Wednesday, February 27, 2013

30 weeks!

Salam
Tengok2 ticker dekat bawah tuu..

30 weeks! 70 days to go.huhu

Alhamdulillah, tak sangka dah 30 minggu dah..
Macam2 perasaan ada..
Excited..dalam masa yang sama cuak pun ada.haha
Best je tengok rakan2 yang dah selamat bersalin
Omedetouuu ye :)

Skang dah 30 weeks kan
Tapi still continue checkup dekat kkia area tempat kerja huhu
Tak start lagi jumpa specialist
Tapi appointment dah buat
Mula2 buat 9/3 ni
Tapi rasa macam lambat sangat
Buat lusa pulak la..haha
Plan skang macam nak bersalin dekat kl je nnt
Tak plan nak bersalin dekat hosp gov sebab dengar cite macam2 cuakk haha
Tapi tengok la rezeki nanti macam mana kan
Kita ni boleh plan je huhu

Isnin haritu ada checkup dekat kkia
Check perut sekali
Nurse tu cakap bulan lepas terlebih sudah naik berat badan haha
Patut sepanjang pregnant boleh naik 12kg je..erkk
Sebulan boleh naik dalam 2kg..erk lagi
Tapi aku dah terlebih2 kot..uwaaa
Pastu ada edema@bengkak kaki pulak tu
Ahaaa memang bengkak betul kaki
Pakai socks pun still takleh cover kaki bengkak haha
Hb aritu dah turun balik tapi still ok
Blood pressure ok
Tapi sebab naik lebih berat plus ada edema tu
Sok kena g amik darah lak

Kalau dengar nurse tu dok cite
Aiyoo cuak je dengar tau
Tapi buat2 cool jelaa huhu
Hope semua selamat hingga ke akhirnyaaa..Aminn

Oh ye aritu masa tengah cek heartbeat baby kan
Tiba2 je baby bergerak kuat haha
Maybe sebab tak makan lagi time tu.
So assume baby lapar la hehe
Nurse pegang2 perut pun cakap kepala baby kat bawah..ok jee
Last scan aritu berat baby baru 1.1kg
Tu masa 28 weeks..
Skang dah naikla patutnya kan

Dah masuk 30weeks tapi jangan tak pecaya
Barang baby tak beli apa pun lagi huhu
Seriyes..satu pun takbeli lagi
Ni kes nak tunggu pindah rumah la ni
Tapi tak setel2 lagi
Orang bank cakap loan takde masalah nak lulus
Tunggu nak prepare surat je
Mintak2 lepas tu smooth la proses nak pindah ni.Aminn

Aaaa oklaaaa
Panjang pulak dah entri..lama tak menulis
Asek takde mase plus malas je
Ni pun tadi tertido awal pastu terbangun balik
Konon nak lipat baju cket plus gosok baju untuk keje esok
Ahaa dah nak pukul 1 kot..
Ade yang tak bangun esok ni heheh
Plan nak jadi orang no 1 sampai klinik amik darah tu ekeke

Oklaaaaa
Oyasumi..jyaaaa~

8 comments:

ArMie said...

alhamdulillah... take care. semoga dipermudahkan sehingga melahirkan kelak... aminnnn....

mas saari said...

lamanya dah tak masuk sini.. dah pregnant rupanya adik akak ni..

moga selamat semuanya sehingga melahirkan..amin!!

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Wahhh dah x lama nk bersalin tu
Akachan kiter same age Cuma beza months jer nnt
Sure kawaii n gebuzz McM okasan dia ni ngee
Ai 30weeks blk mesia nnt ngeee

Nadiah Sidek said...

dah 30 weeks cepat je la rasa masa berlalu :D

cik chinta said...

mst due kt nk dekt sm. me da 29w. pon sm r, stu mnde x bli. hahaha..plan dis wek. sbb da gji, hureyy

ena meina said...

slmt bersalin ye sis
smge d'permudahkan..amin :)

dhiera said...

dah 30weeks ke? waa... xlame dh tu~
take care. beli brg baby cepat2. beg pegi hospital dh kena kemas dh~

Wawa Tasliman said...

kan.. rasa cepat je dah 30weeks..
ha cepat2 beli barang baby.. saya plak bag hospital tak siap lagi..