Wednesday, January 16, 2013

6 months =) Alhamdulillah

Salam

Akhirnya hari ni dah genap kandungan 24 minggu. Bersamaan 6 bulan la kan =). Alhamdulillah..
Awal2 dulu seriyes tak tau kandungan ni boleh bertahan lama ke tak sebab awal2 dulu macam ada spotting and penah bleeding sekali. Sampai 3 month lebih cmtu huuu..Sekarang Alhamdulillah semua ok je kecuali last check ari tu hb still rendah lagi

Next checkup next week..mintak2 hb dah naik balik time tu.heeee..perkembangan sekarang ni..baby memang aktif bergerak2 terutama waktu malam lepas makan camtu..tapi time office hour pun bergerak jugak kadang2 tu..heeee..semalam sampai kol 1 pagi pun aktif bergerak lagi..heee..

Weekend hari tu g scan kan..saja laa dah lama tak jumpa baby..Dr cakap berat baby baru 500g camtu..Erkk ingatkan dah berat lagi dah..sebab berat mommynyee bertambah2 banyak dah kot..sekali baby macam ringan je lagi..huhu..Risau pulak dengan berat badan sendiri sekarang ni..jalan2 pun terasa gemok semacam je..hak2..jeles betol tengok orang selim melim tu kan..haishh kena gambare untuk kurus balik nanti ni.huhu..oh ye mase scan hari tu, dr cakap kepala baby kat bawah je cumanya uri ada sikit lagi belum naik, still dekat bawah..hoho..cuak pulak..mintak2 nanti uri tu naikla sume ke atas..doa2..aminn

Kalau duduk lama, bila nak bangun tu terasa jugakla sakit sikit belah tulang bhgn bawah ni..Tapi baca2 cakap normal je tu..kerap ke toire tu pun normal la kan..huhu..skang ni ubat2 yang dibagi memang makan dah setiap pagi, lepas semayang before g keje camtu.minum dengan jus epal senang pulak nak telan.heee..susu je belum betul2 minum lagi ni..aishh..bile nak stat ni haha..tak beli dah susu dutch lady tu sebab manis..

Aaa..oklaaaaa..doakan kesihatan saya dan baby ye. Moga selamat hingga ke akhirnyaaa..
Jyaaaa

17 comments:

oshin kecik said...

wahhh sekejap je da masuk 6 bulan..semoga kesihatan sis dan baby akan sentiasa normal..jaga diri ea sis :)

Wani said...

omedetou!!!semoga semuanya selamat smpai lahir:)

ariana said...

Slmt menyambut kehadiran "org baru"...Tahniah.
Moga Allah permudahkan sampai slmt bersalin ye..:)

Nadiah Sidek said...

saya tak minum susu pun..tak suka..hihi. Dr/midwife pun takde paksa-paksa minum susu...jadinya takpelah ^_^. cuma ambil tums (calcium supplement)

due bulan berapa? semoga baik-baik semuanya :)

ariana said...

Slmt menyambut kehadiran "org baru"...Tahniah.
Moga Allah permudahkan sampai slmt bersalin ye..:)

Umie Naziera said...

Alhamdulillah,dh 6 buln,xlama lagi tuuu...nnty sambut raya dgn org baru la yee

Hanis MY said...

weee omedetou gorjes! nanti leh g tgk baby anum yahuuu... kalau tak nk minum susu anum makan pil calcium je senang... 2 kali sehari... take care n hugs!

OmbakBaik said...

selamat menikmati detik2 indah membawa anak dalam perot anum..
take care :)

rosmina samin said...

take care Anum :)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Lama giler x terjah sini sayammmm
1st Omedetou mom to be
Lambat wish ekkk
Sakit belakang tu biasa la sbb Bdn share everything ngan akachan tu...minum byk susu na

nur easy said...

That's a beautiful moment... take care tau...moga selamat semuanya

athirahmazlan said...

Wahhh..tahniah kak! kite baru tahu ni...hehe semoga semuanya baik2 sahaja :)

sitiezahim said...

tahniah anum..semoga selamat semuanya..insyaAllah :D

Yaya Azura said...

dah 6 bulan? tak lama dah tu..
semoga selamat semuanya

アヌム said...

Terima kasih semua atas wish dan doa2 :)

K.nadiah: due awal bulan 5 camtu..

k.hanis: sy amik gak pil calcium tapi sekali sehari je..huhuuu

miz ruha said...

wah, kak anum.. dah 6 bulan ye...
jaga kesihatan diri dan baby... :)

アヌム said...

Tq :)