~ dango

Penah makan dango before ni
Tapi tak sedap mana

Yang ni boleh tahan laaa
Yang hijau tu lagi sedap kot..
Tapi besar sangat pulak.haha


Dalam gambar nampak kecik
Tapi besar kot sendiri rasa
Kalau besar pastu makan banyak2
Cepat muak kot huhu

Jya!

Thursday, February 16, 2012

Yuki daruma lagi :)

Kali ni bukan yuki daruma yang dibuat sendiri huhu
Masa ke eheiji temple tu memang ada
Just ambik gambar je
Diorang siap letak lilin lagi dekat dalam dia heee

kawaii nee~
Erk ni bukan mr.snowman la kot..huhu
Tapi pandai betol orang yang buat nih..

Heheh bosan tak asyik cerita pasal yukidaruma je
hihi :D

Jya!

Wednesday, February 15, 2012

Eheiji Temple

Dekat sini memang banyak temple
Kitorang tak masuk la temple dia
Jalan dekat area2 tempat ni je
Time fuyu@winter ni cantikla jugak

Dulu masa first time datang sini pun
Time tu fuyu jugak..huhu


Temple dia besar gila sebenarnya kalau tengok dekat map dia tu
Tapi masuk pun kena bayar
Memang takde keje la nak bayar kan..huhu

Jya!

Ookii yuki daruma@ Big snowman


Besar tak besar jugaklaa
Tapi so far ni yang paling besar untuk tahun ni.hihi :D

Cuma bila dah siap tu
Lupa pulak nak snap gambar mr.snowman je.adeh
Tapi puas hati la dah buat satu yang besar ni..heee

Belum siap lagi
Dah siap~comel tak.hihi :D

Jya!


Tuesday, February 14, 2012

Katsuyama dan Ono

Katsuyama dan ono ni nama tempat dekat sini
Katsuyama dekat sini, ono kena naik atas sikit dari katsuyama
Lebih kurang sejam setengah macam tu nak sampai ke ono

Kedua2 tempat ni memang kaya dengan salji la kalau area sini
Sebab  dekat dengan kawasan pergunungan
Tempat main snowboard pun banyak area sini

Pergi ke sana kali ni bukan sebab nak main snowboard ke
Sebab hal lain.pemandangan masa odw tu memang cantik sangat
Sangat suka tengok view salji yang memutih tu.kirei!


Jya!