Tuesday, April 9, 2013

Akhirnya dah beli.heheh (^_____^)

Salam

Oh ini bukan entri nak menunjuk2 okehh
Entri nak share betapa excitednya mommy-to-be ini hehee

Lepas berfikir dan berfikir hari tu kan
Last2 decide je la nak beli medela fs nih
Bukan beli sendiri pun
Member ofis yang tolong belikan
Sebabnya, dia selalu g satu kedai ni
Sekarang ni memang ada sale, so harga kurang cket
Pastu sebab diorang dah kenal dengan orang kedai tu
Dapat less lagi 5%
Kalau pegi sendiri tak dapat huhu

Tapi harga dia takla semurah medela dari uk or us tu
(-___-)
Tapi nak punya pasal, pejam mata jela baya kan huhu
Yang penting semangat tu kena kuat la nak bf baby nanti
Amin..doa2 kan saya okeyyy

Aaaa btw, amik jugak ni sebab ni boleh bayar installment 12x
So takla rasa sangat bila membayar tiap2 bulan tu
Sayang cash kot2 ada nak guna urgent nanti ke huhhu

Macam nasik bungkus je hehe

Dangg..nampak dahhh hihi :D

Haruslah warranty from lactaequip. Malas nak pening2 di masa depan nanti.huhu

Siap keluarkan barang2 dalam kotak dia tuh lagi heeee..aa comeyy pump diaa *gediksss*

Medela Freestyle idaman kalbu :)

Alhamdulillah~
Akhirnya berjaya membeli *walaupun hakikatnya tak abes bayar lagi* heheh :P
Punyala semangat tadi bawak balik rumah dari ofis kan
Btw, rumah kitorang ni bertingkat2 kena naik tangga haha
Patutla kaki bengkak kot kan wuwuwu
Hubby tadi mc x sehat, tido je memanjang, so hangkut ler naik atas umah sendiri
Nak cite punya semangat tu
Berat tak berat gak la kotak medela ni heheh

Tak habis godek lagi nih
Kena cari sifu dulu
Risau gak main2 godek sendiri kang jadi pape lak haha

Oklaaaa
Oyasumii~
Jyaaa (^____^)

6 comments:

lady lavender said...

a good start for mommy-to-be :-)

bagus kalau sedari awal lagi dah set in mind nak fully bf, In Shaa Allah the next step will be easier. Take care mommy-to-be :-)

Anonymous said...

hai,

boleh tau beli di mana...siap dapat installment lg..hihi... :)

Wawa Tasliman said...

good luck untuk awak dan diri sendiri untuk fully breast feed.. hihi..

HasnulYakin Mohammed said...

Alhamdulillah. Baguslah kalau dah buat persiapan 😃

Amanina said...

wah.. tak la susah nanti. semua brg dh beli siap2 :)

アヌム said...

Lady : Thank you :)

Anon: Boleh try google littlewhiz :)

Wawa: Tq..goodluck to you too ye..

Hasnul: Alamdulillah..

Amanina: Heee..kena siapkan awal2 :)