Monday, April 29, 2013

Check up lagi dan MC

Salam

Cuba tengok ticker bawah ni...
38weeks & 5 days pregnant. 9 days to go..
Uwaa 9 hari je lagi dah nak due date
Macam tak pecaya je
Tapi seriyes laa cuak..isk2

  Lilypie Pregnancy tickers

Tadi ada lagi check up..
Yelaa sekarang kan check up tiap2 minggu
Tiap2 minggu jumpe gynea..melayang fulus huhu
Takpelaa demi baby terchenta kan
Dah nak dekat dah pun ni

Jumpe dokter tadi..dia kata..
Awak ni dah dekat dah ni..sikit je lagi
So hari ni nak buat ve
Haa..okee aku dah cuak kan
Tapi baring je laaa
Tapi end up tak cek abes pun sbb aku dh siap nanges boleee
Hoii ni baru nak buat ve. Camne laa nak beranak nanti.

(T___T)

Last2 dokte scan je la mcm biase
Hari ni tak buat ujian air kencing
Scan2..berat baby 2.7kg++
So ok la kot..baby kecik je dokter cakap
Air ketuban ok..kepala kat bawah ok..
Lepas tu dokte suh buat ctg
Result ok
Heartbeat ok..
Ingatkan lepas buat ctg jumpe balik dokte
Sekali tak jumpe pun sbb dokte dah masuk ot lak
Tapi aku mintak gak mc sbb dah xkeje kan
Dapat mc smp next appoinment nnt 8/5
Yeay.10 hari terus.. Takyah pikir dah psl mc..heheh
Next appoinment tu mmg dah due date dh tu huhu

Aaa tatau laa...mampu ke nak bersalin normal?
Tibe2 rasa nak czer je bolee?
Tapi nanti sakit lepas tu lagi teruk and anak boleh sikit je
Wuwuwuw..saya kompiusss..cuak pun iyee...isk2
Ya Allah..permudahkan laaa semuanya..Aminn

Oh ye..minggu ni pulak mcm bz je kan
Macam2 tarikh penting pulak
1/5 - konon2 dapat kunci nk pindah umah..tapi tahlaa tak berharap mana.kdg2 cakap je lebih
3/5- family nak datang kl untuk majlis adik
4/5- Majlis nikah adik dekat kl je.nasib la adik tu laki kan.bwk diri je la.plus hantaran
5/5- tarikh mengundi pulak.Tatau la balik ke tak kampung nak mengundi ni. Risau terberanak ke mana tau.

Berserah jela..tatau nak arrange date bagai macam mana dah
Folo jelaa tengok nanti macam mana
Moga dipermudahkan segalanyaaa.Amin

Jyaaa.

p/s: Finally hari ni dah bayar duit booking untuk bersalin dkt hosp yg ktrg g checkup tu..Ingat nak guna gl..tapi beza sbnrnya bayar cash dengan guna gl..in case byk sgt bil dia mybe guna gl gak kot. tapi takpe sbb boleh refund balik yg deposit booking tuh huhu..

8 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Jangan takut..Kalau dah takut nak buat VE camana nak bersalin kan? Takdelah sakit sangat, biasa2 je..Kena fikir positif dan lalui je ok..Ingat Tuhan selalu...Akak pun tgh pregnant jugak anak ketiga ni dah 34wks..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

semoga dipermudahkan :)

stay strong :D

lady lavender said...

take extra care mommy-to-be :-)

memang dah dekat sgt dah tu. pengalaman pertama mesti akan nervous. Akak yg ke 2 & ke 3 pun tetap ada perasaan mcm tu. Kalau dpt bersalin normal, biarlah secara normal. Sakit sekejap aje ms sebelum baby keluar. Kalau ceaser nti akan terasa payahnya bila dah lepas bersalin.

Lastly, banyakkan berdoa. Pray for u & you baby too. InSyaAllah semua selamat. Amen..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

dah dekat tu.. be strong okeh. fikir nak selamat lahirkan baby tu. eh, pandai cakap kat orang..time saya sok cane? hehe

dhiera said...

dh dekat sgt dh tu. semoga dipermudahkan ye..

ckyn wan said...

ganbare!

kuatkn semangat~

semoga semua dipermudahkan...

Farhana Basri said...

semoga semuanya dipermudahkan buat akak :) insyallah

dibdibadibah said...

hehe dib dlu tgh2 contraction meracau2 soh doc operate je lol. gambare anum ! u can do it ! semoga dipermudahkan segala urusan