Wednesday, March 13, 2013

8 months @ 32 weeks =)


Salam
Sedar tak sedar dah 8 bulan usia kandungan saya..

Tengok ticker bawah ni..heeee
Lilypie Pregnancy tickers

Yeayy baby saya dah semakin membesar heeee
Semakin kuat menendang2..

Baby dalam kandungan @ 32 minggu

Hari ni ade check up dekat klinik kesihatan
Check up sekarang 2 minggu sekali
Rasa macam malas nak follow up dah dekat kkia pun ada
Macam nak check up dekat hospital yang dah plan nak bersalin nanti je rasanya
Tapi hospital tu jauh gak dari rumah haha
Dibuatnya nak beranak time jem camno tuu huhu
Kompius denn
So tadi g je la klinik tu buat check up apa yang patut

Ujian2 yang sama seperti selalu
Amik air kencing= ok
tekanan darah=ok
bacaan hb= rendah cket (wuwuwwu)
timbang berat= sama dengan 2 minggu lepas
Check perut= ok (kepala baby dekat bawah)
degupan jantung baby= ok

Pastu tadi ada extra pulak, kena cucuk kancing gigi untuk 2nd time
Sakit okehh..adesss
Rasa sengal2 kebas lagi sampai sekarang

Oh yee..aku kena bebel dengan nurse tu
Sebabnya aku tak tick hari2 pergerakan baby tu
Kena tick kan patutnya 10 kali pergerakan tu
Tulaaa kadang2 bila kat ofis tu..sebok
Asek lupa nak kira and nak tick huhuu
Tapi memang rasa banyak je baby gerak
Ok baby, nanti lepas ni mummy tick hari2 yee..heeeee

Aaa nurse cakap kaki aku memang bengkak laa
Keja tak banyak jalan banyak duduk je
So nak kena banyak jalan ke huhu
Tapi kadang2 jalan dekat mall ke, terlebih jalan pulak kan
Ke kena kurangkan jalan2 dekat mall? erkk
Tido dah try letak satu bantal bawah kaki
Nak tinggikan kaki
Kalau duduk , lunjurkan kaki
tapi hasilnya sama je..bengkak je kaki
Takde gaya nak surut pun bengkaknya huhu
Jari2 tangan lak asek kebas je..
Banyak dugaan orang pregnant ni kan

Aaaa tu tak campor lagi dekat sakit dekat area V tuhh
Lagi2 kalau time baring nak mengiring ke,nak bangun ke
kalau duduk bawah lama pastu nak bangun ke
Waaa sakitnyeee huhuuu

Sekarang ni kalau kat rumah dah start2 semayang atas kerusi
rasa lagi selesa laa
Takla baby terpenyek time nak sujud tu hehe
tapi kat ofis semayang macam biasa lagi huhu
Takde kusi dalam surau tu
Macam segan pun ada
Yelaa kat ofis tu ada sorang akak ni lagi laa tunggu hari kot nak bersalin
rilek je semayang biasa sumee huhu
tapi anak yang ke tujuh okehh
Saye baru yang pertame
Mengade harus lebih cikit heheee

Oklaaaa
Doakan saya dan baby sihat2 sampai selamat bersalin nanti ye
Jyaaaaa..

10 comments:

Kak Mahh said...

Alhamdulillah....in sha allah semuanya selamat.

jeBateja said...

Semoga segalanya selamat pren....jaga elok2 kadumgam tu...

cik chinta said...

btul2. klo dok bwh nk bgun mmg sakit.

Rin Saharina said...

congrats akk. semoga dipermudahkan segalanya. baby msti comel mcm akk =)

Sunah Sakura said...

alhamdulillah! da lama tak datang sini, da mengandung 8 bulan dah!

aizamia3 said...

tak lama lagi dah.. ;)

rosmina samin said...

Insya Allah semuanya selamat Dan dipermudahkan :)

Remy hazza said...

dah tak sabar ye....... remy kena tunggu bulan lepas raya....... tak sabar nak jadi ayah!!!!

HasnulYakin Mohammed said...

Syukur.Rezeki tu. Agar dipermudahkan segalanya.

Tun Teja said...

da xg sane lg la ye..aku dok ampang..free blehla jmpe..hihi